Care sunt beneficiile mierii de  Manuka?

Care sunt beneficiile mierii de  Manuka?

0 Shares
0
0
0

Mierea de Manuka are un aspect mai intunecat decat alte tipuri de miere, are un gust mai puternic, proprietati antibacteriene si vindecatoare superioare. Insa, poate aparea intreabarea: aceasta miere de Manuka isi respecta reputatia?

Mierea provine din arborele de manuka care creste doar in parti din Noua Zeelanda si Australia.

Var al arborelui de ceai, din care se extrage uleiul esential antibacterian cu acelasi nume, manuka garanteaza o miere exceptionala, cu siguranta la un pret ridicat, dar cu promisiuni tentante.

Potrivit producatorilor, nu este posibila nicio comparatie: mierea de manuka este cu mult superioara altora. Potrivit acestora, combate infectiile bacteriene, inclusiv cele rezistente, si vindeca rani mai grave, chiar si ulcerate.

Compozitia mierii de Manuka este unica

Ceea ce o face atat de special este UMF sau Unique Manuka Factor. Acest numar, indicat pe eticheta, reprezinta puterea sa antibacteriana. Cu cat este mai mare, cu atat mai multa miere este considerata a fi activa.

Cercetatorul din Noua Zeelanda, Peter Molan, a identificat prezenta acestei substante originale, dar abia in 2008 a aflat ca molecula din spatele UMF a fost metilglioxal.

Toate tipurile de miere contin aceasta substanta antibacteriana. Particularitatea mierii de Manuka este ca ea contine mult mai multa datorita originii sale botanice.

Mierea de Manuka este un puternic antibacterian

Aceasta concentratie exceptionala de metilglioxal ii confera o puternica activitate antimicrobiana.

Aceasta miere este eficienta impotriva tuturor bacteriilor obisnuite implicate in sinuzita, amigdalita sau bronsita. Unele lucrari stiintifice arata ca actioneaza mai rapid in general si la o doza mai mica decat alte feluri de miere.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda au observat, de asemenea, ca este capabila sa previna dezvoltarea Stafilococului auriu rezistent la antibiotice.

Au urmat alte rezultate incurajatoare cu diferite bacterii, inclusiv una responsabila pentru infectiile nosocomiale, precum si streptococi si enterococi impotriva carora antibioticele actuale sunt ineficiente.

Mierea de Manuka este foarte vindecatoare

Toate tipurile de miere au o activitate de vindecare. Se datoreaza in principal osmolaritatii lor ridicate.

Acest termen inseamna ca mierea atrage apa. Dreneaza limfa si plasma catre exterior, eliminand in acelasi timp deseurile si resturile de tesut care curata rana.

Mecanismul garanteaza, de asemenea, o umiditate favorabila vindecarii, dar care nu mareste proliferarea bacteriilor datorita proprietatilor antimicrobiene ale mierii.

Prin eliminarea mai rapida a bacteriilor, mierea de Manuka are o activitate superioara de vindecare a ranilor. Metilglioxalul previne atasarea bacteriilor la tesutul deteriorat.

Aceasta molecula cheie are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii care reduc edemul si promoveaza procesul de reparare a tesuturilor.

Cum se foloseste in caz de rani grave?

Mierea de Manuka poate fi recomandata ca bandaj pe o rana greu de vindecat. In acest caz, este necesar sa folosesti o miere cu un UMF de 18 sau 20, pentru a curata rana si pentru a aplica un strat gros de jumatate de centimetru inainte de a pune un bandaj. Se schimba la fiecare 24 pana la 48 de ore pana la imbunatatire.

Studii recente indica faptul ca mierea de manuka imbunatateste vindecarea ulcerelor diabetice la picior.

0 Shares
You May Also Like