Ce este si cine ar trebui sa apeleze la marketing-ul online?

0 Shares
0
0
0

Originea termenului marketing este  anglo-saxona („to market” care are semnificatia de a cumpara si a vinde, de a desfasura tranzactii pe piata). Originile sale sunt localizate la inceputul secolului XX in Statele Unite ale Americii.

Ce este de fapt marketing-ul online?

Marketingul reprezinta  arta de a convinge clientii sa cumpere produsul sau serviciul oferit . Si mai simplu spus, maketing-ul reprezinta „arta si stiinta de a vinde”.

Una din definitiile cele mai des folosite ale marketing-ului: marketing-ul este procesul de management care identifica, anticipeaza si ofera ceea ce cere consumatorul, in mod profitabil.

In primul rand, trebuie  sa stii ca termenul de marketing online are mai multe denumiri, precum: web marketing, marketing pe internet, internet marketing, search engine marketing – o confuzie generala, pentru ca search engine marketing (SEM), se refera doar la marketing-ul pentru motoarele de cautare.

Marketing-ul online nu este diferit de marketingul clasic. Scopul final al marketing-ului este vanzarea, indiferent ce vinzi (produse, servicii, informatie etc).

Inainte ca canalele de marketing online sa apara, costul pentru comercializarea produselor sau serviciilor a fost adesea prohibitiv, costisitor si, in mod tradiitional, dificil de masurat. Gandeste-te la campaniile publicitare facute de televiziune nationale, care sunt masurate prin intermediul grupurilor de interes pentru consumatori pentru a determina nivelurile de conistientizare a marcii.

Din punctul de vedere al multor specialisti in marketing, marketing-ul online influenteaza tot! Absolut tot ce inseamna afaceri online, bani online!

Daca vrei sa nu ai succes, daca vrei sa nu vinzi, daca vrei sa ramai in anonimat, daca vrei sa fii sarac si ignorat, atunci ignora marketing-ul online si mergi legat de ochi!

Dar, daca vrei sa vinzi online, daca vrei sa te faci cunoscut online atunci, absolut orice pas pe care-l faci online, trebuie sa fie dirijat de regulile marketing-ului online.

De ce ar trebui sa apelezi la marketing online?

Metodele si tehnicile utilizate pentru marketing-ul online includ e-mail, social media, publicitate grafica, optimizarea motorului de cautare isi multe altele.

Obiectivul marketing-ului este de a ajunge la potentiialii clienti prin intermediul canalelor online in care acestia petrec timpul citind, cautand, cumparand sau socializand.

Beneficiul major al utilizarii canalelor online pentru marketing-ul unei afaceri sau al unui produs este capacitatea de a masura impactul unui anumit canal, precum isi modul in care vizitatorii achizitioneaza prin canale diferite si interactioneaza cu un site web sau cu o pagina de destinatie.

Dintre vizitatorii care se convertesc in clienti platitori, se pot face analize suplimentare pentru a determina ce canale sunt cele mai eficiente in obtinerea de clienti valorosi.

Analizele pentru experientele pe web sau in aplicatiile mobile va pot ajuta sa determinati urmatoarele:

  • Ce canale de marketing online sunt cele mai rentabile la achizitionarea de clienti, pe baza ratei de conversie a vizitatorilor catre clienti si a costului acestor vizitatori.
  • Ce canale sunt eficiente in obtinerea si conducerea unei valori mai mari – cum ar fi marketingul prin e-mail, care conduce achizitiile repetate catre clienti anteriori.
  • Ce grupuri de clienti prezinta un comportament puternic de implicare si un potential ridicat de upgrade-uri – cum ar fi software-ul sau aplicatiile mobile, care se asteapta sa vanda mai multe produse clientilor cu angajament ridicat.

Nu ai cum sa reusesti online daca nu implementezi strategii si tipuri de marketing online.

0 Shares
You May Also Like