Care sunt cele mai populare tipuri de pahare?

Care sunt cele mai populare tipuri de pahare?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca doriti sa beti apa, suc, vin, bere sau tarie, cu siguranta aveti nevoie de cateva tipuri de pahare acasa, pe care le puteti gasi pe https://www.stylehoreca.ro, la cele mai atractive preturi.

Alegerea paharelor insa, se poate dovedi o sarcina destul de dificil de indeplinit, mai ales in zilele noastre, cand exista atat de multe tipuri de pahare. Tocmai din acest motiv, pentru a va descurca mai bine in momentul in care trebuie sa alegeti paharele pentru acasa, am pregatit o lista cu cele mai populare tipuri de pahare.

Speram sa va ajute, sa faceti cele mai bune alegeri. Continuati asadar sa cititi, pentru a descoperi spre ce tipuri de pahare va puteti indrepta atentia pentru acasa!

Pahar de cocktail

Folosit pentru a servi bauturi fara gheata, acest pahar clasic are un bol cu ​​con care a fost inversat. De obicei, aceste pahare retin 350 mililitri, desi este posibil sa le cumparati pe cele mai mici, care pot avea capacitatea de 115 mililitri.

Dat fiind faptul ca gura paharului este atat de mare, va puteti apropia usor nasul si fata de bautura dvs., ceea ce va va permite sa simtiti aromele bauturii dvs. si sa va bucurati pe deplin de ea.

Pahar Collins

In momentul in care aducem in discutie paharele Collins, amintim faptul ca acestea sunt pahare inalte, si se folosesc pentru a consuma bauturi racoritoare. Puteti bea din aceste pahare diferite sucuri exotice sau chiar si sucuri care contin alcool. Un asemenea pahar are de regula capacitatea de 400 de mililitri.

Zombie

Initial folosite pentru a servi o bautura numita Zombie, aceste pahare sunt inca foarte populare datorita liniilor atat de drepte, dar si datorita faptului ca par atat de elegante. Aceste pahare sunt in general mai inalte decat alte tipuri de pahare, iar datorita inaltimii lor, pot avea o capacitate de 400 mililitri.

Paharul Hihhball

Mai larg si mai scurt decat un pahar Collins, dar mai inalt decat un pahar de moda veche, paharul Highball este ideal pentru majoritatea bauturilor si cocktail-urilor mixte. Acestea contin cel mult 350 mililitri de lichid, si sunt utilizate in general pentru bauturile care au mai mult amestecator decat alcoolul.

Paharul Sling

Acest pahar inalt si subtire este perfect pentru o multime de bauturi, dar mai ales este folosit pentru ceaiurile Long Island. Are un picior mic la baza, ceea ce il face perfect pentru petreceri. Datorita faptului ca sunt fabricate dintr-o sticla subtire, aceste pahare sunt usoare si confortabil de tinut in mana.

Pahar lowball

Un pahar lowball este un tip de pahar care are o baza solida, si care este ideal pentru diferite tipuri de bauturi precum whisky de exemplu. Aceste pahare sunt mai solide decat paharele Highball.

Tumbler

Acesta este un pahar excelent care poate fi folosit in mai multe feluri. Desi nu este prevazut cu picior, ceea ce inseamna ca bautura se va incalzi mai mult si mai repede in mana, curba paharului asigura ca bautura miroase si are un gust minunat. Acesta este un pahar cu fund plat, care este perfect pentru majoritatea utilizarilor.

Margarita

Aceasta este o varianta a unui pahar de cocktail si este utilizata in mod traditional pentru a servi bautura numita Margarita. Acestea sunt pahare care vin in toate dimensiunile, de la mic la mare, si pot avea diferite tipuri de picioare, in functie de preferinte. Acest tip de pahare este adesea folosit la diferite petreceri.

Paharul Cordial

Acesta este un pahar mic, care are o capacitate de doar 50-60 de mililitri si se foloseste de obicei pentru a bea liquor-urile digestive de dupa masa, insa il puteti folosi si pentru a bea shoot-uri de vodka, de tequila sau de whiskey.

Pahare pentru vin

In momentul in care aducem in discutie paharele pentru vin, lucrurile deja se schimba, dat fiind faptul ca trebuie sa alegeti paharele, in functie de culoarea vinului. De exemplu, pentru a bea vin rosu, alegeti pahare mai mari, care au o cupa mai generoasa si mai ampla. De obicei, un pahar pentru vinul rosu are inaltimea de peste 20 de centimetri, in timp ce capacitatea cupei este de aproximativ 500 de mililitri.

In cazul in care de obicei beti vin alb, atunci cu siguranta trebuie sa stiti sa alegeti paharele ideale pentru acest tip de vin. Asadar, de obicei, paharele din care se bea vinul alb sunt mai mici decat cele din care se bea vinul rosu.

Chiar daca in ceea ce priveste inaltimea, si paharele pentru vin alb au tot in jur de 20 de centimetri inaltime, capacitatea cupei de regula nu depaseste 350 mililitri.

Pahare pentru sampanie

Paharele pentru sampanie sunt mai inalte decat celelalte tipuri de pahare, si mai sunt cunoscute si sub denumirea de pahare tip flute. Cupa paharelor de sampanie are de obicei capacitatea de 200 – 220 mililitri.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…