Ce este un antrenor de nutriție și ce face acesta?

0 Shares
0
0
0

Dacă ai făcut vreo cercetare în domeniul nutriției în trecut, probabil că ai descoperit că există resurse, sfaturi, trucuri și opinii nelimitate, disponibile la un click distanţă.

Problema este că multe dintre lucrurile pe care le citești se contrazic! Confuz, nu?! A avea atât de multe informații la îndemână poate fi încurajator, dar și copleșitor în acelaşi timp.

Poate te gândești: „Ok, voi căuta un profesionist care să mă ajute să navighez prin toate aceste informații!”

Acum dai de altă problemă… Coach de nutriție, nutriționiști, dieteticieni, nutriție clinică, nutriționist funcțional… şi lista poate continua.

Haideți să discutăm despre diferențele dintre cele mai des întâlnite profesii pe care probabil le auzi în domeniul nutriției: dietetician, nutriționist și coach de nutriție.

Ce este un dietetician?

Dietetician este termenul scurt și popular pentru un dietetician înregistrat (RD).

Cerințele pentru a deveni dietetician includ o diplomă de licență sau superioară în nutriție clinică, dietetică, de sănătate publică la o universitate acreditată, precum şi un stagiu sub supravegherea unui profesionist autorizat. Educația continuă este, de asemenea, necesară pentru a menține licența.

Ce face un dietetician?

Dieteticianul oferă terapie nutrițională medicală persoanelor cu boli sau afecțiuni care pot fi îmbunătățite prin nutriție. Dieteticienii se găsesc adesea într-un cabinet privat sau într-un mediu medical. Un dietetician ar fi persoana care oferă recomandări de nutriție pacienților din spitale care trebuie să urmeze o dietă specifică din cauza unei probleme de sănătate.

Ce este un nutriționist?

Un nutriționist este un expert în domeniul alimentației și al nutriției. De obicei, un nutriționist certificat va avea o diplomă de licență sau superioară în nutriție sau un domeniu conex, precum și certificări suplimentare în domeniul în care se specializează.

Este important de reținut că, deși unii nutriționiști au o educație extinsă, utilizarea termenului este nereglementată.

Ce este un coach de nutriție și ce face acesta?

Un coach de nutriție educă și oferă clienților sprijin în ceea ce privește nutriția și stilul de viață. Pentru a oferi cea mai bună educație și sprijin posibil, un coach de nutriție trebuie să înțeleagă multe domenii diferite ale nutriției, inclusiv, dar fără a se limita la: macronutrienții și rolurile pe care le joacă în organism, digestie, hidratare, calorii, metabolism, echilibru energetic, energie, transferuri, pierderea de grăsime și creșterea musculară.

Sprijinul din partea unui coach de nutriție poate include marcatori de urmărire a progresului, cum ar fi greutatea corporală, compoziția, starea de spirit, energia, somnul, stresul și foamea pentru a crea un program sau un plan care îi ajută pe clienți să-și atingă obiectivele.

Unii oameni pot avea afecțiuni preexistente și trebuie să lucreze și cu un dietetician sau un nutriționist. În acest caz, un antrenor de nutriție își poate ajuta în continuare clientul să pună aceste recomandări în practică, să împărtășească sfaturi specifice și să ofere responsabilitate.

De obicei lucrează online (dar nu întotdeauna!) Și când lucrează în persoană, se găsesc adesea în sălile de sport standard, studiourile de yoga și alte zone de fitness organizate.

Coachul de nutriție lucrează cu populația generală pentru a educa, a îmbunătăți calitatea vieții clienților lor și pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele specifice.

Pe wellnessist.ro vei găsi informaţii privind nutriţia şi un stil de viaţă sănătos, precum şi un program de coaching de nutriţie oferit de un coach de nutriție și fitness certificat Precision Nutrition Level 1 (PN L1).

0 Shares
You May Also Like