Ce tip de poarta sa alegi pentru curtea casei tale?

Ce tip de poarta sa alegi pentru curtea casei tale?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, momentul in care iti este gata construita casa cea noua, este unul plin de bucurie atat pentru tine cat si pentru familia ta, si abia asteptati sa va mutati in locuinta cea noua.

Ei bine, odata mutati in locuinta cea noua, cu siguranta vor incepe planurile de amenajare a curtii, iar unii membrii ai familiei si-ar dori o curte care sa aiba mai mult gazon, si sa fie amenajata cat mai natural.

De cealalta parte, pot exista si membrii ai familiei, care sa isi doreasca o curte care sa nu fie astfel amenajata, ci sa isi doreasca o curte pavata, care in acest fel va avea o eleganta aparte.

Pe langa stilul de amenajare al curtii, cu siguranta conteaza foarte mult si gardul din jurul casei, pentru ca si acesta trebuie sa aiba un aspect cat mai elegant.

Se poate opta de exemplu pentru un gard care are fundatia si stalpii din beton, iar placile cuprinse intre stalpii gardului pot sa fie din lemn masiv, sau pot sa fie alese din tot felul de alte materiale foarte elegante, cum ar fi fierul forjat de exemplu.

Un gard cu o fundatie eleganta, din beton, peste care sunt lipite pietre decorative, si care are ramele create din fier forjat, iar in interiorul acestora se regasesc acele placi de folie policarbonata, cu siguranta va oferi un aspect minunat casei.

Pe langa gard, un alt aspect foarte important il reprezinta si portile de acces in curte, iar aici ar trebui sa se opteze in primul rand pentru o poarta mica, aceasta fiind de acces pentru persoane, dar trebuie sa se opteze si pentru o poarta mare, pentru a putea intra cu masina in curte.

Este insa foarte important ca poarta sau portile de acces in curte, sa fie realizate in acelasi stil cu gardul, pentru ca in caz contrar ar arata inestetic.

Ei bine, si in ceea ce priveste portile, un rol important il au materialele din care acestea sunt realizate, iar aici trebuie amintite elementele de feronerie.

Se poate opta pentru o poarta care sa se deschida manual, care sa fie creata in acelasi stil cu gardul, sau se poate opta chiar si pentru o poarta automata.

Cu siguranta se gasesc o multime de firme care se ocupa de automatizari porti, si iti vor putea realiza poarta la care ai visat.

Trebuie precizat faptul ca este mult mai putin costisitor sa optezi pentru o poarta care se deschide manual, decat pentru o poarta automata, insa sunt diferente mari si in ceea ce priveste confortul.

De exemplu, fie ca ploua, bate vantul sau ninge, trebuie sa deschizi manual o poarta care nu este automatizata. In schimb daca vei alege varianta unei porti automatizate vei fi scutit de statul in frig in ploaie sau in ninsoare pentru a deschide si pentru a inchide poarta.

In momentul in care optezi pentru o astfel de poarta, o vei putea deschide si inchide cu ajutorul unei telecomenzi.

Asadar, este indicat sa optezi pentru o astfel de poarta, in primul rand pentru ca te vei bucura de un mai mare confort.

0 Shares
You May Also Like