Ce aparat de aer conditionat sa alegi pentru casa sau birou

Ce aparat de aer conditionat sa alegi pentru casa sau birou?

0 Shares
0
0
0

In timpul verii, a trai sau a lucra in camere mici se poate transforma intr-o adevarata tortura. Din fericire pentru tine, piata de aer conditionate ofera solutii perfecte pentru spatiile mici: in acest articol o sa gasesti un mic ghid pentru alegerea aparatului de aer conditionat.

Daca locuiesti intr-un apartament mic, poate un apartament cu o singura camera, doar cu cateva ferestre mici, stii cat de cald poate deveni aerul si cat de irespirabil, mai ales cand soarele bate pe perete ore indelungate vara, aducand temperaturi foarte crescute.

Acesta este momentul in care instalarea unui aparat de aer conditionat devine nu doar o alegere corecta, ci chiar una necesara pentru a face mediul inconjurator locuibil.

Din fericire, piata aparatelor de aer conditionat din ziua de azi este extrem de variata si iti permite sa gasesti solutii perfecte chiar si daca ai nevoie sa racoreasti spatii mai mici.

Cum sa alegi puterea aparatelor de aer conditionat?

Puterea aparatelor de aer conditionat este exprimata in BTU/h si trebuie aleasa in functie de diversi factori, printre care, in primul rand, dimensiunea camerei care urmeaza sa fie climatizata.

Fiind vorba de un spatiu mic, te sfatuim sa nu exagerezi cu puterea pentru ca, nefiind necesara, nu numai ca ai investi inutil mai mult la achizitia initiala, dar ai creste excesiv consumul pe factura.

Pentru o camera mica, 7000 sau 9000 BTU ar trebui sa fie suficienti pentru a iti satisface nevoile: daca ai intre 10 si 15 metri patrati, poti evalua optiunea mai putin puternica.

Cate split-uri ar trebui sa instalezi intr-o camera mica?

Sfatul nostru este in continuare sa instalezi un split interior in fiecare dintre incaperile care urmeaza sa fie climatizate.

Cu toate acestea, daca doresti sa pastrezi costurile la un nivel scazut, iti sugeram sa alegi doar o singura camera, cea mai calda din casa si cea in care petreci cel mai mult timp in timpul zilei, si sa instalezi un aparat de aer conditionat mono-split.

Optiunea mono-split este ideala mai ales pentru cei care locuiesc sau lucreaza intr-un mediu confortabil.

Acorda atentie la zgomotul aparatului de aer conditionat

Silentiozitatea aparatului este, de asemenea, un aspect important, mai ales in camerele mici si daca intentionezi sa il lasi pornit in timpul noptii. Deci, verifica intotdeauna nivelul de zgomot al aparatului de aer conditionat pe care urmeaza sa il cumperi: il vei gasi pe fisa tehnica a aparatului.

Tot in ceea ce priveste silentiozitatea, trebuie sa stii ca multe aparate de aer conditionat de perete au functii nocturne specifice care pot reduce nivelul de zgomot al aparatului cu cativa decibeli.

Daca spatiul este restrans, alege un aparat de aer conditionat fara unitate exterioara.

Daca ai putin spatiu atat in interior, cat si in exterior, ai putea lua in considerare instalarea unui aparat de aer conditionat montat pe perete, fara unitate exterioara.

De asemenea, consumul este foarte important atunci cand decizi sa achizitionezi un aer conditionat. Trebuie evaluata foarte bine clasa energetica a aparatului, pentru a evita sa fi nevoit sa limitezi utilizarea acestuia din cauza consumului excesiv de energie.

0 Shares
You May Also Like