Ce sunt Luminile de Craciun Full Wave LED?

0 Shares
0
0
0

Craciunul este cea mai iubita sarbatoare atat de catre cei mici cat si de catre adulti. Oamenii iubesc atat de mult aceasta sarbatoare si datorita faptului ca de Craciun se impodobeste bradul care este atractia casei in perioada sarbatorilor, dar si pentru ca isi decoreaza locuintele cu cele mai interesante instalatii de Craciun.

Luminile LED de Craciun devin mai populare in fiecare an. Aceste instalatii de Craciun dureaza mai mult si sunt mai putin sensibile la vibratii sau daune, dar este posibil sa fi observat ceva ciudat (sau ai avut un prieten care a observat) despre lumina emisa de noile tale lumini de Craciun.

Becurile par sa clipeasca in timp ce le privesti. Acest lucru se observa mai ales daca sirul de lumina se misca in adiere sau pe un afisaj si poate fi foarte distractiv sau enervant. Cauza acestei palpairi este modul in care este proiectata instalatia de Craciun led: Fie ca foloseste o rectificare cu unda intreaga sau cu jumatate de unda.

Full-Wave vs Half-Wave

O parte din motivul pentru care LED-urile folosesc atat de putina putere este ca nu sunt de fapt tot timpul; LED-urile pornesc si opresc la 60 sau 120 Hz. In termeni mai simpli, Led-urile cu jumatate de unda pornesc si se opresc de 60 de ori pe secunda, in timp ce LED-urile cu unda completa se aprind si se opresc de 120 de ori pe secunda.

Aceasta perioada de oprire scade cantitatea de energie necesara pentru a folosi lumina in general. Din pacate, sistemul nostru de viziune se ridica la 60 Hz, ceea ce inseamna ca unii oameni pot vedea acest palpaire intre state (este acelasi palpaire pe care ati putea-o vedea la televizoarele vechi sau fluorescente).

La 120 Hz, creierul nostru nu poate percepe starea de dezactivare si vedem o lumina constanta. Foloseste ceva mai multa energie decat un sir de 60 Hz, dar nu cu mult (mai degraba decat cu o economie de energie de 90% in cazul sirurilor de lumina incandescente, veti obtine probabil 80%).

O explicatie mai tehnica

Acest sistem de pornire se bazeaza pe modul in care curentul de curent alternativ intre directiile pozitive si negative ca o unda sinusoidala. Driverul pentru un tablou LED sau sir de lumina contine un pod foarte special numit redresor (din franceza, care inseamna „a face drept”) care transforma semnalul de curent alternativ in curent continuu.

Redresoarele cu jumatate de unda preiau doar tensiunea peste linia 0 a tensiunii (tensiune pozitiva) in timp ce redresoarele cu unda completa redirectioneaza intreaga tensiune catre bracketul pozitiv.

Decalajul in rectificarea cu jumatate de unda este acela in care acea clipire devine vizibila, deoarece ori de cate ori unda Sine scade la 0, becul se opreste. Acest lucru se intampla de 30 de ori pe secunda in jumatate de unda si de 60 de ori in unda completa.

Toate acestea sunt o explicatie foarte tehnica. Lucrul important de retinut este faptul ca ambele metode permit LED-urilor sa functioneze pe tensiunea de la priza de curent si ambele ajuta la reducerea costurilor de energie in timpul functionarii luminilor.

Redresoarele cu jumatate de unda sunt putin mai ieftine (si sunt de obicei cele purtate de magazinele mari de cutii), dar daca puteti vedea palpairea, va poate impiedica grav afisajul de Craciun.

Pentru inregistrare, toate sirurile de lumini cu LED-uri de pe 1000bulbs.com, de la unghi larg la simple mini-lumini cu snur, sunt reduse cu unda completa, asa ca nu este nicio grija pentru LED-urile intermitente in acest sezon de sarbatori!

0 Shares
You May Also Like