Ce este Hide.me si cui foloseste?

Ce este Hide.me si cui foloseste?

0 Shares
0
0
0

Hide.me ofera cateva caracteristici interesante, inclusiv un proces complet gratuit, anonim. Nu va ofera date nelimitate decat daca optati pentru abonamentul de varf, care este destul de scump.

Multe servicii VPN si-au modificat politicile de confidentialitate in ultimul an, pentru a se conforma asteptarilor acumulate de un serviciu pentru consumatori: zero log-uri. Hide.me este un serviciu relativ nou (care functioneaza inca din 2011) care a fost conceput in acest sens, asa ca nu a inregistrat niciodata si niciodata nu va inregistra, nici un fel de date despre utilizatorii sai.

Acesta ofera un numar bun de servere (1400) in multe tari (35). Se pretinde a fi cea mai rapida retea VPN din lume – o afirmatie indrazneata cu care, cel putin unul sau doi dintre rivalii sai nu sunt de acord – si ofera acum un serviciu complet gratuit.

Preturi si planuri

Este neobisnuit sa gasiti un serviciu VPN care sa ofere un nivel gratuit, mai degraba decat un proces, si majoritatea nu au versiuni de trial gratuite, in ziua de astazi.

Daca va inscrieti pe site-ul hide.me, veti gasi un buton pentru a va inregistra pentru un cont gratuit. Acest pas va ofera 2 GB de date care dureaza o luna si trebuie sa furnizati numai o adresa de e-mail, un nume de utilizator si o parola, astfel incat sa puteti ramane anonim.

Cand luna gratuita s-a terminat, puteti sa va conectati si sa extindeti planul gratuit pentru inca o luna si sa obtineti inca 2 GB de date.

Aveti la dispozitie cinci locatii: Olanda, Singapore, Canada si doua in SUA. Acestea din urma ar putea fi utile pentru unele persoane care nu au nevoie sa descarce o multime de videoclipuri, dar trebuie sa deblocheze alte continuturi media restrictionate pe zona SUA.

Daca nu doriti sa furnizati o adresa de e-mail, puteti obtine 500 MB de date (la fiecare doua saptamani) prin instalarea uneia dintre aplicatii si alegerea optiunii Free Trial. Acest lucru nu necesita nici o inregistrare, dar va limiteaza la trei locatii: Olanda, Singapore si Canada.

Daca planurile gratuite sunt prea limitative pentru dvs., aveti doua abonamente alternative: Plus, care va ofera acces la toate locatiile, dar numai o singura conexiune la un moment dat si o limita de transfer de date de 75 GB si Premium, care elimina limita de date si va permite sa conectati simultan pana la cinci dispozitive.

Plus incepe de la 4,17 € pe luna, ceea ce inseamna aproximativ 3,70 £ / 4,99 $, iar Premium se poate obtine pentru 5,41 € / 5,41 € pe luna daca va inscrieti pentru cea mai lunga perioada, de doi ani. Acest lucru functioneaza la aproximativ £ 4,80 pe luna. Puteti vedea aceste optiuni pe site-ul hide.me. Daca aveti nevoie de date nelimitate si de cinci conexiuni, exista alternative mai ieftine, cum ar fi NordVPN.

Exista extensii de browser pentru Chrome si Firefox si puteti instala hide.me pe un router compatibil si exista ghiduri care va arata cum sa configurati diferite protocoale pe o masina Linux. Puteti utiliza serviciul cu clienti BitTorrent si exista suport pentru redirectionarea porturilor – ideal pentru utilizatorii incepatori din punct de vedere tehnic.

Toate aplicatiile sunt usor de folosit si puteti apasa butonul de conectare daca nu va deranjeaza ce server este utilizat. Dar puteti alege un anumit server intr-o tara daca doriti, desi nu exista nici o indicatie a incarcarii sau a timpului de ping.

Clientul Windows are de departe cele mai multe optiuni, cele mai multe dintre acestea fiind irelevante pentru utilizatorii obisnuiti. Dar ele nu sunt la vedere, astfel incat le veti gasi numai daca le cautati: toate lucrurile importante sunt tratate automat.

