Cauzele deceselor persoanelor varstnice

Cauzele deceselor persoanelor varstnice

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca batranetea este ultima etapa a vietii. La inceput, totul poate fi frumos pentru ca seniorii se pot juca cu nepotii, pot petrece timpul alaturi de ei, le pot spune povesti, etc.

De la un timp insa, cu siguranta problemele de sanatate isi vor face din ce in ce mai des aparitia, afectandu-le viata, sau chiar mai mult cauzandu-le moartea. In aceste conditii, familiile greu incercate vor apela la cele mai bune servicii funerare Sector 5 pentru a stii cum sa procedeze.

Cei de la firma de pompe funebre care presteaza asemenea servicii funerare, vor imbalsama decedatul si vor oferi certificat de imbalsamare. Ulterior vor imbraca si vor cosmetiza decedatul.

Apoi, familia indoliata va comunica unde doreste sa fie transportat decedatul, la capela pentru inhumare sau la crematoriu pentru incinerare.

Pana atunci insa, vom discuta despre cele mai frecvente cauze ale deceselor persoanelor varstince. Iata care sunt motivele care determina ca in final familiile indoliate sa apeleze la astfel de servicii funerare.

Bolile de inima

Fara doar si poate, bolile de inima reprezinta cel mai mare criminal din lume in ceea ce priveste persoanele varstnice. Ccea mai frecventa forma este boala coronariana, aceasta fiind o boala care implica o ingustarea sau blocarea arterelor principale care alimenteaza inima cu sange.

Boli cerebrovasculare (AVC)

Un accident vascular cerebral se intampla atunci cand sangele inceteaza sa curga intr-o zona a creierului din cauza unei intreruperi a unuia dintre vasele de sange. Este foarte grav, deoarece celulele creierului lipsite de oxigen din sange incep sa moara foarte repede.

De mentionat este faptul ca exista doua tipuri de accidente vasculare cerebrale sau AVC-uri. Cel mai frecvent se numeste accident vascular cerebral ischemic si este cauzat de orice lipsa a fluxului sanguin catre creier.

Un cheag de sange care blocheaza un vas sau un accident vascular cerebral embolic este un tip de accident vascular cerebral ischemic. Al doilea tip de avc este denumit accident vascular cerebral hemoragic si este cauzat atunci cand un vas de sange se rupe si sangereaza in creier. Accidente vasculare cerebrale pot provoca deces pe loc sau invaliditate grava, in functie de locul si severitatea blocajului sau a rupturii.

Hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala)

Tensiunea arteriala este forta pe care sangele o exercita pe peretii arterelor in timp ce inima va pompeaza. Este mai scazuta cand dormi sau te odihnesti si mai mare cand esti stresat sau entuziasmat, desi tinde sa creasca in general odata cu varsta.

Cresterea tensiunii arteriale cronice poate provoca probleme grave inimii, vaselor de sange, rinichilor si altor sisteme din corp. Cresterea brusca a tensiunii arteriale poate chiar sa produca moartea, si nu putine au fost aceste cazuri in Romania.

Cancer

Unul dintre cei mai mari factori de risc pentru multe tipuri de cancer, in care celulele anormale cresc necontrolat, este varsta. Potrivit Societatii Americane a Cancerului, 77% din toate cazurile de cancer sunt diagnosticate la persoanele cu varsta peste 55 de ani.

O serie de tipuri de cancer sunt mai frecvente pe masura ce imbatranim, inclusiv cancerul de piele, san, plamani, colorectal, de prostata, de vezica, de limfom non-Hodgkin si cancer de stomac.

Cei care se confrunta cu cancerul, cu siguranta pot fi supusi diferitelor tratamente, insa de la o anumita varsta, nici chimioterapia, nici radioterapia si nici alte tratamente nu mai dau rezultate. Ba chiar mai mult, aceste tratamente pot face in unele situatii mai mult rau decat bine.

Boala Parkinson

Numita in memoria medicului britanic care a descris-o pentru prima data la inceputul anilor 1800, aceasta tulburare neurologica progresiva provoaca tremuraturi, rigiditate si oprire a miscarii.

Trei sferturi din toate cazurile de boala Parkinson incep sa isi faca aparitia dupa varsta de 60 de ani, desi varsta este doar un factor de risc. Barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa dezvolte Parkinson. Cercetatorii cred ca boala este cauzata de o combinatie de factori genetici si de mediu, inclusiv expunerea la toxine.

Suicid

Unii seniori nu suporta gandul ca mai au putin de trait, si ca nu stiu cand si cum vor muri, asa ca iau decizia de a-si pune ei singuri capat zilelor. Chiar daca in ultimul timp au existat mai putine astfel de cazuri, multi seniori au recurs la acest gest extrem odata cu trecerea anilor, tocmai din motivul prezentat.

Ei bine, indiferent de care dintre cauzele de mai sus moare o persoana draga voua, un lucru este sigur. Aveti nevoie de serviciile unei firme de pompe funebre care trebuie sa imbalsameze persoana decedata.

Apoi, personalul de la firma de pompe funebre se vor ocupa si de cosmetizarea persoanei decedate, si de imbracarea acesteia, iar in final, o vor aseza in sicriul ales de familie (cel mai probabil in functie de pret), si vor transporta persoana decedata fie la un crematoriu daca familia isi doreste sa incinereze decedatul, fie la capela pentru inhumare.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…