Canalizare sau fosa septica?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de canalizare, majoritatea oamenilor prefera sa imparta povara. Desi canalele comune si rezervoarele septice private au avantaje si dezavantaje de mediu, sistemele septice isi asuma responsabilitatea pentru instalarea, intretinerea si utilizarea corespunzatoare a individului.

Probabil ca nu veti avea de ales daca casa pe care va ganditi sa o cumparati este pe canal sau fosa septica. Cel mai probabil este o afacere incheiata, cu exceptia cazului in care cartierul este in prezent plin de fose septice, dar exista posibilitatea de a trece la canalizare.

Exista argumente pro si contra pentru fiecare in ceea ce priveste mediul. Ambele tipuri de sisteme sunt concepute pentru a manipula si a trata asa-numitele “blackwater” (ape uzate din toalete) si “griwater” provenind din chiuvetele noastre, dusuri, masini de spalat vase si masini de spalat rufe.

Sistemele de canalizare septice si la nivelul intregii comunitati functioneaza in moduri similare, utilizand microorganisme pentru a filtra bacteriile, virusii si alti agenti patogeni care cauzeaza boala inainte de a elibera apa curata inapoi in mediu.

In general, majoritatea oamenilor prefera sa se afle pe un sistem comun de canalizare daca au posibilitatea de a alege, deoarece sarcina de a mentine functionarea fara probleme a sistemului se incadreaza in administratia locala, care presupune banii si expertiza pentru a asigura ca apele reziduale sunt tratate corespunzator regiune, iar in acest caz oamenii nu isi mai fac griji atunci cand sunt necesare servicii de decolmatare canalizare nonstop.

De asemenea, intr-un sistem comun de canalizare, apa uzata este indepartata intr-o instalatie centralizata de tratare; oricine a experimentat vreodata un sistem septic de rezerva pe proprietatea lor poate aprecia ce beneficii in afara locului de tratare a apelor uzate pot fi.

Un alt avantaj al unui canal comun este acela ca astfel de sisteme sunt construite pentru a rezista incarcaturii grele si pot gazdui mai bine perioade de precipitatii puternice sau valuri de furtuni care ar putea coplesi rezervoarele septice mai mici, putin concepute sau mentinute la domiciliu, si legile fizicii mai predispuse la supraincarcare si trimiterea contaminantilor in apele subterane si de suprafata din apropiere.

Sistemele septice au, insa, sustinatorii lor, care spun ca un sistem proiectat, instalat si intretinut profesional ar trebui sa reziste chiar si in cea mai mare furtuna.

Cei care sunt de aceasta parere considera ca: “Singura modalitate de a garanta un tratament eficient este sa aveti un profesionist instruit, sa va asigurati ca solul corespunzator nesaturat si adecvat exista sub sol zona de tratare pentru a permite tratarea completa a apelor reziduale.”

Atunci cand proprietarii de case nu se ocupa de sistemele lor septice in mod corespunzator, totusi, ele pot deveni o piedica pentru ecosistemul din jur. Apele uzate care nu sunt tratate corespunzator pot contamina apele de suprafata si subterane si pot ameninta sanatatea publica.

Potrivit specialistilor, apa reziduala tratata poate fi vinovata pentru probleme precum raspandirea hepatitei, dizenteriei si a altor boli care rezulta din agentii patogeni in apa de baut, compromitand, de asemenea, puritatea lacurilor si a cursurilor de apa. In plus, mustele si tantarii care sunt atrasi si crescuti in zonele umede in care canalizarea ajunge la suprafata pot raspandi, de asemenea, boli.

Apa uzata tratata incorect poate duce, de asemenea, la cresterea cantitatii de nitrati in aprovizionarea cu apa locala, periculoasa pentru sugari, femei gravide si pentru cei cu sisteme imunitare deja compromise.

In interiorul si in jurul lacurilor si a cursurilor de apa, acest aflux in nitrati poate duce la o crestere a plantelor, fara a afecta capacitatea ecosistemului local de a se descurca, ducand la “zone moarte” fara oxigen, lipsite de viata marina si de coasta.

Acestea sunt in mare parte detaliile importante de cunoscuta atat despre fosele septice cat si despre sistemul de canalizare.

Vestea buna insa este aceea ca, indiferent ca folositi sistemul de canalizare sau ca folositi o fosa septica, atunci cand este nevoie, firmele de specialitate precum Calypso Mono de exemplu, va pot oferi cele mai bune servicii de vidanjare, servicii de decolmatare canalizare, de desfundare canalizare mecanizata, de curatare si spalare mecanizata, inspectie video canalizare, reabilitarea retelelor de canalizare, executia racordurilor de canalizare si chiar servicii de consiliere vidanjari, curatare si inspectie.

Deci, atunci cand exista probleme, indiferent ca aveti fosa septica sau ca sunteti racordati la canalizare, se pot gasi cele mai bune solutii.

0 Shares
You May Also Like