Cateva idei pentru amenajarea bucatariei

0 Shares
0
0
0

In ultima perioda, din cauza lipsei de spatiu sau a numarului mare de membri ai familiei, locul bucatariilor a fost luat de niste camere utilate modern, folosite doar pentru gatit sau in unele in care se desfasoara atata prepararea mancarurilor, cat si intarirea relatiilor sociale in cadrul unor mese festive.

In ultima perioada, designerii ne sfatuiesc sa folosim pentru amenjarea bucatariilor, diverse materiale ecologice si sa incercam sa reconditionam diverse piese din mobilierul mai vechi, pentru a crea niste efecte speciale. In continuare, va vom prezenta cateva idei de care sa tineti cont in momentul in care va amenajati bucataria, pentru a fi in ton cu ultimele tendinte.

Un prim aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere, consta in faptul ca trebuie sa lasati vesela la vedere, mai ales manufacturile si portelanurile. Asadar, daca pana acum erati obisnuiti sa le tineti in dulpuri sau in vitrine, acum va trebuie sa le lasati cat mai la vedere, pentru un apect foarte interesant.

De asemenea, este la moda sa se foloseasca la amenajarea bucatariei, unul dintre nenumaratele modele de mobilier multifunctional. Acesta este dotat cu foarte multe spatii de depozitare, reprezentate de diverse sertare si corpuri compartimentate in diverse moduri. In aceste spatii, puteti sa depozitati fara probleme, farfurii de diverse marimi, oale si ustensile pentu gatit.

Cand alegeti modelul de mobila bucatarii tineti cont de faptul ca designerii recomanda incarporarea electrocasnicelor in acesta, pentru a crea imaginea unui tot unitar.

Ultimele modele de frigidere cu LED si televizoarele tip plasma reprezinta elctronicele si electrocasnicele cel mai des incorporate in mobilierul de bucatarie.

De asemenea, incercati sa folositi la amenajarea bucatariei, cateva piese de mobilier mai vechi, deoarece culorile si finisajele invechite ale acestora va vor aduce aminte de trecut.

Pentru o amenajare neconventionala a bucatariei dumneavoastra, trebuie sa renuntati la linia de mobilier cu care erati obisnuiti, si sa incercati sa asezati corpurile din bucatarie, in trepte, alternand dimensiunile acestora. De asemenea, dupa o astfel de aranjare a mobilei de bucatarie, tineti cont si de faptul ca efectul vizual va trebui sa fie de senzatie.

Acest lucru se poate realiza prin evitarea monotoniei, folosind o linie cromatica mai accentuata, bazata pe combinarea a doua sau trei culori.

Dupa cum am spus, in momentul in care faceti alternarea corpurilor in functie de dimensiuni, tineti cont si de acest lucru, pentru a nu aseza doua corpuri de aceeasi culoare, unul langa altul. Pe https://www.prodesignart.ro putem gasi mobila bucatarie potrivita pentru toate gusturile.

Cele mai des intalnite astfel de accente coloristice se obtin din imbinarea griului si albului, cu alb galbui si maro mai deschis.

0 Shares
You May Also Like