Cand sa suni la un avocat

Cand sa suni la un avocat?

0 Shares
0
0
0

Un avocat este un profesionist din domeniul juridic a carui functie este de a asigura respectarea normelor.

El are responsabilitatea de a sprijini cauza clientului sau si de a-l apara pana la capat. Desi exista diferite tipuri de avocati si in functie de situatie, acestia sunt contactati.

In acest articol vom specifica cand sa apelam un avocat.

Momentul potrivit

Angajarea unui avocat ar trebui sa se faca atunci cand exista diferente ireconciliabile, cand se intampla ceva foarte puternic care merita o actiune in justitie.

Una dintre conceptiile gresite despre utilizarea unui avocat este ca este la indemana si, prin urmare, este ultima optiune de a rezolva o problema.

Dar, in realitate, un avocat este intotdeauna gata sa medieze intre partile implicate, sa ajunga la un acord si sa puna capat conflictului.

Rolul avocatului este acela de intermediar, reprezentant al unui tert care, din punct de vedere mai obiectiv, intervine pentru a ajuta situatia sa fie rezolvata in cel mai bun mod.

Cu toate acestea, exista mituri pe care avocatii le taxeaza scump, motiv pentru care multi oameni sunt constienti de sine atunci cand angajeaza unul.

Si se pare ca prin aceasta atitudine se limiteaza, punand bariere pentru a rezolva problema cu care se confrunta.

Cand sa suni la un avocat?

Acum, in ce cazuri ar trebui sa luati telefonul si sa sunati la un profesionist din domeniul juridic?

Un exemplu clar este cel al abuzului fizic de catre cuplu, de catre parintii unui copil, in cazul unui accident grav de munca din cauza neglijentei companiei.

In cazul in care o persoana moare intr-o unitate medicala din cauza neglijentei personalului care l-a tratat.

Daca este vorba despre solicitarea custodiei unui minor; un avocat ar trebui sa fie, de asemenea, angajat atunci cand cuplurile doresc sa divorteze. In mod similar, atunci cand o companie este dizolvata.

Alte exemple despre cand sa apelati un avocat au de-a face cu infiintarea unei afaceri.

Atunci cand o persoana este acuzata de o infractiune, oricare ar fi aceasta, are nevoie de serviciile unui avocat, inainte de a raspunde la orice intrebari.

Serviciile unui avocat sunt necesare atunci cand exista cereri de la o persoana la alta, cum ar fi abandonarea casei, lipsa sprijinului economic al parintilor cu copiii. Abuz, abandon, talharie, rapire, omor, accidente de masina, agresiuni personale, defaimare, plagiat, frauda etc. IasiAvocatura.ro.

In caz de abuz

Atunci cand o persoana primeste abuzuri fizice, psihologice sau emotionale si viata si sanatatea lor sunt afectate, este necesar ca aceasta sa angajeze serviciile unui avocat.

Acest lucru va va oferi putere si incredere pentru a iesi din acea relatie toxica si pentru a cauta sprijin juridic.

Una dintre tacticile oamenilor abuzivi este de a-si face “victima” sa creada ca sunt singuri, ca nu sunt nimic fara ajutorul lor, ca nu vor putea scapa. Aceasta tehnica se numeste bullying si este cea mai puternica arma a lor.

Prin urmare, este necesar ca, daca suferiti de abuz, sa nu pastrati tacerea, sa solicitati ajutor, sa angajati un avocat si sa parasiti acel loc in care agresorul are acces usor.

Cand va vedea ca are o rezerva, va lua distanta.

Frica este cel mai mare dusman al persoanei care traieste sau se afla sub abuz, violenta etc., pentru ca paralizeaza, diminueaza capacitatea de a se apara, slabeste.

In caz de accident

In cazurile in care o persoana sufera un accident la locul de munca, de obicei, acestea nu fac afirmatii temandu-se de represalii.

Acelasi factor care asupreste o victima a abuzului fizic sau psihologic este acelasi care opereaza asupra celor care sufera un accident in companie. Deoarece teama de a-si pierde locul de munca ii limiteaza.

Si poate ca accidentul suferit se datoreaza neglijentei din partea companiei. Acesta este motivul pentru care exista un departament juridic care ofera consultanta pentru cei care au nevoie de ea.

In caz de vatamare corporala

In cazul argumentelor care implica lupte, agresiuni fizice etc., este nevoie de un avocat care sa ajute la medierea situatiei.

Deoarece atunci cand scapa de sub control, trebuie sa sunati la o terta parte pentru a servi ca asistent, mediator si avocat.

Ce raspunderi penale are avocatul?

In cazuri mai extreme, actiunile avocatului – desfasurate prin actiune directa sau prin omisiune – pot constitui o infractiune, iar Statutul general al profesiei de avocat stabileste ca profesionistii vor fi responsabili penal pentru infractiunile sau delictele pe care le savarsesc in exercitarea profesiei lor.

Cele mai frecvente infractiuni pe care un avocat le poate comite atunci cand isi desfasoara activitatea sunt cele de falsificare documentara, divulgarea de secrete, frauda procedurala, deturnare de fonduri, spalare de bani, luare de mita, musamalizare sau trafic de influenta, printre altele.

De exemplu, un avocat care percepe mai mult decat ii datoreaza clientului sau – si pentru aceasta falsifica sau “compenseaza” facturile de onorarii – va comite infractiuni de frauda si falsificare de documente.

 

 

0 Shares
You May Also Like