Ce sunt rolele pentru cearceafuri de hartie?

Ce sunt rolele pentru cearceafuri de hartie?

0 Shares
0
0
0

Fiind obiecte de unica folosinta, aceste cearceafuri de hartie sunt o alternativa la cearceafurile textile deoarece cresterea continua a volumului de utilizare impunea costuri mari si un timp crescut de intretinere pentru spalare, calcare, dezinfectare, innoire.

Comercializarea acestora sub forma de rola cearceaf hartie a raspuns foarte bine nevoilor de economie de spatiu sau de usurinta in manevrare.

Prin folosirea cearceafurilor de hartie se face o bariera necesara intre pielea de pe corp si suprafata pe care este asezat sau sprijinit corpul si se asigura in acest mod un nivel de protectie contra unor eventuale contaminari.

De asemenea, se realizeaza si protectia in sens invers pentru ca suprafatele respective vor fi protejate de impuritatile care se afla pe haine sau in cazul unui contact direct cu pielea de reziduuri si de umezeala rezultata in urma transpiratiei.

Chiar daca sunt utilizate pe o scara larga in domenii medicale pentru examinari medicale sau pentru interventii stomatologice, si sunt cunoscute sub numele de role medicale care acopera paturile pentru consulatii, rolele de cearceafuri sunt folosite si in gradinite sau in crese, in saloane si cabinete de masaj, in cosmetica, in tratamente corporale, in saloane de tatuaje si peste tot unde se doreste evitarea unui contact direct intre corp si suprafata de sprijin.

In functie de producator si de marca sunt mai multe tipuri de astfel de cearceafuri. Pot fi de mai multe dimensiuni in functie de suprafetele pe care le vor acoperi si se pot adresa copiilor sau adultilor.

Exista coponente variate ale acestor prosoape cu diferite grade de permeabilitate si absorbtie care pot sa fie rezistente la microbil care rezulta in urma unui tratament chimic.

Pot avea texturi variate si pot sa fie netede sau creponate iar acestea din urma asigura o mai buna rezistenta la alunecare.

Exista si o serie de avantaje pentru utilizarea cearceafurilor de hartie: sunt o varianta mai ieftina comparativ cu cearceafurile textile, manipularea rolelor si bucatilor de cearceaf continut de role se face mult mai usor, cearceafurile se schimba simplu si rapid de la un pacient sau de la un client la altul si se micsoreaza in acest fel timpul de asteptare al lor si nu in ultimul rand se protejeaza mediul daca utilizati cearceafuri cofectionate din hartie reciclata.

De asemenea cearceafurile de hartie au si dezavantaje: se rup destul de repede si micsoreaza protectia, de asemenea sunt si cearceafuri superioare calitativ care asigura si protectia optima si o buna rezistenta la rupere.

Pentru tratamentele cosmetice exista si posibilitatea ca cearceaful sa se lipeasca de piele. In cazul masajului cu ulei cearceafurile se impregneaza destul de usor si este posibil sa se simta si o senzatie de discofort.

Este recomandat sa tineti cont si de toate aceste aspecte in momentul in care va decideti sa utilizati astfel de cearceafuri de unica folosinta. De asemenea ar trebui sa luati in calcul toate avantajele oferite de acestea.

Nu uitati si faptul ca un cearceaf de unica folosinta poate sa ajute la consolidarea increderii pe care clientii o au in serviciile dumneavoastra deoarece un cearceaf de unica folosinta spre deosebire de unul clasic creaza impresia de modern.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…