Bursa transport marfă: Ce este, cum funcționează și ce beneficii are pentru transportatori și expeditori

0 Shares
0
0
0

Să faci în așa fel încât firma ta de transport să funcționeze cât mai eficient și cu un randament maxim, constituie o provocare majoră în zilele noastre. Fiecare secundă în care un camion este oprit înseamnă pierderi. Și atunci când camionul este pe drum acesta trebuie să fie complet încărcat pentru a-ți asigura beneficii suficiente. Vestea cea bună este că bursa transport marfă te pot ajuta foarte mult.

Bursa transport marfă: definiție

Care este definiția unei burse de transport marfă? Este o piață online și o platformă de întâlnire care reglementează cererea și oferta între transportatori și clienți. În ceea ce privește oferta, transportatorii își oferă capacitatea de transport disponibilă.

În ceea ce privește cererea, clienții, sau expeditorii, publică pe bursa de mărfuri bunurile pe care au nevoie să le transporte. Bursa de transport digitală este o platforma online unde transportatorii, expeditorii sau comisionarii se regăsesc pentru a căuta un transport marfă, a plasa un vehicul sau o marfă și a stabili noi parteneriate. Cu alte cuvinte, bursele de mărfuri sunt piețe virtuale în care se întâlnesc cererea și oferta din sectorul transporturilor, într-un mediu sigur, calificat și aprobat.

Principiul unei burse de transport marfă este deci foarte simplu: să pună în relație pe o platformă comună expeditorii și transportatorii. Expeditorii caută să își reducă costurile de transport, în timp ce transportatorii încearcă să își reducă rata de funcționare în gol prin optimizarea flotei de camioane prin mai puține curse în gol și încărcături incomplete.

Cu alte cuvinte, se dorește să se maximizeze rata de umplere a camioanelor lor, reducând astfel emisiile de CO2 și consumul de combustibil. Pe de altă parte, expeditorii își doresc să transporte livrări către clienții lor la costuri mai mici. Pentru a face acest lucru, aceștia lansează o cerere de ofertă direct de pe platforma bursei de mărfuri, oferind detalii despre mărfurile pe care trebuie să le expedieze.

Să luăm exemplul unui expeditor care dorește să trimită mărfuri la Strasbourg. Pentru a respecta angajamentele asumate față de clientul său, această livrare trebuie să fie efectuată înainte de miercuri, între orele 8 și 10. Prin conectarea la platformă, expeditorul poate vedea toate ofertele de livrare care corespund cerințelor sale. Tot ce trebuie să facă este să aleagă oferta care i se pare cea mai interesantă.

În cadrul unui transport international, importatorul sau exportatorul care se conectează la o bursă transport marfă poate să răspunde la mai multe apeluri de transport național și internațional- aerian, maritim sau terestru. Disponibile 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, bursele de transport marfă sunt foarte ușor de accesat grație unei conexiuni la Internet.

Eficientizarea Transportului de Marfă prin Bursa Logistică: Găsiți Încărcături și Transportatori Fiabili

Care este rolul unei burse de transport?

Bursa transport marfă se folosește pentru a pune în relație expeditorii și transportatorii pe piața online. Un expeditor sau o firmă care va exprima o nevoie de transport de marfă, poate găsi astfel, un transportator adecvat pe bursa transport de marfă. 

Acest demers îi va permite în același timp să minimizeze costurile de transport. Transportatorul care este și el prezent pe piața bursei de transport poate câștiga mai multă vizibilitate pentru a câștiga mai multe contracte.

Fiecare companie care oferă astfel de servicii trebuie să dețină un atestat transport marfă. Acest document le permite companiilor să-și desfășoare activitatea în mod legal.

Ce îți permite să faci bursa de transport marfă?

Pe majoritatea burselor de transport marfă, poți beneficia de următoarele funcționalități:

  • să decizi un algoritm exclusiv, ce transportator sau expeditor ți se potrivește cel mai bine, grație unui calculator automat de prețuri.
  • geolocalizarea în timp real a mărfurilor de transportat.

Care sunt avantajele aduse de o bursă transport marfă?

Bursa transport marfă vine cu o mulțime de avantaje pentru expeditori, transportatori sau industria transportului în general:

  • Accesul la o vastă rețea de transportatori

Expeditorii au acces la o vastă rețea de transportatori disponibilă pentru a le transporta marfa. Acest lucru poate mări șansele de a găsi rapid un transportator adaptat nevoilor specifice.

  • Optimizarea capacităților de transport

Transportatorii pot găsi încărcături suplimentare pentru a-și umple camioanele, navele sau avioanele atunci când au o capacitate care nu este utilizată. În acest fel, se vor reduce traseele cu un camion pe jumătate gol și se va ameliora eficiența globală a transportului.

  • Reducerea costurilor de transport

Deoarece transportatorii sunt într-o anume concurență, bursele de transport marfă favorizează transparența prețurilor și încurajează concurența. Expeditorii pot obține astfel oferte foarte competitive și să alege un transportator cu cele mai bune oferte de preț. Un lucru care poate veni cu economii în ceea ce privește costurile de transport.

  • Economii de timp și un plus de eficiență

Expeditorii își pot publica ofertele de transport online, pot primi unele oferte de la transportatorii care sunt interesați și pot finaliza ofertele foarte repede și ușor.

Datorită instrumentelor de urmărire și localizare, expeditorii pot vedea în timp real starea și locația mărfurilor lor. Acest lucru permite o gestionare mai eficientă a lanțului de aprovizionare.

Cum se poate alege o bursă de transport marfă?

Există numeroase burse de transport marfă online, dar nu toate sunt bune. Fie că ești transportator, fie că ești expeditor, nu trebuie să fie aleasă la întâmplare.

Definește nevoile tale. Pentru a alege bursa de transport marfă pentru tine va trebui să îți definești nevoile. Mai întâi, prima nevoie de definit este perimetrul geografic. O bursă de transport digitală poate să fie specializată în transportul național, regional, sau chiar internațional. Va trebui să definești mai apoi tipul de marfă, cantitatea și timpul de livrare.

Bursa de mărfuri și TMS

Conectarea sistemului TMS (Transport Management System) la bursa de mărfuri este o modalitate excelentă de a simplifica și mai mult gestionarea unui transport rutier de marfă. Aceasta economisește timp în gestionarea administrativă. De asemenea, gestionarea bugetului devine mai simplă și mai precisă.

Atunci când gestionarea bursei este integrată cu software-ul de transport, erorile sunt mult reduse. De fapt, combinarea celor două sisteme într-unul singur economisește timp și crește productivitatea, oferind acces simultan la toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua rapid deciziile corecte.

În acest toate tipurile de transport sau livrări vor fi 100% reușite. Pe lângă produsul în sine, livrarea este din ce în ce mai importantă pentru consumatori. O livrare întârziată, un colet deteriorat sau nerespectarea termenului de livrare D poate avea un impact real asupra satisfacției clienților.

0 Shares
You May Also Like