Ce este și la ce servește o folie anticondens pentru acoperiș

0 Shares
0
0
0

O folie anticondens este un material izolant care este utilizat împreună cu majoritatea tipurilor de materiale de acoperiș, pentru a preveni condensul și pentru a crește izolația termică. Poate servi și ca strat protector împotriva vântului sau a prafului. 

Folie anticondens este un material polimeric din trei straturi, în general în culoarea bej. Între două straturi de polipropilenă, există o membrană permeabilă la difuzia vaporilor, dar impermeabilă la apă. Astfel, aburul se poate ridica spre exterior, dar umiditatea din exterior nu poate pătrunde prin acoperiș în interior.

Scurgerile, un adevărat pericol pentru acoperiș

Orice îmbinare a acoperișului, chiar dacă este atent realizată cu materiale suprapuse, tot prezintă scurgeri. Condensul și precipitațiile pot pătrunde sub acoperiș, care sunt absorbite de materialele izolatoare, reducând durata de viață a acestora și provocând manifestări fungice. 

Umiditatea reduce proprietățile de izolare termică ale materialelor de acoperiș. Cu cât unghiul înclinării acoperișului este mai mic, cu atât este mai mare șansa ca precipitațiile să se scurgă sub plăcile acoperișului. O folie anticodens Bilka te ajută să menții interiorul casei fără condens și să ai acoperișul uscat. 

O folie acoperiș este, de asemenea, necesară pentru acoperișurile complexe cu mai multe pante, în formă de con, arcuite și alte forme geometrice complexe, cu un stil arhitectural neobișnuit. Proiectarea necorespunzătoare a acoperișului poate duce la acumularea de condens și scurgeri de căldură prin acoperiș. 

Izolația umezită cu condens, își pierde aproape jumătate din capacitatea de a reține căldura, și acest lucru este cunoscut oricărui specialist în industria construcțiilor. Această problemă este relevantă în special pentru spațiul de sub acoperiș. Pentru a elimina acest factor negativ, este nevoie de o folie anticondens. Spre exemplu, o folie anticondens Bilka oferă protecția necesară izolației împotriva pătrunderii umezelii.

Folie anticondens: Protecție avansată împotriva umezelii și mucegaiului!

Domenii de utilizare pentru o folie anticondens

Astăzi, această sarcină este una dintre cele mai importante atunci când construiești case noi sau le repari pe cele vechi. De aceea o folie acoperiș  anticondens este una dintre cele mai solicitate produse pe piața mondială a construcţiilor. Polipropilena, din care este realizată pelicula anticondens, este o barieră eficientă împotriva umezelii. Nu permite trecerea aerului, împiedicând astfel pătrunderea zăpezii și a ploii din exterior. 

În plus, are și alte caracteristici care îți permit să faci orice acoperiș mai funcțional, și anume: este imun la radiațiile ultraviolete, nu lasă căldura să iasă, are caracteristici excelente de rezistență și este ușor de instalat.

Folia anticondens este cea mai bună variantă pentru acele cazuri în care membranele difuze nu sunt capabile să ofere protecţia necesară izolaţiei, împotriva efectelor negative ale condensului şi nu pot asigura îndepărtarea umidităţii dorite. 

Este ideală pentru următoarele lucrări: amenajarea şi repararea mansardei, montaj acoperişuri finisate cu ţiglă metalică, carton ondulat, amenajarea spațiului neizolat de sub acoperiș, instalarea acoperișurilor peste încăperi cu un nivel ridicat de umiditate.

În plus, nu uita că acest tip de material este capabil să îndepărteze bine umezeala din încăperile în care au fost efectuate lucrări de finisare, folosind tehnologia „umedă”. Datorită rezistenței la radiațiile ultraviolete, pelicula anticondens poate deveni o protecție temporară a stratului de termoizolație în stadiul construcției acoperișului, când finisajul nu a fost încă montat. În general, prezența unei pelicule anticondens poate prelungi durata de viață a unui acoperiș metalic cu mai mult de 50%.

Folia anticondens are o acoperire impermeabilă și absorbantă care nu permite trecerea condensului. Această combinație absoarbe aburul și îl elimină în afara materialului de acoperiș. Filmul este capabil să rețină condensul care se formează în interiorul acoperișului și protejează structura de susținere. După instalarea foliei, aceasta poate reține condens care cântărește de 3-6 ori mai mult decât greutatea sa.

Folie anticondens Bilka, soluția potrivită pentru

O folie anticondens Bilka este un material cu proprietățile hidrofuge, iar proprietățile stratului absorbant împiedică trecerea vaporilor de apă. Acest lucru asigură izolarea și previne pătrunderea condensului de la suprafața membranei către părți ale acoperișului. Domeniul principal de aplicare al foliei anticondens sunt acoperișurile metalice înclinate, adică țiglele metalice, acoperișurile cu îmbinări etc. 

Aceste acoperișuri au cel mai mult nevoie de o protecție fiabilă împotriva coroziunii. Datorită calității proaste a materialului, încălcării tehnologiei și expunerii la diverse temperaturi, pot apărea microfisuri ca urmare a expansiunii sau contracției metalului în timpul fluctuațiilor zilnice de temperatură. Prezența condensului în interiorul materialului duce la formarea ruginii.

Dacă vei alege o folie anticondens Bilka vei elimina astfel de probleme, deoarece stratul adsorbant eficient absoarbe aburul și condensul. Membrană de protecție cu un strat hidrofob este utilizată acolo unde membranele de difuzie nu pot face față protecției acoperișului împotriva condensului și eliminării excesului de umiditate. 

Folia anticondens este perfectă pentru izolația acoperișului, repararea podurilor, montarea acoperişurilor cu tiglă metalică, tablă zincată, tablă ondulată sau carton ondulat. Pe un acoperiș pe care nu există izolație, o folie anticondens poate împiedica pătrunderea prafului și a funinginii. O folie anticondens Bilka este foarte populară.  

În ceea ce privește prețul foliei anticondens, este influențat de calitatea materialului, acesta fiind unul dintre criteriile principale. De preferat este folia anticondens Bilka, care este concepută cu trei straturi, fiind în același timp impermeabilă la apă.

Materialul de bună calitate asigură durată mare de viață, protejând împotriva condensului. Deși este un material de calitate, când vorbim despre folie anticondens preț, și deşi Bilka se remarcă printre cele mai bune, prețul este destul de accesibil. Un alt factor care afectează prețul foliei anticondens este dimensiunea și grosimea acesteia. 

O folie anticondens poate veni în diferite dimensiuni, cum ar fi lungimea și lățimea, iar dimensiunea totală a foliei poate afecta prețul acesteia. În plus, grosimea foliei joacă un rol important în eficacitatea și durabilitatea acesteia. Folia mai groasă este adesea mai scumpă, datorită adăugării materialului suplimentar și a performanței îmbunătățite.

0 Shares
You May Also Like