Ce costume copii sa alegem pentru cei mici?

Ce costume copii sa alegem pentru cei mici?

0 Shares
0
0
0

Cum ne imbracam copilul? Aceasta este intrebarea pe care orice parinte si-o pune mai ales cand vine vorba de anotimpul rece. Atunci il infofolesc fara sa stie ca ii pot face si rau.

Cand vine vorba de costume copii, le alegem imbracamintea pentru a evita supraincalzirea celui mic care duce la deshidratare. Din pacate, mai multe haine pe timpul anotimpului rece nu fac decat sa imbolnaveasca copilul: acesta transpira dupa care poate raci din cauza evaporarii transpiratiei care raceste corpul.

De aceea, medicii pediatri ii sfatuiesc pe parinti sa isi imbrace copiii cu costume si haine exact asa cum ne imbracam si noi, mai gros au mai subtire in functie de temperatura de afara. In cazul in care cel mic este bolnav, nu infofoliti copilul cu costume copii groase, deoarece acesta trebuie sa fie dezbracat pentru a pierde caldura si a-i fi scazuta temperatura corpului.

Chiar daca afara s-a mai incalzit, cei mici trebuie sa poarte caciula, insa si aceasta trebuie sa dispara treptat. Copiii nu mai trebuie sa stea infofoliti ca in urma cu zeci de ani, ci trebuie invatati progresiv sa nu poarte caciuli, ciorapi si alte haine foarte groase care ii fac mai mult rau decat bine.

Copilul are un centru termic in creier ce ii regleaza temperatura corpului, insa asta se intampla doar in cazul in care nu il imbracam foarte gros.

Costume copii alegem in functie de temperatura de afara, dar si in functie de moda. Parintii isi doresc mereu sa isi laude copiii in orice circumstante, iar hainele pentru cei mici joaca un rol foarte important. Ii fac pe cei mici si mai dragalasi decat sunt daca hainele sunt alese cu stil. Acestea nu trebuie sa ii stranga pe copii si nici sa-i faca sa se simta incomod.

Cum ii imbracam?

Hainele cu care vine pielea copilului in contact trebuie sa fie dintr-un material absorbant si nu din plastic ce mentine transpiratia, umezeala si racirea corpului. Alegeti haine lejere in care cei mici sa se simta in largul lor si comod avand in vedere faptul ca acestia se misca foarte mult si nu stau locului o clipa.

Indiferent de temperatura de afara, copiii trebuie scosi la plimbare si imbracati corespunzator nu ca si cum ar viscoli daca afara este soare si cald. Cei mici care vor sta mai mult afara si vor dormi la aer curat se vor simti mult mai confortabil si vor dormi mai linistit.

In privinta prescolarilor si scolarilor, acestia nu trebuie imbracati foarte gros, deoarece se misca foarte mult. Trebuiesc obisnuiti de catre parinti sa faca sport, iar daca transpira, copilul va trebui sters imediat si hainele schimbate. Gluga si caciula sunt necesare doar daca afara este foarte frig, ploua sau ninge.

0 Shares
You May Also Like