Avantajele inchirierii utilajelor de constructii

Care sunt avantajele inchirierii utilajelor de constructii

0 Shares
0
0
0

Inchirierea de utilaje de constructii a devenit o optiune foarte populara in multe tari datorita avantajelor pe care le prezinta, deoarece permite acoperirea nevoilor in ceea ce priveste echipamentele de constructii in diferite sectoare si industrii.

Cunoasterea diferentelor si avantajelor inchirierii utilajelor de constructii este importanta ca sa fie clar de ce acest tip de servicii poate fi o optiune excelenta pentru compania dumneavoastra sau pentru proiectul dvs.

Primul avantaj care iese in evidenta este profitabilitatea mai buna a inchirierii, dar exista si alte avantaje sau caracteristici care trebuie luate in considerare pe acest tip de servicii.

Inchiriati utilaje de constructii sau le cumparati?

Atunci cand o afacere sau o companie este obligata sa decida daca sa cumpere sau sa inchirieze utilaje de constructii, este necesar sa se analizeze diferiti factori pentru a fi siguri ca se ia cea mai buna decizie posibila.

De exemplu, primul lucru de luat in considerare este utilizarea care va fi data masinii, disponibilitatea care se afla in depozit, durata lucrarilor care vor fi efectuate etc. Luand in considerare acesti factori diferiti, este posibil sa se determine daca volumul de munca va sprijini cheltuielile care sunt asociate cu achizitionarea echipamentului sau daca este mai logic sa il inchiriati.

Exista o serie de intrebari care pot fi puse pentru a determina daca este mai bine sa inchiriati utilaje de constructii sau daca achizitionarea echipamentului este optiunea cea mai potrivita:

  • Puteti si doriti sa preluati investitia de achizitie si costurile ulterioare de intretinere?
  • Care este frecventa de utilizare care va fi acordata masinii la sfarsitul proiectului actual?
  • Va fi folosit in alte proiecte sau lucrari sau numai in cel actual?
  • Utilizarea echipamentului justifica cheltuielile de achizitie?

Avand un raspuns la intrebarile de mai sus, este mult mai usor sa fie clar daca achizitia va fi de fapt o optiune buna sau daca inchirierea este mai recomandabila.

Avantajele inchirierii utilajelor de constructii

Economii de capital prin evitarea achizitionarii si intretinerii

Acesta este, fara indoiala, unul dintre principalele avantaje de care se profita cu inchirierea de masinarii, deoarece este mult mai accesibil decat cumpararea echipamentului si apoi oferindu-i intretinere periodica.

Economii la costurile de depozitare

Utilajele de constructii sunt mari si ocupa un spatiu mare, deci vor ocupa spatiu si cheltuieli in timp ce nu sunt utilizate. Aceasta este o cheltuiala fixa care ar putea fi evitata.

Masinarii in stare buna si gata de lucru

Utilajele inchiriate sunt intotdeauna in stare buna. Aceste echipamente sunt revizuite frecvent pentru a indeplini cele mai bune standarde de calitate si performanta.

Masini de ultima generatie

Este normal ca serviciile de inchiriere sa isi mentina echipamentele actualizate, astfel incat echipamentele de ultima generatie sa poata fi inchiriate.

Platiti pentru ceea ce utilizati

Nu trebuie sa platiti pentru o masinarie care nu va fi intotdeauna utilizata, deoarece va fi platita numai atata timp cat este necesar.

Singurul dezavantaj este ca trebuie sa verificati disponibilitatea echipamentelor pentru inchirierea de utilaje, dar acest lucru nu este de obicei o problema, deci nu este un dezavantaj foarte semnificativ.

 Avantaje notabile de inchiriere

  1. Nu mai platiti pentru echipamentul dvs., atunci cand nu il mai utilizati. In cazul in care proiectul dumneavoastra de constructie are nevoie de echipamente specifice doar pentru o perioada scurta de timp, echipamentul respectiv poate ramane inactiv ulterior daca il achizitionati. Lasati compania de inchiriere sa se ingrijoreze de gasirea altor utilizatori.
  2. Obtineti tehnologie actualizata. Piata inchirierilor este competitiva si incurajeaza companiile de inchiriere sa ofere masini de ultima generatie care efectueaza lucrari mai rapid si mai eficient. Echipamentele modernizate inseamna, in general, si respectarea reglementarilor privind emisiile.
  3. Evitati costurile de intretinere. Multe contracte de inchiriere prevad intretinerea (inclusiv pastrarea evidentelor), reparatii si piese de schimb. Verificati contractul inainte de a semna pentru a vedea ce este inclus. Amintiti-va ca puteti economisi, de asemenea, mai mult prin faptul ca nu trebuie sa va angajati sau sa va instruiti proprii specialisti interni.
  4. Opriti costurile de stocare. Spatiile de depozitare pentru depozitarea pieselor mai mari de echipament ascunse atunci cand nu sunt utilizate pot fi o cheltuiala mare de capital in sine. Dar aceasta este o alta preocupare pe care o puteti livra pur si simplu companiei de inchiriere.
  5. Cand ar avea sens sa se cumpere in loc sa se inchirieze utilaje?

Cu toate avantajele mentionate mai sus, este posibil sa va intrebati daca cumpararea este decizia corecta. Daca sunteti sigur ca veti utiliza echipamentul in fiecare zi lucratoare a anului, atunci achizitia poate fi cea mai buna optiune. Ca regula generala, zona de crossover dintre inchiriere si cumparare este utilizarea echipamentelor in 60 pana la 70 la suta din timp.

Servicii de inchiriere ale utilajelor de constructii – UNDE?

Exista diferite companii ce au spre inchiriere astfel de utilaje sau poate chiar dv detineti astfel de companie.. in aceste cazuri, puteti lista serviciile pe oportunitati in afaceri.

 

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…