Cauzele principale ale distrugerii cutiei de viteze

Cauzele principale ale distrugerii cutiei de viteze

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi conducatori auto din Romania prefera sa isi achizitioneze o masina din strainatate, care bineinteles ca este de cele mai multe ori second hand datorita pretului.

Cei mai multi dintre dumnevoastra viseaza la masina perfecta, dar lipsa banilor fac ca acesta sa fie doar un vis. Cei mai multi romani achizitioneaza o masina cu cutie manuala in detrimentul celei automate, deoarece este mai ieftina, iar unii dintre soferi se simt profesionisti folosind o astfel de cutie de viteze.

De cele mai multe ori insa multi dintre soferii din Romania nu folosesc aceste cutii in mod corespunzator, de cele mai multe ori ignorand specificatiile tehnice. De aceea, cutiile de viteze manuale ajung sa cedeze uneori extrem de repede. Bineinteles ca putem adauga piesele de slaba calitate sau uzura avansata a acestora.

Pentru a evita surprize neplacute, mai ales in perioada rece a anului, trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi prin Soft-auto.ro. Cutia de viteze are nevoie de ceva mai mult timp pentru a se putea incalzi si a functiona optim. De aceea se recomanda ca in primele minute de deplasare, schimbarea vitezelor sa fie foarte lenta, pentru a nu se tura inutil motorul.

La extrem de multe modele de masini se simte cand cutia atinge temperatura medie de functionare, vitezele schimbandu-se destul de usor. In cazul stationarii masinii sau manevrarii acesteia frana de mana are un rol foarte important. Practic aceasta are menirea de a o tine pe loc chiar si cand se parcheaza in panta.

Multi soferi ignora frana de mana mai ales cand stationeaza intr-o panta. Multi au obiceiul de a lasa masina in viteza fara sa foloseasca frana de mana atunci cand parcheaza intr-o panta, acest lucru creind multa presiune asupra sistemului de transmisiune al masinii, ducand in timp la deteriorarea acestuia. Deci nu trebuie sa uitati sa trageti frana de mana cand parcati.

Un aspect deosebit de important il reprezinta schimbarea in marsarier. Efectuata in miscare, aceasta este o manevra gresita pe care o face un sofer, atunci cand vine vorba despre cutia de viteza a masinii. Actionata in marsarier, fara sa fie oprita complet masina, se va exercita o presiune extrem de mare pe cutia de viteze, in sensul ca angrenajele care lucrau intr-un sens isi vor schimba imediat sensul de rotatie, actionand practic ca o frana.

Acest lucru va deteriora si mai mult cutia de viteze, cat si angrenajele respective. Pentru a ajuta masina sa incetineasca trebuie folosita frana de motor. Aceasta va ajuta masina sa retrogradeze intr-o treapta de viteza inferioara. Se poate realiza acest lucru cu toate masinile care au cutii de viteze manuale.

Acest lucru este valabil si la unele masini cu cutie automata, in modul manual. Indiferent de ce drum veti parcurge, nu trebuie sa uitati ca pe timp de iarna puteti porni la drum doar daca aveti autoturismul echipat si pregatit corect. Pentru a calatori in siguranta, trebuie sa tineti cont de aceste cateva sfaturi utile si sa le folositi cand aveti nevoie.

0 Shares
You May Also Like