Care sunt serviciile de care poti beneficia intr-o vulcanizare profi

0 Shares
0
0
0

Cu totii ne dorim sa beneficiem de cele mai bune servicii, insa nu ni se intampla asta chiar mereu. Desi mergem deseori la spalatorii auto sau chiar la o vulcanizare camioane, in cazul soferilor care conduc un astfel de autovehicul, nu plecam mereu multumiti de serviciile prestate.

De aceea, impreuna cu echipa de la verificare-tahografe.ro am decis sa facem un articol despre serviciile de care ar trebui sa poti beneficia intr-o vulcanizare profi. Astfel, daca vulcanizarea pe care o vizitezi de obicei nu iti ofera toate aceste servicii, este foarte probabil sa ai nevoie de o alta vulcanizare.

Iata asadar care sunt serviciile foarte importante de care orice sofer de camion ar trebui sa poata beneficia atunci cand merge la vulcanizare camioane:

Demontare/montare anvelope

Pentru a putea inlocui o anvelopa va trebui sa o dai jos mai intai. De aceea orice vulcanizare poate oferi serviciul de demontare/montare anvelope. Este insa important ca aceasta lucrare sa fie facuta cu echipament si utilaje speciale, astfel incat rezultatul sa fie unul excelent.

Mai mult decat atat, profesionalismul si seriozitatea sunt doua calitati de care lucratorii trebuie sa dea dovada numaidecat.

Echilibrare

De fiecare data cand iti schimbi anvelopele, acestea trebuie echilibrate. Asa ca este un serviciu obligatoriu pentru toate vulcanizarile. Mai mult decat atat, specialistii recomanda echilibrarea dupa un impact puternic cu bordura sau cu o groapa, dar si la fiecare 15.000 km parcursi.

Servicii de reparatii anvelope camioane

Exista si cazuri in care este necesara reparatia unei anvelope. Aceasta ar trebui realizata numaidecat intr-un service autorizat, astfel incat defectul sa poata fi reparat fara urme. O buna reparatie a anvelopelor trebuie sa prezinte rezistenta ridicata la presiune, incalzire, rulare sau uzura.

Sunt si cazuri in care anvelopele sunt atat de stricate incat este imposibila reparatia lor, fiind recomandata inlocuirea.

Geometrie

Alinierea rotilor este foarte importanta pentru intretinerea anvelopelor, astfel incat uzura sa fie uniforma iar anvelopele sa capete o durata de viata cat mai mare. De asemenea, geometria rotilor trebuie realizata frecvent si din punct de vedere al sigurantei.

De aceea vulcanizarea pe care o frecventezi ar trebui sa iti ofere posibilitatea de a verifica geometria rotilor periodic.

Recanelare

Nu toate vulcanizarile pun la dispozitia clientilor serviciul de recanelare. Aceasta are rolul de a reproduce profilul initial al anvelopei, oferindu-i astfel o mai buna aderenta, contribuind enorm la pastrarea performantelor anvelopelor.

Permutarea si intoarcerea pe janta

Din cand in cand, anvelopele au nevoie de rotire si intoarcere pentru un randament kilometric mai mare dar si pentru mai multa siguranta. Acest serviciu garanteaza o crestere a randamentului de pana la 20%, fiind imbunatatita tractiunea dar si aderenta.

Resapare

Iar in final, un ultim serviciu de care poti beneficia la o vulcanizare in care profesionalismul este pe primul loc este resaparea..

Resaparea este recomandata atunci cand adancimea benzii de rulare este de doar 2-3 mm.

Asadar, acestea sunt serviciile de care ar trebui sa poti beneficia intr-o vulcanizare de camioane buna. Iar daca iti doresti o recomandare in acest sens, noi iti sugeram SC SPER CORPORATIA DE LOGISTICA SRL.

0 Shares
You May Also Like