Ce este buldoexcavatorul?

Ce este buldoexcavatorul?

0 Shares
0
0
0

Un excavator este o masina utilizata pentru excavarea si miscarea pamantului sau a altor materiale. Excavatorul este considerat un vehicul autopropulsat, deoarece poate fi mutat dintr-un loc in altul, dar aceasta nu este functia sa principala.

Spre deosebire de alte masini de terasament, cum ar fi buldozerele, pozitia de lucru a excavatorului ramane de obicei neschimbata, chiar fixata la sol in multe cazuri. Vezi aici buldoexcavator de vanzare.

Parti ale unui excavator

Sasiu:

Este locul unde se afla toate componentele masinii. Poate fi pe anvelope sau pe lanturi.

Cadrul inferior:

Partea principala a masinii in cazul in care dobandeste rezistenta la flexie torsionala.

Geo:

Este un brat mecanic foarte asemanator cu miscarea unui brat uman. Se compune dintr-un sistem hidraulic prin doi cilindri care ii confera putere de a efectua sapaturi care necesita mai multa putere.

Picioare:

Este baza excavatorului. Exista doua tipuri: roti, pentru a se deplasa ca un vehicul obisnuit; si senile, compusa din lanturi care ii permit sa mearga pe un teren mai instabil.

Cabina de operare:

O cuseta necesara pentru ca o persoana sa manevereze masinaria.

Coroana:

Este partea care face excavatorul capabil sa se roteasca la 360 de grade fara a fi nevoie sa-si schimbe pozitia initiala.

Rulare:

Este cel care sustine greutatea excavatorului si, in acelasi timp, ofera tractiune pe suprafete neregulate si instabile.

Alte tipuri de excavator

In afara de excavator lopata, exista si alte tipuri de excavatoare, cum ar fi:

Buldoexcavator:

Este o varianta a excavatorului. Lama sa face o miscare de sus in jos, afectand solul de sus. Este folosit pentru a lucra miscarea pamantului la un nivel sub plan sau putin mai mare decat el.

Excavatorul cu o cuva bivalve:

Este folosit pentru miscari verticale, cum ar fi excavarea puturilor, de exemplu.

Caracteristici excavator

Un excavator este definit ca o masina, care este utilizata pentru a face o excavare.. Excavatorul este utilizat in mod regulat, pentru a deschide caneluri, care sunt destinate trecerii unei varietati de elemente, cum ar fi:

  • Tevi
  • Cabluri
  • Canalizare

In acelasi mod, ele efectueaza excavarea fundatiilor sau, de asemenea, a rampelor in parcele. Aceasta masina are un impact asupra solului, cu ajutorul unei cuve, apoi cu ea continua sa rupa acele materiale pe care urmeaza sa le traga si apoi sa le depuna in partea sa interna.

Toate acestea se realizeaza printr-o miscare care este de jos in sus si care, de obicei, nu are o panta mai mare de 30% din terenul de alunecare.

In ceea ce priveste sasiul, acesta poate fi gasit montat pe lanturi sau pe anvelope. In ultimul caz, acestea sunt prevazute cu cricuri hidraulice pentru atasarea la sol.

Excavator pe senile

Este excavatorul pe senile, o echipa de lucru care se va deplasa cu ajutorul unor lanturi. Este folosit pentru a excava terenuri in cazul in care este necesar sa se faca indepartarea unor cantitati mari de pamant. De asemenea, se caracterizeaza prin faptul ca are o structura foarte mare capabila sa faca viraje la 360°.

De ce este important sa fie sapate gropi atunci cand pui garduri?

Intentionati sa puneti un gard pe proprietatea dvs.? Astazi vom arunca o privire la ceea ce este implicat in saparea gropilor pentru stalpii de gard. Va vom explica de ce saparea stalpilor este esentiala pentru proiectul dvs. de garduri si de ce este important sa solicitati un profesionist sa faca acest lucru pentru dvs. Deci sa incepem.

S-ar putea sa credeti ca sapatul unei gropi este o sarcina destul de simpla si, in unele cazuri, este. Cu toate acestea, atunci cand sapati gropi pentru stalpii de gard, este o sarcina mult mai dificila.

O gaura de stalp este o gaura sapata in pamant, care trebuie taiata la o dimensiune exacta si o adancime anume pentru a se aseza la capatul unui stalp. Stalpii pot face parte dintr-o punte, gard sau alta structura.

Trebuie sa sapati drept in jos: este important sa obtineti forma corecta a gaurii stalpului si trebuie sa coboare drept in jos, astfel incat stalpii sa stea drepte. Orificiul tau trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea fi introdus in el, dar nu ar trebui sa fie prea mare, astfel incat stalpul tau sa inoate in interiorul ei. Aceasta este o sarcina dificila de indeplinit daca sapati cu mana gaura stalpului. S-ar putea sa incepi cu dimensiunea potrivita, dar pe masura ce sapi din ce in ce mai adanc, va deveni mai greu sa fii consecvent.

Ar trebui sa taiati partile laterale: pentru a mentine partile laterale ale gaurii drepte, trebuie sa taiati drept in jos. Acest lucru va implica utilizarea lopata intr-un unghi destul de inconfortabil. Trucul este sa taiati partile laterale drept in jos, in loc sa incercati sa scoateti direct pamantul. Poate suna usor, dar va fi nevoie de putina practica pentru a o face corect.

0 Shares
You May Also Like