Care sunt bolile cardiace si ce trebuie sa stiti despre acestea?

Care sunt bolile cardiace si ce trebuie sa stiti despre acestea?

0 Shares
0
0
0

Persoane de diferite varste se confrunta cu diferite afectiuni cardiace, si aleg sa treaca pragul unei clinici renumite precum Cardio Clinic pentru investigatii amanuntite. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom vedea care sunt cateva dintre bolile cardiace, si veti afla cateva informatii utile despre fiecare dintre acestea.

Ce este insuficienta cardiaca?

Insuficienta cardiaca este o afectiune cronica care poate provoca simptome debilitante, mai ales cand starea devine mai grava. De asemenea, poate creste riscul unor complicatii, cum ar fi accidentul vascular cerebral, tulburarile cardiace si afectarea renala.

De aceea, este important ca pacientii cu insuficienta cardiaca sa colaboreze strans cu medicul pentru a-si gestiona starea si sa aleaga un plan de tratament potrivit pentru ei.

De ce este fibrilatia atriala este frecventa in randul pacientilor cu insuficienta cardiaca?

Fibrilatia atriala poate duce la insuficienta cardiaca, care apare atunci cand inima nu poate pompa suficient sange pentru restul corpului. Pacientii cu insuficienta cardiaca pot dezvolta fibrilatie atriala in timp, ceea ce poate agrava simptomele.

Pentru majoritatea pacientilor cu insuficienta cardiaca si fibrilatie atriala, mentinerea unui ritm normal al inimii si reducerea riscului de accident vascular cerebral sunt obiective principale de tratament.

Ce este pericardita?

Pericardita este o afectiune in care sacul umplut cu fluid in jurul inimii devine inflamat. In cele mai multe cazuri, pericardita dispare dupa tratament (pericardita acuta), dar la unii pacienti, pericardita poate reveni (pericardita cronica sau recurenta).

In timp ce majoritatea cazurilor de pericardita sunt usoare si pot chiar sa dispara singure, unele cazuri severe de pericardita pot pune viata in pericol. Cautarea unui tratament imediat pentru pericardita poate imbunatati considerabil rezultatele.

Care sunt simptomele de pericardita?

Durerea toracica este cel mai frecvent simptom al pericarditei. Simptomele suplimentare pot include febra, frisoane sau transpiratii, dificultati de respiratie atunci cand stau jos, tuse uscata, oboseala, anxietate si glezna, umflarea picioarelor sau picioarelor.

Cum este gestionat diabetul?

In ciuda faptului ca nu exista nici un remediu pentru diabet, exista modalitati prin care pacientii sa isi poata gestiona starea si sa reduca riscul de complicatii. Consumul de alimente sanatoase, ramanerea activa, mentinerea / obtinerea unei greutati sanatoase si administrarea regulata a medicamentelor (daca sunt prescrise) pot ajuta la mentinerea nivelurilor de zahar din sange intr-un interval sanatos.

Care sunt posibilele complicatii ale diabetului zaharat?

Diabetul poate provoca o serie de complicatii diferite, variind de la tensiune arteriala ridicata si accident vascular cerebral la complicatii ale pielii, ale ochilor si ale piciorului. Vestea buna este ca, prin gestionarea stricta a nivelului zaharului din sange, pacientii pot reduce semnificativ riscul unor complicatii grave.

Cum este tratata stenoza aortica?

Tratamentul pentru stenoza aortica variaza in functie de cat de grava este starea. In cazul in care stenoza aortica este usoara si nu produce simptome, pacientii pot fi monitorizati in timp. Chiar si in aceste conditii, pacientii cu stenoza aortica mai severa  au nevoie deseori medicamente, interventii chirurgicale sau proceduri putin invazive pentru a repara sau pentru a inlocui valva si pentru a ameliora simptomele.

0 Shares
You May Also Like