Cat de sigure sunt seifurile dintr-un hotel?

Cat de sigure sunt seifurile dintr-un hotel?

0 Shares
0
0
0

Dupa o croaziera in jurul lumii, Raymond si Barbara Carye din Boston au pierdut bijuterii in valoare de 350.000 de dolari in timp ce se aflau intr-o statiune din sudul Floridei. Seiful lor era evident deschis cu un cilindru principal (care fusese etichetat cilindru principal si lasat asezat intr-un birou deblocat).

Au dat in judecata hotelul, dar nu au putut dovedi neglijenta. Pentru plastic SchoellerAllibert acceseaza oferta de pe site.

In unele state, chiar daca s-ar fi dovedit o neglijenta, legile de protectie ale bancilor i-ar fi impiedicat sa recupereze mai mult decat o mica parte din pierderea lor. “Majoritatea lacatusilor pot deschide aceste seifuri foarte repede”, spune Skip Eckert din Asociatia Tehnicienilor Safe & Vault.

“O persoana necalificata, cu o surubelnita, o poate face. Ne place sa le numim chiar si seifuri, dar nu sunt foarte sigure”. Exista trei tipuri comune de seifuri in camera: chei, combinatie mecanica si electronica (care ar putea avea o tastatura de combinatie sau un loc pentru a va citi cartela de credit sau cardul de credit). “Prefer o combinatie”, spune Eckert. “Este prea usor sa copiati o cheie.”

“Cel mai recent lucru printre infractori este sa lasi un strat subtire de ceara sau ulei deasupra tastaturii – dupa ce introduci codul, ei se pot intoarce si pot vedea ce chei au fost atinse”, spune Al Boza de la Departamentul de Politie din Miami Beach.

Asigurarea unor astfel de seifuri prin chei de siguranta, nu este singurul lucru important. Cum poate fi montat? Expertul in securitate hotelier Norman Bates, presedintele consultantilor in materie de raspundere, insista ca seifurile sa fie fixate pe podea. Daca aveti proprietati furate, nu va asteptati la prea multe compensatii.

Desi legile variaza, raspunderea hotelului este in general limitata. In New York, are o valoare de aproximativ 1.500 $; In California si Florida, 1.000 $; In Nevada, doar 750 de dolari, iar aceste sume se pot aplica numai obiectelor ramase in cutia de valori de la receptie. Seifurile de camera se incadreaza adesea sub limitele de raspundere pentru obiectele furate din camere – si in multe state, hotelurile nu sunt deloc responsabile.

Chiar daca seifurile sunt disponibile doar pentru a minimiza raspunderea hotelului, unele hoteluri percep taxe pentru utilizarea lor. “Este destul de neplacut”, spune Bates, care de asemenea subliniaza ca o astfel de taxa ar putea alerta angajatii ca un serviciu este in uz, facandu-l o tinta si mai probabila.

“Hotelurile nu doresc sa stiti acest lucru”, spune Ken Braunstein de la Forensic Science Consultants, adaugand: “dar cel mai mare furt este comis de catre angajati”.

Ca o aparare impotriva personalului hotelier lipsit de scrupule care pot profita de aceste lucruri pentru a va sustrage bunurile, un seif in camera poate fi tot necesarul de protectie de care aveti nevoie. “Daca doriti sa va tineti portofelul in siguranta, este mai bine decat sa il lasati in birou”, spune Charles Gibson, director executiv al Locksmith Associated of America.

“Dar daca aveti 10.000 de dolari cash sau diamante, duceti-le la receptie si cereti-le sa fie plasate in cutii de depozitare”. Sau mai bine, lasati-le acasa.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…