Cauți colanții de yoga perfecți

Cauți colanții de yoga perfecți? Iată 3 lucruri la care trebuie să fii atent

0 Shares
0
0
0

Ai în plan să te apuci de yoga? Sau ai deja suficientă experiență cu această practică? Pe măsură ce practicile de yoga cresc în popularitate, este ușor să te pierzi între atâtea opțiuni pentru echipament. Indiferent de nivelul tău sau de abilitățile sportive, acest ghid cuprinde cele mai importante aspecte la care te poți gândi atunci când vrei să achiziționezi o pereche nouă de colanți de yoga.

Adaptează lungimea colanților la tipul de yoga preferat

Atunci când alegi o pereche de colanți, primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este ce lungimea potrivită pentru stilul de yoga pe care dorești să îl practici. Nimeni nu își dorește ca activitatea din timpul claselor să fie împiedicată de îmbrăcăminte și nici nu și-ar dori să poarte ceva complet nepotrivit sau inconfortabil.

Dacă ești începător și exersezi doar mișcările din yoga de bază, cu diferite poziții dar nimic prea complicat orice lungime a colanților ar putea fi potrivită. Pe de altă parte, pentru un stil de yoga mai activ, colanții mai scurți vor conferi pielii posibilitatea de a respira mai bine și previne apariția transpirației.

Ce material să alegi?

Există trei opțiuni în ceea ce privește materialele din care pot fi confecționați colanții tăi de yoga: bumbac, sintetice și amestec de bumbac cu sintetice. Există argumente pro și contra pentru fiecare. Bumbacul este o fibră naturală, un material moale care absoarbe umiditatea, dar nu permite respirația pielii la fel ca materialele sintetice și este mai predispus la decolorare. Materialele sintetice precum poliester, nailon sau spandex sunt fibre cunoscute pentru capacitatea de absorbție a umezelii, rezistența la șifonare și păstrarea culorilor un timp mai îndelungat.

Cu excepția cazului în care faci cea mai blândă clasă de yoga și anticipezi că nu vei transpira nicio picătură, recomandarea noastră este să alegi modele realizate din material sintetic. Orice atlet de anduranță sau alpinist profesionist folosește echipament din materiale sintetice și evită bumbacul din cauză că acesta absoarbe transpirația și îți poate crea senzații neplăcute când se lipește de corp și devine mai greu. Oricum, în cazul activităților dintr-un studio de yoga nu trebuie să îți faci griji că echipamentul din bumbac te va încurca prea tare.

Alte caracteristici

În zilele noastre, producătorii de articole pentru yoga se întrec în funcționalități și detalii din ce în ce mai moderne și mai practice pentru a-ți stârni interesul la cumpărături. Buzunarele pentru chei sau telefon pot părea amănunte fără prea mare importanță, însă pot face diferența atunci când nu ai un dulap de schimb și trebuie să pleci doar cu hainele de pe tine.

Culorile și imprimeurile sunt de asemenea un mod haios prin care o pereche de colanți îți poate atrage atenția în magazin. Alegerea acestora are însă o importanță mai mare decât doar de stil – din cauza efortului, transpirația ta poate deveni vizibilă dacă alegi culori deschise și materiale nepotrivite. Recomandarea noastră totuși este să alegi o pereche de colanți închisă la culoare care să mascheze petele de transpirație sau alte semne de murdărie.

Așadar, pentru a profita de toate beneficiile echipamentului tău de yoga, alege colanții care se potrivesc cel mai bine stilului de practică ales. Data viitoare când ești la cumpărături și ai nevoie să alegi pantalonii ideali, analizează cu grijă lungimea, modelul, culorile și materialele din care sunt realizați.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…