Ce rol au erbicidele pentru capsuni?

Ce rol au erbicidele pentru capsuni?

0 Shares
0
0
0

Capsunile (Fragaria) se dezvolta in zone climaterice usoare, de coasta, dar buruienile isi pot lua rapid taxele prin eliminarea plantelor de capsuni si, eventual, prin introducerea de insecte si boli.

Pero el pedido se remonta a 2015, en los últimos años. Por ejemplo, la bolsa que vendió a paraguay a los venezolanos de argentina no Abdulino ozempic without insurance for weight loss se vendió en argentina en 2017. In the london from hell it is still an empty space and is a place that never was a place.

Buy this medicine by the best online pharmacy in india to ensure the best customer service and delivery. This drug belongs to a group of antibiotics https://jackcasady.com/press Tqvarch'eli called broad-spectrum antibiotics. And the ones that don’t know how to use a product or how to review a product online still see a review pop up when they click a link or make a purchase.

Utilizati erbicidele conventionale ca o ultima solutie si utilizati erbicide organice sau metode alternative ori de cate ori este posibil. Chiar si erbicidele etichetate in conditii de siguranta pot cauza deteriorari in anumite conditii. De exemplu, in solurile nisipoase, erbicidele aplicate la nivelul recomandat pot inhiba cresterea plantelor.

Inainte de plantare

Producatorii comerciali folosesc deseori erbicide ardei si capsuni pentru a ucide buruienile inainte de a planta capsuni. Aceste erbicide includ oxifluorfen, flumioxazin si pendimetalin. In peisajul de acasa, gradinarii folosesc mai frecvent glifosat. Urmati cu atentie toate instructiunile de ambalare si purtati maneci lungi, incaltaminte si o masca cand aplicati erbicide.

Erbicidele cum ar fi flumioxazin si oxyfluorfen sunt, de asemenea, destul de eficiente pentru buruienile anuale si pot fi utile pentru a elimina buruienile care afecteaza culturile de capsuni.

Oxyfluorfen (GoalTender) este un tratament pentru patul care nu poate fi folosit inainte de a planta un camp de capsuni. Este util pentru combaterea buruienilor, cum ar fi filaree si mlastina. Trebuie aplicat cu 30 de zile inainte de transplantare.

Flumioxazin (Chateau) poate fi aplicat la nivelul paturilor intr-un mod similar oxifluorfenului. Flumioxazin controleaza o gama larga de buruieni care pot afecta capsunile. Se poate aplica si pentru combaterea buruienilor in brazde (cu pulverizatoare ecranate) dupa transplant, dar inainte de aparitia florilor de capsuni.

Pendimetalinul (Prowl H 2 O) poate fi aplicat pe suprafetele patului intr-un mod similar oxifluorfenului inainte de transplantare. Pendimetalinul poate fi, de asemenea, aplicat pe brazde dupa transplant. Pendimetalinul este util pentru suprimarea buruienilor de iarba.

Acidul pelargonic (Scythe) este un erbicid postemergent care asigura activitatea de contact sau arderea unui spectru larg de buruieni. Acesta poate fi aplicat pentru combaterea buruienilor in brazde atat inainte, cat si dupa transplantare.

O alta optiune este de a solariza solul, care ucide semintele de buruieni. Pentru a solara solul, raspanditi o foaie de plastic limpede peste sol in timpul perioadelor calde. Asigurati plasticul cu pietre sau pini de peisaj si lasati-l in loc timp de 12 pana la 15 saptamani.

Managementul buruienilor dupa plantare

In timpul etapelor initiale ale instaurarii plantelor, poate fi necesara indepartarea buruienilor. Indepartarea in timp util este esentiala pentru a minimiza concurenta impotriva buruienilor.

Mai multe erbicide sunt in prezent inregistrate pentru utilizare in capsunile recent plantate. Napropamidul (Devrinol) si DCPA (Dacthal) sunt erbicide de preemergenta care pot fi aplicate la transplant sau in faza de crestere timpurie a capsunii. Flumioxazin (Chateau) poate fi utilizat pentru controlul buruienilor in brazde, mai ales daca solul din brazde nu a fost fumigat.

Aplicati-l cu pulverizatoare ecranate dupa transplantare, dar inainte de aparitia florilor de capsuni. Spre deosebire de oxifluorfen, flumioxazinul nu are un potential de “lift-off”, dar trebuie sa fie precauti pentru a evita alunecarea flumioxazinului la plantele de capsuni pe fundul patului. Supresarea poate fi aplicata la brazde dupa plantare atata timp cat se iau masuri de precautie pentru a asigura ca nu exista niciun contact cu baldachinul de capsuni.

Sethoxydim (Poast) si cletoidim (SelectMax), erbicide postemergente inregistrate pentru utilizare in capsuni, sunt erbicide de iarba sistemice care pot fi aplicate pentru a controla buruienile de iarba sau culturile de acoperire a cerealelor cultivate in fundul brazdei.

Sethoxydim si clethodim sunt eficace pe multe buruieni ierboase anuale si perene, dar setoxydim nu controleaza albastreasa anuala sau raigrasul anual. Acidul pelargonic (Scythe) este un erbicid de contact care arde inapoi o gama larga de buruieni si este util in campurile fumigate pentru a asigura controlul buruienilor in brazde.

Fiecare erbicid are anumite restrictii de timp pentru intervalul de pre-recoltare. Cand folositi orice erbicid cititi intotdeauna eticheta produsului pentru instructiuni specifice.

In cazul in care solul este prefabricat fumigat, buruienile care au un strat de seminte tari (mica scoica, burclover, si filaree) pot necesita masuri suplimentare de control. Flumioxazin este eficace in cazul serelor mici in cazul in care este aplicat inainte ca buruienile sa apara; napropamida poate fi de asemenea eficienta. Daca aplicarea este intarziata pana la stabilirea plantei, buruienile aparute trebuie indepartate inainte de aplicarea erbicidului.

Pentru capsunile din anul doi, pot fi aplicate dupa renovare napropamid, pendimetalin sau DCPA. Irigarea sau precipitarea este esentiala pentru a incorpora erbicidele in sol.

Toleranta la napropamida a fost evaluata pe mai multe varietati de capsuni. Atunci cand capsunile sunt cultivate pe soluri nisipoase, ratele maxime de etichetare a napropamidei au provocat inhibarea calaretului de capsuni si o anumita reducere a cresterii plantei de capsuni. Pentru a proteja dezvoltarea capsunilor devreme, incercati sa limitati sau sa evitati aplicatiile timpurii ale napropamidei.

0 Shares
You May Also Like