Securitate

Puteti alege dintr-o gama de protocoale VPN, dar am recomanda OpenVPN, care utilizeaza criptarea pe 256 de biti pe serverele hide.me.

Merita mentionat faptul ca acestea nu sunt servere detinute si operate, astfel incat acestea nu sunt la fel de sigure ca unele servicii rivale care au propriul hardware si software. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui sa faca o diferenta enorma pentru dvs., deoarece un utilizator are in vedere – din nou – politicile “no-log”. Un comutator kill-switch este prezent in aplicatii, iar acest lucru adauga securitate prin oprirea oricaror date de intrare sau iesire daca tunelul VPN nu mai functioneaza. Exista, de asemenea, split-tunneling in aplicatiile Windows si Android, astfel incat sa puteti alege ce aplicatii utilizeaza VPN si care nu il utilizeaza.

Pentru a va permite sa va conectati automat la un server atunci cand dispozitivul este pornit puteti specifica si ce trebuie sa faceti atunci cand utilizati conexiuni Wi-Fi securizate, retele Wi-Fi nesigure si retele mobile: deschideti VPN, dezactivati VPN sau ignorati reteaua.

Nu in ultimul rand, mentionam optiunea Stealth Guard. Asta face cateva lucruri. Mai intai, o puteti seta astfel incat anumite aplicatii sa utilizeze VPN-ul. Pare o divizare a vpn-ului, dar cu Stealth Guard, aceste aplicatii nu vor functiona decat daca VPN funtioneaza. Deci, daca doriti sa va asigurati ca sunteti protejat inainte de a descarca un torrent, puteti alege clientul BitTorrent in Stealth Guard.

Al doilea mod in care poate functiona, este limitarea tuturor aplicatiilor la conexiunea VPN. Acest lucru poate fi folosit in aplicatiile mobile pentru a va asigura ca protectia datelor este 100% functionala: datele vor fi consumate numai in timp ce VPN-ul este activ.

Performanta

Este o strategie riscanta de a sustine ca este cea mai rapida retea VPN din lume. Ne-am asteptat la rezultate uimitoare la testarea hide.me in benchmark-uri, dar in cele din urma, am constatat destule neajunsuri.

Vitezele nu sunt cele mai rele pe care le-am vazut, dar toate serverele pe care le-am incercat au redus viteza de conectare obisnuita (descarcare) cu aproximativ 50% sau mai mult, iar viteza de incarcare cu mai mult de 90% in unele cazuri. Testele de ping au fost, de asemenea, slabe.

Puteti sa va bucurati in siguranta de continutul HD si potential chiar si de 4K atunci cand sunteti conectat la majoritatea serverelor, dar avand in vedere ca unii rivali ofera viteze mult mai apropiate de cele ale providerului de internet la care sunteti conectat, aceasta aplicatie pare ca nu-si respecta promisiunile.

Am avut cateva probleme minore cu aplicatiile mobile (dar numai cand am activat functia de conectare automata), dar am devenit foarte frustrati de lucrul cu aplicatia Windows. Am instalat-o pe doua sisteme separate de testare. Chiar si dupa repornirea dupa instalare, aplicatia a refuzat sa se conecteze la un server de pe ambele PC-uri, dar nu am fost intampinati de nici un fel de mesaje de eroare.

Problema s-a dovedit a fi software-ul nostru antivirus si firewall-ul care trebuiau sa fie dezactivate. Nu am avut aceasta problema cu nici o alta aplicatie VPN in Windows si trebuie sa adaugam hide.me ca o exceptie in acest sens.

Pe unul dintre PC-urile cu Windows, am activat serviciul Stealth Guard, care a impiedicat toate aplicatiile sa se conecteze la internet daca VPN-ul nu a fost activat. Cu toate acestea, dupa dezactivarea acestuia, acele aplicatii nu s-au putut conecta si nimic nu am putut face sa restauram acea conexiune: nici macar prin dezinstalarea totala a aplicatiei hide.me. In final, a trebuit sa resetam complet setarile de retea pentru a remedia problema.

Nu am observat probleme de securitate atunci cand am testat pierderi de date IP sau DNS: hide.me ne-a pastrat intotdeauna locatia reala ascunsa.

0 Shares
You May Also Like