Ce sunt panourile solare?

Ce sunt panourile solare?

4 Shares
0
0
4

Panourile solare sunt grupuri alcatuite din celule solare, care functioneaza toate impreuna, si au scopul de a transforma energia solara in energie termica (in cazul in care discutam despre panouri solare termice), sau in energie electrica (in cazul in care discutam despre panourile fotovoltaice).

Panourile solare care pot sa fie achizitionate si de la Dbsolar sunt foarte fiabile, si reprezinta un instrument prin care se poate utiliza intr-un mod foarte eficient resursa de lumina la care avem in mod gratuit acces.

Un amanunt foarte important de mentionat referitor la aceste panouri solare, este acela ca pe langa faptul ca au performante majore, ele contribuie foarte mult si la purificarea mediului inconjurator, asa ca acesta este un motiv intemeiat pentru care ar trebui sa se foloseasca aceste panouri solare.

Ei bine, si daca tot am specificat faptul ca aceste panouri contribuie la purificarea mediului inconjurator, trebuie mentionat faptul ca ele nu emana gaze si nici nu polueaza.

Mai mult decat atat, daca stam sa tinem cont de faptul ca nu toate resursele acestei planete sunt infinite sau gratuite, atunci avem un motiv in plus pentru care sa spunem ca energia solara merita sa fie exploatata din plin, mai ales pentru ca este gratuita.

Tocmai acesta este si motivul pentru care panourile solare au devenit odata cu trecerea timpului o solutie la care apeleaza din ce in ce mai multi consumatori, pentru a produce energie electrica sau termica, si pentru a reduce costurile pentru utilitati.

Asa cum spuneam in introducerea articolului, panourile solare se impart in doua categorii, iar daca stam sa discutam despre panourile solare termice, trebuie mentionat faptul ca acestea transforma energia solara in energie termica, aceasta fiind usor de transferat, printr-o instalatie speciala a sistemului de incalzire al locuintei.

Practic, un panou solar acapareaza caldura soarelui, pe care mai apoi o multiplica, si o conduce in boiler, acolo unde se incalzeste apa menajera.

Aceste panouri solare termice pot sa fie cu tuburi vidate, sau pot fi panouri solare termice plane, iar in interiorul acestora se gaseste o instalatie realizata din cupru, prin care circula agentul termic, care se incalzeste de la soare.

Cea de a doua categorie de panouri solare, cuprinde panourile solare fotovoltaice, care au fost special create pentru a transforma energia solara (lumina), in energie electrica.

Aceasta energie electrica obtinuta prin utilizarea panourilor fotovoltaice, poate sa fie folosita pentru folosirea aparatelor electrice din casa, dar si pentru centrala electrica.

Referitor la aceste panouri solare fotovoltaice, trebuie precizat faptul, in ciuda faptului ca reprezinta o sursa sigura de energie, cei care le folosesc, nu trebuie sa renunte la serviciile de care beneficiaza de la reteaua publica de energie electrica.

Intr-adevar, aceste panouri pot oferi energie electrica, insa in anumite situatii, este mai bine ca oamenii sa nu renunte la reteaua publica de electricitate.

Tot un amanunt legat de aceste panouri fotovoltaice, ar fi acela ca odata facuta trecerea la acest sistem, se va elimina acel surplus de cabluiri prin care curentul electric este transportat de la centrale.

De regula, cei care locuiesc la case, ar trebui sa opteze pentru panouri fotovoltaice, pentru alimentarea centralelor electrice cu energie electrica, de la aceasta sursa.

4 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…