Ce model de hotă alegem pentru o bucătărie deschisă?

Ce model de hotă alegem pentru o bucătărie deschisă?

0 Shares
0
0
0

Bucătăria deschisă este un spațiu de viață cu drepuri depline. Care este cel mai potrivit model de hotă pentru o bucătărie deschisă? Numeroase sunt tipurile de hote, fiecare din ele adaptate unui tip de bucătărie. În cazul unei bucătării deschise se va alege o hotă estetică și performantă deopotrivă.

Hota: un element important în cazul unei bucătării deschise

Hota este unul din cele mai importante electrocasnice într-o bucătărie deschisă. Aceasta ne permite să eliminăm în mod eficient mirosurile și aburii care se degajă în timpul gătitului. O hotă se va alege cu grijă, în funcție de dimensiunea bucătăriei și în funcție de preferințe.

Există diferite tipuri de hote. Hota aspirantă este cel mai curent model. Este compusă dintr-un filtru și dintr-un ventilator care aspiră aerul viciat și îl respinge spre exterior. Hota filtrantă este echipată cu un filtru de carbon care purifică aerul și îl recirculă în bucătărie. Hota decorativă este doar estetică și nu filtrează aerul.

Hota se va alege în funcție de dimensiunea bucătăriei. Dacă deții o bucătărie mică optează pentru o hotă filtrantă sau pentru o hotă decorativă. Dacă deții o bucătărie de mai mari dimensiuni atunci poți alege hota aspirantă. Hota trebuie să fie în egală măsură adaptată nevoilor tale. Dacă ai obiceiul să gătești des optează pentru o hotă puternică. Dacă nu gătești des atunci o hotă mai puțin puternică suficientă.

Hota trebuie instalată la o înălțime potrivită. Se va instala deasupra planului de lucru, la aproximativ 70 de centimetri de la sol. Înălțimea acesteia trebuie să fie adaptată înălțimii mobilelor. Dacă ai mobilă înaltă în bucătărie atunci optează pentru o hotă mai înaltă. Dacă mobila din bucătărie este mai joasă atunci optează pentru o hotă mai joasă.

Cum alegi hota pentru o bucătărie deschisă?

Hota este un aparat electrocasnic esențial într-o bucătărie deoarece permite evacuarea mirosurilor și aburilor. Poate fi instalată deasupra insuliței centrale din bucătărie sau deasurpa unei plite sau unui aragaz. Există mai multe tipuri de hote pe piață însă care este cea mai potrivită pentru o bucătărie deschisă?

Întâi și întâi trebuie să știi că hotele aspirante sunt cele mai populare dar și cele mai eficiente. Sunt capabile să aspire mirosurile și să le evacueze spre exterior. Există mai multe tipuri de hote aspirante însă cele mai curente sunt hotele încastrabile. Acestea din urmă sunt în general mai silențioase. Hotele filtrante sunt în egală măsură ideale pentru o bucătărie deschisă. Sunt echipate cu un filtru pe bază de cărbune activ care permite purificarea aerului și reciclarea sa în bucătărie. Hotele filtrante sunt în general mai silențioase decât hotele aspirante.

Există în egală măsură hote decorative utilizate în general datorită aspectului estertic. Nu sunt atât de eficiente ca celelalte modele enumerate dar pot reprezenta o soluție estetică interesantă pentru o bucătărie deschisă.

Trebuie să ții cont și de nivelul sonor al hotei. Hotele aspirante și filtrante sunt în general mai silențioase decât hotele decorative. Dacă ești în căutarea unei hote silențioase cel mai bine este să optezi pentru o hotă încorporabilă.

Este important să compari diferitele modele de hote existente pe piață pentru a găsi cel mai bun raport calitate/pret. Există numeroase modele de hote pe piață și este extrem de important să compari diferitele prețuri înainte de a alege un model.

0 Shares
You May Also Like