Care sunt avantajele panourilor led?

Care sunt avantajele panourilor led?

0 Shares
0
0
0

Pentru mediile de lucru iluminatu cu led ar trebui sa fie eficient dar si sa asigure o lumina uniforma si puternica. Noi va recomandam panouri led 600×600.

De asemenea este foarte important ca toate corpurile de iluminat sa aiba si durata de functionare mai mare de 50000 de ore pentru a putea oferi economie in timp. Pentru panourile led termperatura de culoare ar trebui sa fie undeva intre 6000 si 6500k tinand cont de faptul ca lumina joaca si un rol foarte important pentru stimularea productivitatii si starii de spirit pe care o au angajatii. Dimensiunile recomandate la amplasare in birouri sunt pana la maxim 1200 pe 300 mm.

Iluminatul cu led se poate face si rezidential. Lumina uniforma si dimensiunile foarte reduse de montaj sunt unele dintre avantajele acestor tipuri de iluminare.

Cea mai buna solutie este reprezentata de gama de panouri led care are o putere cuprinsa intre 3W si 600W si se monteaza fie incastrate in rigips ori suspendate fie cu ajutorul unor tiranti. Temperatura lor de culoare ar trebui sa fie aceeasi de mai sus pentru ca atmosfera creata sa fie primitoare si imbietoare.

Iluminatul ambiental din dormitor si din sufragerie, baie si bucatarie se va realiza cu spoturi led si 3W ori de 6W si pentru iluminatul principal se vor folosi spoturile led cuprinse intre 18W si 60W tinand cont de suprafata unde doriti sa faceti lumina.

Daca vreti sa treceti la tehnologiile led eliminand si tuburile fluorescente aveti mai multe posibilitati. Se va inlocui corpul de iluminat cu panouri led sau se vor inlocui tuburile fluorescente din lampi cu tuburi cu led, si se va modifica structura de alimentare. Se scoate starterul ori balastul si tinand cont de fiecare lampa se gaseste o alimentare adecvata.

Printre beneficii vom putea enumera faptul ca panourile cu led concentreaza si lumina spre anumite zone care ar trebui scoase in evidenta. Lucrul acesta ii ajuta pe designeri sa creeze si aspectul pe care il are bucataria sau un birou cu efecte de lumini in diverse forme.

Si luminozitatea ridicata este importanta. Corpurile de iluminat cu led ne ofera un nivel ridicat de luminozitate care sunt realizate din materiale de aluminiu si din placi care sunt fotoconductive.

Incalzirea redusa. Ledurile sunt cunoscute prin faptul ca ele nu se vor incalzi si nici disipa caldura mai putina fata de iluminatul prin incadescenta si astfel consumul de energie e mult mai scazut. Lucrul acesta poate sa fie vazut in cazul in care se inlocuiesc si corpurile de iluminat cu cele cu led in camere ori in birouri unde dimensiunile sunt reduse.

Spoturile cu montajul incastrat in tavane incastrat in tavane casetate sunt construite pentru a putea sa reziste la socuri, fiind fabricate din rasini dure in loc de sticla de tungsten, acese materiale fiind mai fragile. Designul acesta reprezinta un sistem de racire foarte performanta pentru corpul de iluminat.

Cu ajutorul controlerelor externe aveti si posibilitatea de a controla luminile. Optiunile de control se schimba nivelul de luminozitate si temperatura de culoare.

Consumul redus al panourilor care au led se datoreaza tehnologia eco friendly si poate sa duca la o economie semnificativa a energiei. Doar un panou e similar cu utilizarea a mai multe becuri fluorescente. Un beneficiu e acela de a utiliza mai putine becuri acasa ori la birou precum si abilitatea de a reduce toate cerintele de consum.

0 Shares
You May Also Like