Ce pot face termostatele inteligente?

Ce pot face termostatele inteligente?

0 Shares
0
0
0

Incalzirea poate fi acum controlata in timp ce va deplasati. Acest lucru este posibil prin termostatele inteligente care pot fi operate printr-o aplicatie cu un telefon mobil. Aceasta inseamna ca utilizatorii sunt mult mai flexibili si, de asemenea, pot economisi foarte multi bani daca opteaza pentru automatizari Salus 2021 si achizitioneaza un termostat Salus de ultima generatie.

Pe langa setarea temperaturii, termostatele au numeroase alte functii: spre deosebire termostatele clasice pe care le foloseam acum cativa ani si care nu erau foarte eficiente, cele mai importante informatii ale unui termostat inteligent pot fi gasite pe un afisaj digital. Unele modele pot fi conectate in retea cu alte produse din gospodaria inteligenta, unele accepta si controlul vocal cu Siri de la Apple sau Alexa de la Amazon.

O „functie de autoinvatare” este de asemenea adesea la bord, prin care termostatul detecteaza automat obiceiurile de incalzire ale utilizatorului si regleaza temperatura camerei.

Cu geofencing care este o functie intalnita la cele mai performante termostate inteligente de pe piata; este delimitata o zona in care temperatura trebuie reglata automat. Sistemul inteligent de incalzire detecteaza automat daca cineva se afla in casa si cand trebuie incalzit din nou. Atunci utilizatorii nu mai trebuie sa regleze incalzirea.

Termostatele inteligente: avantajele folosirii lor

Termostatele inteligente integrate in reteaua de acasa pot ajuta la economisirea costurilor de incalzire. In special in cazul rutinelor zilnice neregulate, acestea sunt mai bune decat termostatele clasice programabile. In loc de cicluri de incalzire fixe, incalzirea poate fi pornita sau oprita flexibil prin aplicatie de la birou sau in drum spre casa.

De asemenea, sistemele deosebit de inteligente invata din tiparele de comportament ale utilizatorilor lor si ajusteaza automat setarile termostatului. Sau reactioneaza in functie de locul in care se afla, de exemplu atunci cand cineva se indreapta spre casa.

termostatele inteligente

Cati bani pot economisi folosind termostatele inteligente?

Majoritatea celor care detin termostate inteligente sustin ca pot economisi cel putin 10% utilizand termostatele programabile mai simple. Unii furnizori de termostate inteligente care pot fi controlate prin intermediul aplicatiei smartphone vorbesc chiar de economii de pana la 30% pe an.

Cat de mari sunt economiile in detaliu depinde adesea de cat au facut deja utilizatorii pentru a asigura o incalzire eficienta. Cei care au respectat deja regulile importante. de exemplu opresc incalzirea la iesirea din apartament, nu supraincalzesc camerele si nici nu lasa ferestrele deschise cand merge incalzirea, este putin probabil sa atinga 30 la suta. Dar este mai confortabil, deoarece termostatele ii scutesc acum de multi pasi.

Cum adaug termostatele inteligente la sistemul meu de incalzire?

Oricine opteaza pentru un termostat inteligent nu are neaparat nevoie de un inginer sau de un mare specialist pentru a-l instala. Mai degraba, punerea in functiune se face doar in cativa pasi simpli. In primul rand, vechiul termostat este indepartat si noul model care urmeaza sa fie instalat este insurubat.

Programarea pentru reglarea temperaturii se poate face fie direct pe termostat, fie prin intermediul unei aplicatii, la care adesea mai multi utilizatori se pot conecta.

Asadar, se poate vedea foarte clar din randurile de mai sus cat de eficient se poate dovedi a fi un termostat inteligent care va ajuta sa economisiti bani din plata facturilor, si care totodata va mentine o temperatura perfecta in spatiul de locuit.

Tinand cont de toate aceste detalii, este firesc ca doriti sa optati pentru automatizari Salus si sa alegeti un asemenea termostat, insa inainte de toate ar trebui sa analizati cu atentie toate modelele de termostate si sa verificati ce functii are fiecare dintre acestea, care este pretul fiecarui termostat, si nu numai. Tineti cont de aceste detalii, si alegeti cele mai bune termostate.

0 Shares
You May Also Like