SeoAccounts.net
Casa si gradina

Ce sunt centralele in condensare?

O centrala in condensare are capacitatea de a reduce consumul de energie, de a profita de stimulentele furnizorilor de utilitati si de a economisi bani pentru cladirea dvs., dar cum functioneaza aceasta cu adevarat? Ce o diferentiaza de un cazan traditional? Investitia intr-un cazan modern cu condensare are potentialul de a produce economii semnificative si iata de ce ar trebui sa luati in considerare ideea de a trece la o centrala in condensare.

Incepeti cu elementele de baza

Inainte de a intelege stiinta si beneficiile din spatele unui cazan cu condensare, este important sa revizuiti modul in care functioneaza un cazan „conventional”. Un cazan traditional cu tub de foc cu umiditate are un arzator care trimite o flacara intr-un cuptor.

Gazele de ardere fierbinti trec prin tuburi care sunt inconjurate de apa. Acesta se numeste schimbator de caldura. Apa este incalzita si apoi circulata in toata cladirea. Gazele de ardere si produsele secundare de ardere sunt eliminate din cladire printr-un cos de fum.

Eficienta cazanului

Eficienta unui cazan este masurata prin masurarea eficientei caldurii generate prin arderea unei surse de combustibil este transferata apei din cazan, precum si a cata caldura este respinsa si pierduta in atmosfera.  Rularea unui cazan ineficient este literalmente ca arde bani. Energia de caldura scumpa dispare prin cosul de fum, deoarece aceste emisii sunt trimise in atmosfera.

SeoAccounts.net

Aici se prezinta provocarea. Poate ca schimbatorul de caldura sau durerile centralei pot fi configurate diferit pentru a obtine mai multa eficienta termica. In cea mai mare parte, cazanele traditionale care nu condenseaza, toate functioneaza in mod similar.

Lectie stiintifica (condensare)

Reamintim din clasa de chimie ca metanul (CH4) si oxigenul (O2) reactioneaza pentru a forma CO2 + H2O + caldura in procesul de ardere. Stim de asemenea ca apa produsa se transforma in abur la 212 ° F. Cantitatea de energie necesara pentru a ridica temperatura de 1 lb de apa cu 1 grad F este cunoscuta sub denumirea de British Thermal Unit (BTU).

Este nevoie de 1.000 de ori acea cantitate de energie pentru a schimba faza acelei kilograme de apa de la un lichid la un gaz la 212 grade F. Aceasta este cunoscuta sub denumirea de caldura latenta a vaporizarii. De aceea, apa din soba se incalzeste rapid pana la 212 grade F, dar dureaza mai mult pentru a ajunge la o fierbere rulanta.

Apa trebuie sa absoarba energie (caldura din cazan sau soba), pentru a raspandi moleculele intr-o forma gazoasa (abur). Acelasi proces functioneaza pentru a te raci si este cunoscut sub numele de transpiratie. Transpiratia absoarbe caldura din pielea ta.

Deci de ce Condensare?

Cea mai semnificativa componenta a eficientei sporite, atunci cand folositi cazanul de condensare, se intampla prin eliberarea caldurii latente din gazele arse prin … condensare. Pentru un cazan standard de 80%, gazele de ardere pot fi intre 300 de grade F si 400 de grade F. Pentru a conduce la eficienta cazanului pana la 90%, gazele arse trebuie racite pana la temperatura punctului de roua de 130 de grade F. Acest lucru se realizeaza prin scaderea temperaturii apei care intra in cazan.

Avand in vedere ca spatiul interior va fi in jur de 70 de grade F, apa din sistemul de incalzire va fi, de obicei, peste acest nivel. Din cauza acestei constrangeri, exista o limita practica superioara a eficientei cazanului care poate fi realizata. Desi se doreste intotdeauna o eficienta de 100%, apa ar trebui sa fie mai rece decat s-ar putea intampla in practica.

Cazanele cu condensare necesita modificari cheie

In timp ce scaderea temperaturii de admisie a cazanului nu pare a fi o schimbare dificila in sine, acest lucru poate provoca ravagii pe un cazan traditional. Pe masura ce apa se condenseaza din gazele de ardere, va reactiona cu carbonul si sulful din combustibil pentru a forma un acid care va manca departe la schimbatorul de caldura.

Pentru a depasi acest efect daunator, cazanele cu condensare au tuburile din schimbatorul de caldura construite din materiale rezistente la coroziune precum otelul inoxidabil. Acest lucru este mai scump si motivul primei de cost pentru cazanele cu condensare de inalta eficienta. Realizarea economiilor de energie si a rabaturilor / stimulentelor pentru utilitati vor contribui la compensarea investitiilor mai mari de capital.

Mai mult decat doar cazane

Din pacate, instalarea unui cazan de condensare nu va rezolva toate provocarile dvs. de incalzire. Bobinele de apa calda situate in unitatile de manipulare a aerului din intreaga cladire au fost proiectate sa functioneze la o temperatura specifica, de obicei la 180 de grade F. Scaderea temperaturii apei din cazan (pentru a obtine avantajele eficientei energetice a condensului) va avea un dezavantaj: va afecta cu siguranta performanta bobinelor.

Prin urmare, echipamentul de incalzire trebuie evaluat ca un sistem total pentru a determina ce alte modificari trebuie efectuate, dincolo de schimbarea la un cazan de condensare. Aceste modernizari mai largi ale sistemului ar putea cu siguranta sa limiteze rentabilitatea unei noi cazane cu condensare.

Ajungand la Solutie

Oricare ar fi situatia dvs. specifica, efectuarea unei evaluari amanuntite va determina potentialele economii de energie asociate cu trecerea la un cazan in condensare, identificand in acelasi timp orice lucrare ulterioara care ar putea fi necesara.

Etichete
avmall.ro

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close