Cauzeaza obiceiurile proaste de somn probleme de circulatie a sangelui

Cauzeaza obiceiurile proaste de somn probleme de circulatie a sangelui?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca dormitul bine este bun pentru sanatatea ta, si intr-adevar este, dar este si mai adevarat ca dormitul prost, din cauza unei saltele proaste, este cu siguranta rau pentru sanatate si iti afecteaza negativ calitatea vietii. Unul dintre aceste disconforturi se datoreaza circulatiei proaste a sangelui in timpul repausului.

Trebuie sa o luam in ordine si sa incercam sa intelegem cum o saltea obisnuita se poate dovedi a fi un inamic si cum alegerea unor saltele pat profesonale poate rezolva total sau partial o problema circulatorie.

Efectele obiceiurilor proaste de somn asupra circulatiei

Tulburarile rezultate din obiceiurile proaste de somn pot afecta mai multe zone. De obicei, muschii sunt expusi la tensiune daca salteaua nu este suficient de primitoare. Constructia coloanei vertebrale impune un raspuns la forta opusa a muschilor care se incordeaza pentru a mentine coloana vertebrala in pozitia corecta. Aceasta postura corupta are ca rezultat probleme de durere lombara care sunt foarte frecvente in randul romanilor.

O saltea nefunctionala poate avea un efect negativ asupra punctelor de presiune ale partilor corpului care rezista la forta opusa a unei saltele excesiv de ferma. Problema de circulatie a sangelui, care in limbajul medical se numeste hipoxie, apare din cauza unor pozitii defectuoase care sunt greu de remediat.

La genul acesta de probleme trebuie sa reactionam prin inlocuirea saltelei vechi cu o saltea ortopedica noua, cu functii ergonomice – vezi reducerile aici.

O saltea buna te ajuta sa dormi corect si linistit

Trezirea cu picioarele umflate, sau senzatia de oboseala la trezire pot fi un indiciu ca presiunea exercitata de saltea in anumite puncte, pe unde trec vasele de sange arteriale si venoase periferice, a contribuit la provocarea disconfortului.

Interpretarea moderna a producatorilor de saltele tine cont de acest lucru si de alte nevoi, iar de cativa ani incoace se concentreaza pe principiul conform caruia forma corpului ar trebui sa fie facilitata cat mai mult posibil, prin diferite grade de fermitate, in functie de diferitele regiuni ale corpului implicate.

Saltelele cu zone diferentiate pentru a usura presiunea

Cei care au probleme de acest gen, sau se tem de ele, trebuie sa aiba grija sa selecteze cele mai bune saltele calitate-pret cu anumite caracteristici. Alegerea trebuie sa tina cont de un anumit grad de rigiditate si moliciune.

Aceasta cerinta poate fi indeplinita de saltelele cu zone diferentiate, care in structura lor asigura diferite niveluri de elasticitate si/sau duritate, care contureaza diferitele trasaturi ale corpului intr-o maniera diferentiata.

Distributia greutatii corporale nu este uniforma, presiunea mai mare sau mai mica trebuie sa fie insotita de un raspuns adecvat al materialului care sta la baza corpului. Zonele saltelei iau in considerare postura corpului, postura coloanei vertebrale si greutatea corporala locala.

In cazul saltelei cu arcuri imbunatatite, fiecare dintre ele poate fi realizata dintr-o sarma metalica mai mult sau mai putin elastica si deci actioneaza diferit in diverse puncte, exact ca si salteaua cu spuma cu memorie sau latex. Tot in acest caz, cu cat sunt mai multe arcuri, cu atat presiunea este mai precisa.

Pentru a concluziona, problemele circulatorii care afecteaza somnul pot proveni din postura incorecta sau dintr-o saltea care exercita presiune mare asupra anumitor vase si artere. In orice caz, este bine de stiut ca o saltea poate atenua aceasta problema prin zone diferentiate. Aceste materiale si modalitati de fabricare a saltelelor de noua generatie ajuta la crearea acelui echilibru necesar pentru asumarea unei pozitii corecte, cu cat mai putine puncte de presiune.

0 Shares
You May Also Like