Cateva motive pentru care iubim Craciunul

Cateva motive pentru care iubim Craciunul

0 Shares
0
0
0

Dintre toate sarbatorile crestine din decursul unui an calendaristic, oamenii iubesc cel mai mult Craciunul, din mai multe motive. Acest articol va prezinta cateva dintre motivele intemeiate datorita carora, fiecare dintre noi indragim atat de mult aceasta sarbatoare.

Asadar, oamenii iubesc Craciunul in primul rand datorita faptului ca la data de 25 Decembrie s-a nascut Mantuitorul Iisus Hristos. Acesta trebuie sa fie, si cu siguranta este cel mai important motiv datorita caruia, oamenii indragesc atat de mult aceasta sarbatoare.

Pentru ca este vorba despre o sarbatoare crestina, atmosfera nu poate fi alta decat de sarbatoare, iar in casele oamenilor va fi mereu bucurie de Craciun. Cum ar putea fi altfel, atata timp cat de Craciun, sub bradul frumos impodobit, gasim cu totii cadourile lasate de catre Mos Craciun.

Atat copiii cat si adultii care au fost cuminti tot anul, vor avea parte de surprize care mai de care mai placute, pregatite de catre Mos Craciun. Cei care insa nu au fost cuminti, nu vor fi rasplatiti de catre Mos Craciun. Ba chiar mai mult, vor gasi sub brad, o nuielusa.

Un alt motiv pentru care indragim atat de mult Craciunul, este acela ca in ziua de Ajun, primim colindatori, sau mergem la colindat. Seara in schimb, colindatorii merg din casa in casa, unde sunt primiti si serviti de catre gazde cu cele mai delicioase bunatati si cu multe preparate.

Probabil insa, cel mai mult oamenii iubesc aceasta sarbatoare, atat cei mici cat si cei mari, datorita atmosferei de basm din fiecare locuinta. Totul se datoreaza bradului de Craciun care este frumos impodobit cu cele mai frumoase globuri si ghirlande, dar si cu cele mai frumoase instalatii de Craciun.

Exista brazi de Craciun de diferite dimensiuni, astfel ca in functie de spatiul de care dispune, fiecare are posibilitatea de a-si alege un brad mai mic sau mai mare. Exista de-asemenea diferite modele de brazi de Craciun (brazi artificiali albi, care se aseamana cu brazii naturali care sunt acoperiti de zapada, brazi cu fibra optica, etc.).

Nu doar brazii sunt extrem de importanti, ci si instalatiile. Exista diferite modele de instalatii de Craciun, iar fiecare isi alege instalatiile in functie de preferinte. Exista instalatii de Craciun atat pentru interior, cat si pentru exterior.

Pentru interiorul locuintei de obicei se aleg instalatiile sir (instalatia clasica de Craciun pe care o cunoastem cu totii). Acestea pot fi echipate cu beculete incandescente, dar si cu beculete LED. Cele mai multe astfel de instalatii insa, sunt prevazute in zilele noastre cu becuri LED, care sunt mult mai eficiente decat becurile incandescente.

Becurile LED ale instalatiilor sir, sunt ideale in primul rand datorita faptului ca au un consum redus de energie electrica in comparatie cu becurile incandescente. Apoi, nu trebuie sa uitam nici de faptul ca durata de viata a becurilor LED este mult mai indelungata (cel putin 50.000 de ore rezista acestea). Practic, daca alegeti o asemenea instalatie si aveti mare grija de ea, o puteti folosi toata viata.

Exista insa instalatii de Craciun si pentru mediul exterior. Acest lucru inseamna ca aveti posibilitatea de a va decora exteriorul locuintei in functie de preferinte. Daca locuiti la bloc de exemplu, puteti alege o instalatie de tip perdea, pe care sa o folositi pentru a va decora de exemplu balconul, sau chiar si fereastra locuintei.

In cazul in care locuiti la casa, puteti alege sa folositi o astfel de instalatie tip perdea, cu scopul de a va decora de exemplu terasa casei. Puteti infasura o astfel de instalatie si pe langa unul dintre stalpii de sustinere ai casei, sau o puteti prinde la stresina casei.

Nu doar instalatiile de Craciun de tip perdea sunt recomandate pentru mediul exterior. Puteti sa va indreptati de exemplu atentia spre instalatii de Craciun de tip tub. Acestea pot veni intr-o singura culoare, sau pot fi colorate.

Exista si instalatii de Craciun de tip plasa. La fel ca si instalatiile de tip perdea sau cele de tip dub, si instalatiile de tip plasa sunt fabricate tot cu scopul de a fi utilizate in mediul exterior. In functie de preferinte, puteti alege asemenea instalatii de Craciun care sa fie intr-o singura culoare, sau puteti alege o instalatie (sau mai multe) care sa aiba becuri colorate.

Asadar, exista multe motive pentru care oamenii pe buna dreptate iubesc atat de mult Craciunul. Obiceiurile si traditiile care insotesc aceasta sarbatoare sunt pur si simplu remarcabile.

De aceea, pentru ca tot se apropie intrarea in Postul Craciunului, este important sa va asigurati ca faceti o lista de cumparaturi. Alegeti un brad nou de Craciun, si alegeti de-asemenea o instalatie de Craciun pentru brad, in timp ce puteti alege si o instalatie pentru mediul exterior. Pregatiti-va de Craciun si decorati-va casa in asa fel incat, trecatorii sa creada ca v-ati inspirat dintr-un basm.

0 Shares
You May Also Like