Ce alegem dintre diesel si benzina?

Ce alegem dintre diesel si benzina?

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca multi producatori auto vin cu masini electrice noi, in Romania inca sunt la foarte mare cautare masinile second hand cu motorizare pe benzina sau masinile second hand cu motorizare diesel (motorina).

Atunci cand vine vorba despre achizitia unui autoturism, de multe ori soferii nu stiu daca este mai indicat sa aleaga o masina care are motorizare pe benzina, sau daca ar fi mai indicat sa opteze pentru o masina care are motorizare pe motorina (diesel).

Despre cele doua tipuri de motorizari vom discuta in randurile care urmeaza, si va prezentam pe scurt unele dintre avantajele, dar si unele dintre dezavantajele acestora. Veti lua apoi decizia daca alegeti o masina cu motorizare pe benzina sau motorina.

Asadar, in cazul in care aveti nevoie sa cumparati un autoturism, cu siguranta este important sa cititi pana la final acest articol. Veti descoperi informatii foarte interesante, care cel mai probabil va vor influenta decizia.

Motorizare pe benzina

Daca locuiti intr-un oras mare si depindeti in mod deosebit de vehiculul dvs. pentru calatorii scurte, atunci cel mai probabil veti dori sa alegeti o masina cu motor pe benzina. Un motor pe benzina este deosebit de util pentru calatorii scurte, deoarece motoarele pe benzina ating temperatura optima de functionare mai repede.

In plus, vehiculelor pe benzina nu li s-a interzis inca sa circule in marile orase europene, deci acesta este fara doar si poate un argument foarte important in a alege o masina care are motorizarea pe benzina. In plus fata de pretul de achizitie mai mic al vehiculelor pe benzina, puteti beneficia de asemenea si de taxe mai mici pentru vehicule si de conditii de asigurare mai bune.

Confortul de conducere este, de asemenea, mai mare la masinile pe benzina. De obicei, motoarele functioneaza mai silentios si cu greu pot fi auzite din interiorul vehiculului.

Ca dezavantaje, merita sa amintim faptul ca motoarele pe benzina folosesc deseori energia combustibilului mai putin eficient. In consecinta, consumul de combustibil al masinilor pe benzina este adesea mai mare decat cel al modelelor diesel.

Datorita cantitatii mai mari de apa de condens care se acumuleaza, sistemele de evacuare alimentate cu benzina pot rugini mai repede decat cele ale vehiculelor diesel, acesta fiind un alt mare dezavantaj.

Motorizare diesel

Datorita consumului redus si a duratei de viata mai mari a motoarelor diesel, astfel de vehicule sunt potrivite pentru calatorii lungi. Puteti parcurge distante mari chiar si cu un autoturism diesel care are mai multi ani de vechime.

In plus, trebuie sa mentionam faptul ca motoarele diesel sunt mai puternice in comparatie cu motoarele pe benzina, au cuplul mai mare si cel mai important, au un consum redus de carburant, ceea ce le face sa fie masinile potrivite pentru calatoriile lungi dupa cum am mentionat deja.

Ca dezavantaje insa, trebuie scos in evidenta ca masinile diesel sunt mai scumpe decat masinile pe benzina, iar cand bugetul nu este unul tocmai mare, chiar si cateva sute de euro conteaza.

Apoi, intretinerea masinilor diesel este mai scumpa, iar acest lucru se va simti la buzunar cand va fi nevoie sa suportati costuri pentru reparatii turbina Cluj Napoca sau cand va fi nevoie sa inlocuiti volanta masinii.

Acestea sunt costuri mari, insa cu siguranta nu este necesar ca in cazul in care cumparati o masina diesel second hand, sa cedeze turbina si sa fie nevoie sa cumparati o turbina second hand sau sa optati pentru reparatii turbina. De-asemenea, nu este necesar sa cedeze volanta si sa aveti nevoie de o inlocuire volanta.

Sunt sansele destul de mari sa nu va confruntati cu asemenea probleme. In plus, si masinile pe benzina pot avea destul de multe probleme. Pana la urma insa, decizia cu siguranta va aparitine pentru ca dvs. veti cheltui banii pentru a cumpara autoturismul, si dvs. il veti folosi.

Daca alegeti un model second hand, ar fi bine sa treceti cu el pe la un service auto, pentru ca specialistii sa verifice la sange masina inainte de a fi cumparata.

0 Shares
You May Also Like