Campania AdWords: argumentele pro si contra

Campania AdWords: argumentele pro si contra

0 Shares
0
0
0

In plus fata de referinta naturala, exista referinte platite, care este SEA (Search Engine Advertising). AdWords de la Google este un program de publicitate care ofera afisarea de reclame pe paginile sale de rezultate ale cautarii si pe reteaua de site-uri la interogarile cautate. Functioneaza prin sistem de licitatie.

Peste un milion de companii folosesc Google Adwords, care este cel mai utilizat instrument de campanie, dar si cel mai organizat si structurat.

Care sunt avantajele unei campanii AdWords?

 

 • Obtii vizibilitate imediata cu o campanie AdWords

Avantajul unei campanii AdWords este ca, odata ce intra online, poti vedea rezultatele instantaneu. Printr-o campanie, poti obtine vizibilitate imediata si notorietate. Atunci cand o companie doreste sa se faca cunoscuta rapid, o campanie AdWords este o solutie buna.

 • Alegi cuvintele cheie potrivite in cautarea platita

Ai controlul asupra campaniei tale AdWords si o poti stapani perfect: alegi cuvintele cheie adecvate. De asemenea, poti selecta cuvintele cheie pe care nu doresti sa fie afisate.

 • Controlezi bugetul si cel al anuntului campaniei

Iti determini bugetul si orele din zi cand doresti sa  difuzezi campania. Sistemul de licitatie functioneaza in principal la cost pe click (CPC), exista doua tipuri:

– suma CPC maxima, care este suma pe care esti dispus sa o platesti pentru un anumit cuvant cheie, este suma licitata!

– suma CPC reala, care este suma perceputa pentru un click.

De asemenea, ai controlul asupra titlului si descrierii anuntului si poti crea grupuri de anunturi specifice fiecarei categorii a site-ului. In acest sens, poti apela la specialistii de pe https://moloso.ro/google-ads/.

 • Gestionezi mai multe campanii simultan

Poti gestiona mai multe campanii simultan. De exemplu, pentru avocati, poti derula o campanie de drept familial cu un grup de anunturi de asistenta si un grup de anunturi pentru divort. In plus, poti derula o a doua campanie cu privire la dreptul muncii cu un grup de anunturi privind concedierile si o alta cu privire la redactarea contractului de munca.

 • Folosesti diferite formate de anunturi

Cu acest instrument, poti urmari tendintele in orice moment al campaniei si poti masura rentabilitatea acesteia. Poti testa, intrerupe, incepe sau opri campania in orice moment. Ai acces la monitorizarea performantei si exista diferite formate de anunturi:

 • anunt text
 • anunt text cu extensie de apel
 • notificarea de extindere a textului anuntului
 • extensie pentru linkul textului publicitar
 • anuntul text pentru extensia cu informatii suplimentare
 • anuntul text al extensiei de loc
 • anuntul pentru cumparaturi

Care sunt dezavantajele unei campanii AdWords?

– Trebuie sa stii ca o campanie AdWords necesita un buget minim. Daca ai un buget restrans, campania ta va fi dificil de exploatat de Google.

– Odata ce bugetul a crescut, vei pierde beneficiile pe care le generezi. La sfarsitul campaniei, traficul va scadea. Este acelasi lucru pe termen lung, Adwords nu iti va dezvolta site-ul web in timp, ci iti va permite sa iti dezvolti notorietatea intr-o anumita perioada, facandu-te cunoscut si pastrand utilizatorii de Internet.

– De asemenea, trebuie sa acorzi atentie sugestiilor AdWords care sunt rareori adecvate bugetului tau si ofertei pe care doresti sa o oferi.

0 Shares
You May Also Like