Ce probleme pot avea termopanele?

Ce probleme pot avea termopanele?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca atat ferestrele cat si usile clasice din lemn au fost inlocuite in ultimii ani cu usile si ferestrele termopane.

Atat usile termopane cat si ferestrele, spre deosebire de cele clasice sa le spunem asa au o serie de avantaje, dintre care amintim: sunt mult mai aspectuoase, sunt deasemenea de o calitate superioara, geamul este mult mai gros (in multe cazuri este geam dublu) si greu de spart, chiar si sistemele de inchidere sunt mult mai complexe.

Aceste ferestre si usi termopane, pe langa nenumaratele avantaje pe care le detin, au si unele dezavantaje fata de cele clasice, tocmai datorita sistemelor de inchidere si nu numai.

In cazul in care usa sau fereastra din termopan intampina anumite probleme cum ar fi faptul ca scartie in momentul inchiderii sau deschiderii, se blocheaza usa sau fereastra, nu etanseaza in mod corespunzator, patrude apa sau frig intre canat si toc, sau poate ca se defecteaza un element de feronerie sau manerul, sau cine stie, in cazul in care usa sau fereastra au fost sparte, atunci dumneavoastra aveti nevoie de interventia unei persoane specializate in domeniul reparatii termopane.

Ceea ce trebuie specificat este faptul ca specialistul in reparatii termopane nu de fiecare data cand ajunge la fata locului poate sa rezolve problema. De multe ori un zar pentru o usa termopana se gaseste foarte greu de cumparat sau trebuie facuta comanda, si sa il primim dupa cateva zile.

Acesta ar fi un caz de o reparatie minora sa zic asa. De multe ori, usile si ferestrele termopane pot sa aiba probleme mult mai complicate si anume: sa fie nevoie sa se faca anumite modificari in tamplaria pvc si aluminiu, sa trebuiasca aceasta tamplarie din pvc si aluminiu sa fie reparata, sa se inlocuiasca sticla de la usa sau de la geam.

In cazul in care intampinati probleme cu usile sau ferestrele dumneavoastra termopane, cel mai indicat ar fi sa apelati la un specialist sau un service de reparatii termopane. Ei datorita calificarii lor, si datorita faptului ca dispun de echipamentul necesar pentru a fabrica si repara astfel de usi si geamuri, pe langa faptul ca pot inlocui un geam sau sa modifice tamplaria usii sau a geamului, pot repara si sistemul de inchidere, pot etansa termopanele.

Deci, practic orice problema ai, specialistii te pot ajuta sa o rezolvi. In cazul in care te apuci de lucru pe cont propriu si nici nu ai cunostinte in domeniu, exista riscul de a strica si mai tare usa sau geamul.

In mod clar faptul ca usile si ferestrele clasice au fost inlocuite cu cele termopane este un avantaj pentru noi, nici nu mai patrunde frigul in casa pe la ferestre cum era inainte de aparitia termopanelor.

Chiar daca termopanele sunt mai scumpe decat cele clasice din lemn, merita cumparate pentru ca au o calitate superioara, chiar daca in cazul in care se strica la ele ceva este mai greu de reparat, dar dupa cum spuneam, pentru asta exista service specializat si o sa ne scape de griji.

Recomand oricand usile si ferestrele termopane in defavoarea celor clasice.

0 Shares
You May Also Like