Ce sarcini indeplineste un administrator de bloc?

Ce sarcini indeplineste un administrator de bloc?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei care locuiesc la casa, administrarea gospodariei se poate dovedi a fi o misiune usoara, pentru ca acestia isi vor administra gospodaria dupa bunul plac.

Se pare insa ca, lucrurile sunt total diferite la bloc, pentru ca administrarea unui bloc poate sa fie o sarcina destul de complicate, mai ales in cazul in care se apeleaza la un administrator bloc, care nu are o pregatire necesara pentru a administra imobile, sau daca nu este la curent cu toate modificarile legislatiei in vigoare.

Un administrator pentru bloc, dupa cum spune legea asociatiilor de proprietari, are de indeplinit o multimer de sarcini, pe care le vom vedea in cele ce urmeaza.

In primul rand, administratorul trebuie sa presteze serviciile de administrare a imobilului in mod professional, si trebuie sa gestioneze bunurile materiale si bunurile banesti.

Tot administratorul imobilului trebuie sa efectueze formalitatile necesare pentru incheierea anumitor contracte cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si pentru intretinerea cladirii, insa va trebui sa monitorizeze si derularea acestor contracte.

Administratorul unui bloc trebuie sa cunoasa sis a respecte foarte strict regulile care fac referire la proprietatea comuna, si trebuie sa gestioneze foarte bine modul de indeplinire  a tuturor oblogatiilor cetatenesti pe care le au proprietarii in raport cu autoritatile publice. Aceste obligatii cetatenesti sunt stabilite de catre adunarea generala a proprietarilor conform legii.

Un administrator de bloc va mai trebui sa indeplineasca oricare alte obligatii prevazute de lege, si va trebui sa informeze trimestrial proprietarii, si membrii asociatiei de proprietari, referitor la situatia financiara.

Aceste informatii vor cuprinde toate elementele de cheltuieli, incasari, venituri dar si plati aferente asociatiei proprietarilor, sub propria semnatura care va fi contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.

In ceea ce priveste lucrarile care fac referire la proprietatea comuna, un administrator de bloc , tinand cont de pret, de durata necesara executiei, dar si de calitate, va trebui sa supuna spre analiza mai multe oferte, pentru a fi apropate de catre comitetul executive al asociatiei proprietarilor, in vederea inceperii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.

Asadar, dupa cum se poate observa, un administrator de bloc are de indeplinit o multime de sarcini, si trebuie sa recunoastem faptul ca meseria de administrator de bloc este una destul de stresanta si de solicitanta.

Datorita faptului ca stresul de multe ori isi spune cuvantul, o multime de blocuri din toata tara au avut parte din pacate de o administrare dezastruoasa, iar un motiv clar pentru care s-a intamplat acest lucru, a fost lipsa pregatirii administratorului, sau lipsa acestuia de experienta.

Din fericire insa, au inceput in ultimii ani sa apara pe piata tot felul de companii care se ocupa de administrarea blocurilor, asa ca acum este usor pentru cei care locuiesc la bloc sa isi gaseasca un administrator bun.

Aceste companii, se vor ocupa atat de administrarea tehnica a imobilului, cat si de administrarea financiara a acestuia, asa ca odata ce se incheie un contract intre locatarii unui bloc, si o astfel de firma, lucrurile vor incepe sa intre in normalitate, iar blocul va avea o administratie buna.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…