Care sunt cele mai indragite serbari de catre copii?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre serbarile copiilor, cu siguranta ne referim la acei copii care sunt inscrisi la gradinita, sau cel mult la copiii din invatamantul primar, pentru ca in cele mai multe scoli, elevii din invatamantul gimnazial nu vor mai participa la astfel de evenimente scolare.

Ei bine, aceste serbari ale copiilor pot sa fie organizate cu diferite teme, si din diferite motive, astfel ca, prima serbare care are de regula loc intr-un an scolar, sau intr-un an de gradinita, este serbarea de Craciun.

Fara doar si poate, aceasta este si cea mai indragita serbare de catre cei mici, iar acest lucru este oarecum firesc, in primul rand pentru ca este prima serbare din anul scolar respectiv, insa si pentru ca o astfel de serbare se desfasoara in apropierea sarbatorilor de iarna.

Ca si la o oricare sebrare, si in cadrul serbarii de Craciun, participantii la eveniment sunt copiii, care vor trebui sa respecte cerintele dascalilor sau a educatorilor, astfel ca trebuie sa recite perfect poezia pe care o primesc, sau trebuie sa isi invete bine rolul, daca are loc o sceneta.

Cei mici, vor fi monitorizati atent de catre cadrele didactice, pentru o buna desfasurare a serbarii, si pentru ca totul sa iasa ca la carte.

Ei bine, pe langa cei mici, sip e langa cadrele didactice, o serbare parca nu are farmec daca publicul nu este prezent. In acest caz, publicul pentru astfel de serbari, este alcatuit din toate cadrele didactice, parintii si rudele celor mici, insa pot participa si ceilalti copii din celelalte grupe de la gradinita, sau elevii din celelalte clase de la scoala.

In cadrul unei astfel de serbari, cel mai important moment insa nu este acela cand copiii sunt in actiune, ci finalul serbarii, atunci cand Mos Craciun isi face aparitia, si le imparte cadouri copiilor.

Din fericire, prezenta mosului nu necesita costuri foarte mari, pentru ca sunt pe piata mai multe companii care presteaza servicii de inchiriere Mos Craciun, asa ca invatatorii sau educatorii, trebuie doar sa contacteze o astfel de companie, pentru a-l aduce pe mos la serbare.

O alta serbare pe care o asteapta cu drag copiii, este serbarea dedicate zilei de 8 martie, atunci cand acestia vor recita tot felul de poezioare pentru mamele lor.

O astfel de serbare este apreciata de copii, pentru ca vor putea sa realizeze faptul ca mamele lor sunt foarte fericite atunci cand ii aud pe ei cum le recita cu foarte mare drag poeziile primate de la cadrele didactice.

Din pacate insa pentru cei mici, la o asemenea serbare nu participa nici Mos Craciun, si nici un alt personaj care sa le imparta cadouri.

Serbarea de sfarsit de an scolar este iarasi foarte indragita de catre cei mici, pentru ca dupa un an scolar greu, urmeaza o binemeritata vacanta.

Se pare ca toate aceste serbari sunt indragite de catre cei mici, pentru ca fiecare vine intr-un moment potrivit, insa fara doar si poate, serbarea preferata a celor mici ramane serbarea de Craciun.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…