Cand si cum ai nevoie de o bormasina?

Cand si cum ai nevoie de o bormasina?

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca doriti sa asamblati o mobila sau va renovati locuinta, daca doriti sa agatati un tablou pe perete sau sa construiti o cusca pentru animnalul dumneavoastra de companie, munca este mult mai usoara si mai rapida daca aveti la indemana echipamentele necesare.

Nu este suficient sa aveti la indemana un ciocan sau orice alta unealta de mana, echipamentele electrice sunt cele mai indicate. Controlati cu usurinta dimensiunile gaurilor pe care le dati, va ajuta sa econimisiti timp si energie iar timpul alocat oricarui tip de lucrare se reduce semnificativ.

In toate cutiile de scule, indiferent daca sunt cele ale unui profesionist sau ale unui amator, exista o bormasina Bosch. Cu ea poti efectua numeroase treburi, fara nicio limita. Iti permite sa gauresti, insurubezi si chiar sa infasori cabluri si fire in general, desigur, poate ca aceasta ultima parte are nevoie de imaginatie pentru a fi realizata.

Daca va decideti sa achizitionati o bormasina trebuie sa tineti cont de mail multe aspecte. Daca pe piata mai toate echipamentele de acest tip arata la fel, caracteristicile fiecarui model in parte fac diferente.

Puteti opta pentru un echipament cu cablu sau cu acumulatori. Majoritatea bormasinilor sunt echipate cu acumulatori reincarcabili. Acestia permit utilizarea echipamentului pentru cateva ore de munca continua. Un alt aspect ce va poate ajuta este dotarea echipamentului cu o lumina LED. Aceasta este o caracteristica excelenta deoarece va permite sa vedeti ce lucrati in conditii de intuneric.

Setarea nivelelor de viteza, ce masoara rotatiile pe minut, este o alta caracteristica deosebita deoarece permite adaptarea  vitezei pentru tipul de lucrare pe care o faceti.

Dar exista sute, daca nu mii de modele de bormasini pe piata si toate au abrevieri tehnice si alte caracteristici care nu spun prea multe la prima vedere, dar sunt de fapt foarte importante deoarece definesc identitatea instrumentului si pot face diferenta intre una adecvata sau nu nevoilor tale.

Pentru ce este folosita bormasina?

Bormasina este cel mai versatil si multifunctional instrument din panorama sculelor electrice, de fapt este utilizată pentru diverse sarcini, fara nicio limitare, de exemplu:

  • Foraj

Cu ea este posibil sa forezi diferite tipuri de materiale , capacitatea de a gauri are legatura cu burghiul folosit. Este posibil sa gauresti in zidarie, otel, lemn, metal, plastic si orice tip de material . Deci, daca trebuie sa gauresti un material pentru munca ta, singurul lucru de care ai nevoie este: o bormasina si un burghiu potrivit pentru tipul de material

  • Insurubeaza si desurubeaza

Cu bormasina este posibil sa insurubezi si desurubezi suruburile de dimensiuni variabile, datorita functiei ambreiajului si a vitezei variabile si, in plus, este posibil sa controlezi mai bine puterea de strangere. Este posibil sa insurubezi orice material fara limitari, dar cei care au nevoi speciale, este recomandat in mod evident sa alegi un model dedicat, fara functia de gaurire.

  • Creeaza gauri prin cupa

Cu bormasina este posibil sa creezi gauri de dimensiuni mari , datorita utilizarii cupelor. Cu aceste doua insertii se pot face gauri de o marime mai mare, evident puterea necesara a bormasinii pentru a finaliza sarcina trebuie sa fie mare. De fapt, cupele creeaza o frecare mare a materialului si un burghiu cu putere redusa nefiind potrivit pentru a finaliza sarcina.

Cum se alege o bormasina?

Alege instrumentul care reflecta in mod eficient nevoile tale prezente si viitoare.

  • Modul de alimentare

Primul aspect este tipul sursei de alimentare: bormasina alimentata cu cablu sau fara fir ? Modelul cu cablu este potrivit pentru cei ce necesită energie suplimentara si, in general, de performante mai ridicate, nu au probleme in gasirea unei prize electrice si functioneaza intr-un mod „stationar” fara obligatia de miscari excesive care ar face cablul o piedica.

  • Puterea si caracteristicile

Este necesara percutia pentru munca ta? Daca trebuie sa forezi pe suprafete deosebit de dure sau rezistente, cu siguranta prezenta percutiei poate face diferenta. Dar daca esti constient de faptul ca utilizarea medie va fi gaura din caramida sau lemn, caracteristica aceasta trebuie evitata foarte bine, economisind astfel costul final si intretinerea sculei de-a lungul anilor.

  • Capacitatea si tipul axului

Bormasinile au practic doua tipuri de mandrine; mandrina rapida este in masura sa ajunga la inchidere maxima si apoi la blocarea varfului sau insertia cu mainile, prin apasarea butonului de activare si rotirea mandrinei cu mainile. Acest lucru iti permite sa schimbi rapid varful sau insertia, deoarece in cateva secunde accesoriul montat poate fi insurubat si desurubat, fara ajutorul altui instrument decat mana ta.

Mandrina cu clichet necesita o cheie externa pentru inchidere maxima, pentru a bloca varful sau insertia, iar aste are legătură cu faptul ca este construita in intregime din otel si fara piese rotative. Cu siguranta mai „solida” decat o mandrina fara cheie, dar mult mai incomod cand este vorba de schimbarea burghiului.

0 Shares
You May Also Like