Ce este Google BERT? Explicatie in termeni simpli

0 Shares
0
0
0

Google BERT, un alt fel de algoritm al motorului de cautare Google, va afecta 10% din toate cautările. Aflati tot ce trebuie sa stiti!

Potrivit comunicatului, Google spune ca acesta va afecta 10% dintre interogarile de cautare, ceea ce inseamna ca aceasta este una dintre cele mai mari actualizari Google din ultimii 5 ani!

DEFINITIE

BERT  reprezinta „Reprezentari ale codificatorilor bidirectionali de la transformatori” este o tehnica pentru pregatirea prealabila a procesarii limbajului natural (PNL) dezvoltata de Google.

Suna destul de confuz?

Nu va faceti griji pentru jargonul tehnic; vom dezvalui exact ceea ce inseamna in acest articol!

Actualizarea din 30/10/19

Steven Gill, un senior manager de campanie a analizat actualizarea recenta:

Nota editorului

Site-uri precum New York Times au spus ca au inregistrat o scadere a traficului, in timp ce instrumente precum SEMRush nu arata asta.

Acest lucru este probabil din cauza ca SEMRush (si alte instrumente populare) aleg numai cuvinte cheie cu o cantitate constanta de cautari sau un volum suficient pentru a avea date (~ 10 / mo). Site-urile cu mult continut (NYT) pot obtine o portiune semnificativa de trafic din interogarile de cautare cu coada lunga, care obtin cateva pana la 0 cautari in mod constant.

Deoarece NYT a fost un site puternic, cu mult continut, este posibil ca Google sa le afiseze in mod incorect ca urmare a faptului ca are o multime de variatii ale unui termen, dar acum, odata cu schimbarea scopului, e posibil ca acestea sa nu fie vazute ca cel mai bun rezultat.

Daca site-ul dvs. observa schimbari in trafic, dar modificarile nu se afiseaza in instrumente, probabil ce le vedeti in termenii cu coada lunga.

E posibil sa nu reduca conversiile, daca pagina dvs nu a fost un rezultat la fel de relevant, deci nu pot exista efecte negative reale.

Cu toate acestea, daca doriti sa incercati sa redobanditi traficul, veti dori să consultati paginile care au pierdut trafic si sa extindeti adancimea continutului acelei pagini pentru a raspunde la mai multe variatii.

Steven Gill

Senior Campaign Manager

HOTH X

Ce este actualizarea Google BERT?

La baza sa, aceasta noua actualizare este axata pe interpretarea mai buna a scopului interogarilor  de a cautare.

In loc sa examineze interogarea de cautare a utilizatorului de la un cuvant la altul, BERT permite Google sa interpreteze mai bine intreaga fraza pentru a oferi cautatorului rezultate mai precise.

Modificari usoare sau chiar cuvinte simple dintr-o interogare de cautare pot modifica dramatic intentia de cautare.

Cu aceasta noua actualizare, Google imbunatateste interpretarea a ceea ce utilizatorii doresc cu adevarat atunci cand cauta.

Cei de la Google au prezentat cateva exemple in anuntul lor:

Exemplul 1:

In acest exemplu, Google arata modul in care rezultatele cautarii se schimba atunci cand interpreteaza atunci cand un utilizator cauta informatii despre calatorii in SUA fata calatorii din SUA.

Google Bert

Exemplul 2:

In acest exemplu, Google a identificat anterior cuvantul „stand” si l-a asociat cu „stand-alone”, care a fost versiunea incorecta a cuvantului pentru aceasta interogare.

In schimb, cautatorul este concentrat pe cerintele fizice ale postului, astfel ca, datorita Google BERT, Google interpreteaza interogarea mai precis.

Google Bert 2

Dupa cum vedeti, rezultatele se schimba pe baza unei interpretari mai bune a ceea ce cauta de fapt utilizatorul.

Ce inseamna acest lucru pentru procesul dvs. de SEO?

Cel mai important aspect pe care trebuie sa-l analizati este daca exista modificari in traficul dvs. in urmatoarele zile si saptamani.

Lucrul bun este ca acesta nu este un algoritm care penalizeaza pe oricine – ci este menit sa inteleaga mai bine interogarea utilizatorului si intentia de cautare.

Cel mai bun mod de a va asigura ca aceasta actualizare va aduce castiguri este sa aveti continut care sa raspunda intrebarilor publicului dvs. tinta.

Ma astept ca site-urile care au o multime de continut bun sub forma de ghiduri lungi, bine scrise, sa aiba cel mai mult de castigat de pe urma acestei actualizari.

De fapt, tocmai am primit de la un client trimita aceasta captura de ecran a traficului sau imediat dupa ce actualizarea a inceput sa-si faca simtita prezenta.

Google Bert

Ce sa faceti daca traficul scade?

Acum, daca observati o scadere a traficului, nu v-as recomanda sa faceti modificări dramatice pana la calmarea situatiei.

Google are un istoric de lansare a actualizarilor, apoi de inversare sau modificare a acestora in saptamanile urmatoare.

Acestea fiind spuse, daca pierdeti trafic si continua sa scada in saptamanile urmatoare, puteti face cateva lucruri:

 1. Identificati interogarile de cautare sau cuvintele cheie care cauzeaza scaderea traficului:

Accesati consola de cautare (sau instalati-o daca nu o aveti inca) si executati un raport de comparatie:

Google Bert

Apoi faceti clic pe interogari de cautare si analizati-o pe cea din cauza careia ati pierdut trafic:

Google Bert

Acest lucru va va arata ce interogari de cautare ar trebui sa investigati.

In mod alternativ, puteti utiliza un instrument precum raportul privind schimbarile de trafic de la Ahrefs:

Google Bert

  1. Determinati care este ranking-ul acum

Cautati interogarile de cautare in Google si vedeti ce tipuri de continut se claseaza acum in topul rezultatelor cautarii.

  • Este un tip diferit de continut?
  • Raspunde nevoilor utilizatorilor dintr-un punct de vedere diferit?
  • Raspunde la o intrebare usor diferita?
  1. Modificati continutul

Modificati continutul pentru a se potrivi cu continutul care este afisat acum in pagina cu rezultatele cautarii sau creati continut nou care sa se potriveasca.

Google arata intotdeauna ce vrea, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa modelati asta!

Concluzie

Noua actualizare Google BERT poate fi una dintre cele mai mari actualizari din ultimii 5 ani de SEO.

Nu trebuie sa va faceti griji, deoarece aceasta actualizare nu este concentrata pe vreun fel de penalizare. In schimb, este concentrata pe intelegerea mai buna a intentiei de cautare.

Urmariti rezultatele cautarii si anuntati-ne ce vedeti la final cu formularul de mai sus!

0 Shares
You May Also Like