Cat de folosite sunt containerele pentru fructe si legume?

Cat de folosite sunt containerele pentru fructe si legume?

3 Shares
0
0
3

Pentru depozitarea, transportul sau manipularea fructelor si legumelor sunt recomandate containere plastic produse de Schoeller Allibert care este un lider de piata.

Compania ofera modele de navete stivuibile, cutii din plastic, containere pentru fructe si legume, navete si cutii din plastic pentru uz industrial, etc. Aceste produse se utilizeaza in domeniul alimentar, in agricultura, industrie, comert, industria auto, electronica sau farmaceutica.

Containerele pentru fructe si legume sunt de diferite marimi, in functie de produsele pe care le depozitam. Sunt containere care sunt si pentru pastrarea in frigider a legumelor sau fructelor.

De exemplu, containerele pentru mere care au marimea de 1.2×1.0x0.8m pot sa depoziteze 310 kg de mere, iar un astfel de container are o greutate de 37 kg. Containerele de plastic pentru fructe si legume sunt superpozabile, adica se pot suprapune pana la 10 containere in coloana. O alta caracteristica a acestor containere este protectie speciala contra razelor UV si inghetului.

Exista si un tip de ambalaj care prelungeste viata fructelor, adica ofera o conservare timp de mai multe zile, si anume sapte zile. Acest nou ambalaj asigura o conservare mai lunga cu doua zile, iar ideea a fost dezvoltata de Institutul de Agrochimie si Tehnologii Alimentare din Valencia. Acest nou ambalaj este de utilizat in special pentru exportul de fructe catre tari mai indepartate.

Oricare dintre noi are in casa cu siguranta un container din plastic si se gandeste ca in asemenea container poate pastra cel mai bine legume sau fructele pe care le va consuma mai tarziu, si ce bine ar fi sa se poata pastra proaspete o perioada mai lunga de timp.

Insa foarte multe dintre legume si fructe sunt produse perisabile sau foarte perisabile, deci cu siguranta, cel mai bine sunt pastrate in containere speciale din plastic care pot sa le asigure prospetimea.

In functie de produsele care vor fi stocate, containerele au capacitati diferite. Pentru transportatorii de legume si fructe, este foarte important sa foloseasca containere din plastic care sa ofere economie de spatiu pentru depozitatere sau transport.

Fructele si legumele vor fi stocate in cea mai mare siguranta in aceste tipuri de containere care sunt din plastic, sunt deci usor de manipulat, dar si cu atentie pentru a nu le strica, uneori doar prin faptul ca sunt puse unele langa altele, unele fructe sau legume se pot strica.

Dar este important sa fie transportate, chiar dupa ce au fost culese si puse in containere pentru a fi carate, apoi se pot pastra si in alte moduri, dar totusi cea mai folosita metoda este sa fie puse in containerele de plastic.

Rolul containerelor este deci extrem de esential pentru ca marfa perisabila sa ajunga in conditii bune la cumparatori, care mai departe pot pastra marfa cumparata tot in containere mici din plastic in frigiderele proprii, sau in spatiile din casa unde se pot mentine cateva zile in conditii care sa nu le strice. Asadar, efortul de a mentine cat mai mult legumele si fructele este un efort comun.

3 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…