Cand se fac analizele de sange?

0 Shares
0
0
0

Orice om are nevoie de investigatii medicale facute regulat. Ele indica micile dezechilibre din corp si posibilele probleme medicale care trebuie sa fie tinute sub control atunci cand au o dezvoltare rapida sau lenta. Sunt multe boli care au nevoie de investigatii multiple, iar dintre ele cele de sange sunt cele mai intens uzitate.

Ele pot sa arate rapid proportii de elemente din sange si pot sa indice in acest fel buna sau proasta functionare a altor componente specifice corpului uman. Astfel ca analizele de sange sunt recomandate in multe situatii. Iata cateva dintre acestea:

  1. O data pe an la analizele de control

Orice om isi face o data pe an analizele obligatorii recomandate de medicul de familie. Aceste analize sunt destinate pentru a vedea o imagine panoramica, de ansamblu, a sanatatii generale a pacientului.

Acesta va primi de la medicul de familie o lista cu cele mai importante analize de sange, care sa determine stadiul in care este si evolutia sa in timp, pentru situatia in care are un istoric medical precis anterior.

Astfel ca daca medicul stie ca are anumite boli importate, poate sa aleaga sa ii dea sa faca si analize care sa aiba legatura cu acele boli. In acest mod se poate verifica si dezvoltarea in timp a situatiei sale clinice. Daca nu exista o evolutie pozitiva se pot lua masuri de corectare specifice.

  1. Cand apare o problema specifica de orice tip la indemnul medicului

Un alt caz de trimitere de la medicul specialist pentru a face analize de sange este acela in care apare o boala de alt tip decat de sange.

Analiza sangelui este legata de un echilibru general al corpului si influenteaza orice tip de organ, pentru ca omul beneficiaza de sange in tot corpul. Asadar, indiferent de boala care este investigata, analiza de sange este importanta. In functie de ea se interpreteaza si buna functionare a altor parti din organism.

  1. Cand sunt probleme specifice ale functiilor sangelui

Sunt situatii in care chiar sangele este afectat si atunci sunt analize care se dau cu directie de investigare punctuala a lor.

Se face hemoleucograma, care este un test complex de investigare a parametrilor ce tin de sange. Astfel ca se studiaza mergand pe cele trei directii principale ale componentelor sangelui, fiind vorba despre eritrocite, trombocite si leucocite.

Trombocitele sunt cu rol in coagularea sangelui, eritrocitele sunt numite si celulele rosii si au rol in transportul de dixid de carbon si oxigen, iar leucocitele sunt celulele albe ale sangelui si ajuta in ceea ce priveste imunitatea. Imunitatea organismului este extrem de importanta pentru ca el sa se refaca repede sau sa nu se imbolnaveasca.

Sanatatea este ceea ce isi doreste orice om si orice tip de investigatie este un drum in plus spre a avea o sanatate mai buna. Pentru a investiga sangele si a vedea un medic hematolog Targu Mures la Clinica CaritSanMed, puteti sa cercetati oferta de pe site-ul lor. Aici veti gasi informatii detaliate importante pentru sanatate.

0 Shares
You May Also Like