Care sunt cele mai des intalnite cauze ale transpiratiei?

Care sunt cele mai des intalnite cauze ale transpiratiei?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi transpiram atunci cand desfasuram diferite activitati, sau cand ne plimbam prin caldura, ori cand stam la soare, sau chiar si atunci cand ne emotionam din diferite motive.

Ei bine, cauze ale transpiratiei cu siguranta se gasesc, insa trebuie mentionat faptul ca transpiratia poate sa devina de foarte multe ori o problema pentru fiecare dintre noi, si ne poate pune in situatii stanjenitoare.

Trebuie mentionat faptul ca exista persoane care si-au pus si isi pun in continuare foarte multe intrebari legate de transpiratie, pentru ca in ciuda faptului ca se spala si de cate doua – trei ori pe zi, tot au un miros neplacut cauzat de transpiratie.

Ei bine, aceste persoane ar trebui sa viziteze cat mai curand un medic care sa le recomande un tratament hiperhidroza, pentru ca deja aici nu mai este vorba de lipsa igienei ci de dezechilibrul nervos-mediatori-glande sudoripare.

Cat despre mirosul neplacut, trebuie mentionat faptul ca acesta este o consecinta chimica a transpiratiei excesive si constante, care se evapora in contact cu flora normala a pielii, iar astfel se produce un dezechilibru in favoarea bacteriilor, acestea fiind cele care emana mirosul.

Persoanele care sufera de aceasta afectiune, cu siguranta se intreaba daca pot sa scape definitiv de transpiratie, pentru ca se simt jenate atunci cand incep sa transpire si sa aiba un miros urat, mai ales daca sunt si in public.

Aici este important de amintit faptul ca nu exista un tratament care sa fie definitiv pentru transpiratie. Exista cazuri in care persoanele care urmeaza tot felul de tratamente au rezultate foarte buna pentru o anumita perioada de timp, insa apoi transpiratia excesiva revine.

Exista chiar si intreruperi chirurgicale ale nervilor care are rolul de a opri transpiratia, insa de multe ori, se opreste transpiratia intr-o zona a corpului, dar apare transpiratia compensatorie in alte zone ale corpului.

Alte persoane s-au resemnat cu faptul ca aceasta problema este una deranjanta si ca trebuie sa urmeze diferite tratamente, astfel ca se intreaba daca pot sa foloseasca toata viata tratamente pentru hiperhidroza. Ei bine, cu pauze si variatii in diversele metode se pot folosi asemenea tratamente toata viata.

Trebuie insa ca toti cei care urmeaza asemenea tratamente sa fie constienti de faptul ca acestea au efecte adverse minore, fapt care poate duce la producerea unor mici neplaceri, insa sub supravegherea dermatologului acestea sunt tolerate.

Ba mai mult, aceste tratamente impotriva transpiratiei sunt ideale pentru persoanele respective pentru ca ele contribuie la imbunatatirea calitatii vietii.

Ei bine, si daca tot am discutat despre tratamentele impotriva transpiratiei excesive, ar trebui sa mentionam faptul ca exista creme impotriva transpiratiei care se aplica pe maini si pe picioare.

Exista deasemenea diferite deodorante antiperspirante sau servetele antiperspirante pe care le pot folosi toti cei care transpira excesiv.

Exista chiar si tratamente injectabile care se folosesc in cazul hiperhidrozei, asa ca persoanele care se confrunta cu aceasta problema neplacuta, pot sa gaseasca o multime de solutii si o multime de tratamente eficiente care sa le fie de folos in lupta impotriva transpiratiei.

0 Shares
You May Also Like