Care sunt beneficiile de a avea plante acasa

Care sunt beneficiile de a avea plante acasa?

0 Shares
0
0
0

Ai nevoie de ele asa cum pamantul are nevoie de apa. Ele iti aduc calm, liniste si pace. In plus, ele purifica aerul, iti imbunatatesc performanta si te protejeaza de zgomot. Nu exista alta fiinta vie care sa iti ofere atat de mult pentru atat de putin. Aflati de ce ar trebui sa ai plante in casa.

Iti petreci peste 80% din timp in spatii inchise. De aceea ai nevoie de plante si de tot ceea te ne leaga de natura.

De asemenea, s-a demonstrat ca, pe langa faptul ca sunt elemente decorative, iti pot imbunatati starea de spirit, iti pot creste creativitatea si pot curata mediul intr-un mod natural.

7 beneficii ale plantelor de interior

Iata 7 beneficii (sustinute de stiinta) pe care le au plantele de apartament:

 • Reduc stresul

Te ajuta sa te simti mai calm si mai senin. Universitatea Centrala din Changsha (China) a dezvaluit ca au un efect psihologic pozitiv in indeplinirea sarcinilor si reducerea nivelului de stres.

 • Imbunatatesc concentrarea

Un studiu efectuat de studenti a descoperit ca cei care aveau plante vii in clasa erau mai concentrati decat cei care nu aveau.

 • Efect terapeutic

Gradinaritul sau intretinerea unei gradini de legume urbane poate creste starea de bine a persoanelor care sufera de depresie sau anxietate. In Anglia, terapia horticola este deja la moda.

 • Imbunatateste recuperarea

Un studiu din 2002 a aratat ca pacientii din spital cu vedere la o gradina s-au recuperat mai repede decat cei cu vedere la o alta cladire.

 • Imbunatatesc calitatea aerului

NASA a demonstrat ca plantele pot filtra si purifica aerul, eliminand poluantii. In plus, ele absorb dioxidul de carbon si elimina oxigenul.

 • Previn oboseala

Acestea ajuta la imbunatatirea conditiilor de umiditate si la reducerea electricitatii statice, responsabila de oboseala, tensiune si dureri de cap.

 • Reduc zgomotul.

Sunt capabili sa absoarba undele sonore, promovand astfel medii mai linistite, mai placute si mai sanatoase.

Cele mai bune plante de interior

Orice ghiveci de flori poate umaniza mediul, inmoaie colturile peretilor si poate aduce armonie si caldura. Exista insa specii cu proprietati benefice, capabile sa purifice aerul si sa ne aduca o stare de bine mai mare.

 • Limba soacrei. Planta tropicala cu frunze subtiri si linii neregulate care seamana cu pielea unei reptile. Supravietuieste cu putina apa si, prin urmare, este potrivit pentru orice locatie.
 • Zamioculcas Zamiifolia, planta zz, 40 cm. Traieste in medii slab iluminate. Tolereaza seceta si necesita putina ingrijire. Inseamna „prosperitate si prietenie”, ceea ce o poate face un cadou potrivit pentru cineva special.
 • Frunzele sale sunt ondulate si formeaza o coroana asemanatoare cuibului. Creste in lumina indirecta si intr-un mediu umed.
 • Frunzele si lianele sale in forma de inima pot ajunge la mai mult de 3 m. Este una dintre cele mai usor de cultivat in interior si, de asemenea, curata aerul.

Cand vine vremea buna, plantele de interior apreciaza sa fie plasate afara pentru a se bucura de festivalul de primavara. Incercati sa le plasati intr-un loc cu lumina scazuta pana cand se aclimatizeaza la conditiile exterioare.

0 Shares
You May Also Like