Belmoto Tourer – un ceas nou, un brand nou

Belmoto Tourer – un ceas nou, un brand nou

0 Shares
0
0
0

In timp ce brand-urile independente de ceasuri si start-up-urile din acest domeniu abunda in ziua de astazi, exista totusi cateva ce si-au castigat un respect deosebit in comunitatile iubitorilor de ceasuri si au devenit intre timp, branduri stabile. Cumpar ceasuri de la cei mai buni producatori, pe Casa-Amanet.com.

Belmoto este unul dintre aceste branduri, deoarece din punct de vedere tehnic este un brand nou, lansat in 2015.
Pe de alta parte, putem admite ca este “nascut” din seria de ceasuri Magrette, cu o reputatie solida a unor produse fiabile si interesante.

Asa ca debutul celor de la Belmoto, cu gama lor de ceasuri inspirata din automobilele “vintage”, poate fi considerat o evolutie a unui brand cu experienta, detasandu-se prin design-ul propriu dar si printr-o calitate de top.

Magrette a fost fondata in Noua Zeelanda de catre Dion McAsey si a fost un brand popular ani intregi. In afara de stilul “vintage car” ales pentru modelul Belmoto Tourer, McAsey continua sa-si implementeze viziunea de conceptie a unor ceasuri de calitate foarte buna, la preturi competitive.

Calitate buna si preturi mici, suna bine nu? Acest lucru este posibil acum, mai ales in cazul ceasurilor Belmoto si Magrette, deoarece anumite parti ale proceselor de asamblare sunt internationalizate in momentul de fata, iar componentele originale difera, in functie de model.

Toate aceste lucruri, sunt completate de filozofia companiei de a face lucrurile cum trebuie, rezultand de aici niste produse cu o calitate foarte buna si un bun raport calitate-pret.

Desigur, nu iti vei cumpara un brand elvetian, dar calitatea va fi aceeasi. Costurile brandurilor elvetiene sau ale echivalentelor lor japoneze, sunt mult mai mari decat costurile produselor unui astfel de brand. Calitatea insa, nu poate fi pusa la indoiala.

De ce un nou brand?

Magrette este mai mult un producator de ceasuri militare sau pentru scufundari, asa ca identitatea sa nu va fi diluata de Belmoto, cu al sau “vintage-style”. Ceasurile Magrette erau de asemenea si editii limitate, toate fiind mecanice.

Ceasurile Belmoto nu fac parte din editii limitate, brandul debutand cu un ceas chronograph cu quartz si nu cu unul mecanic. Belmoto se distinge printre alte branduri, mai ales din punct de vedere al stilului.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, Magrette are cateva modele similare cu Belmoto Tourer, asa cum ar fi Magrette Dual-Time. In plus fata de aceste similitudini, Belmoto Tourer are o baza interioara rotativa, ce poate fi folosita pentru urmarirea unui fus orar secundar, o optiune destul de buna pentru unii utilizatori, altii insa o vor gasi fara sens, in plus.

Depinde de gusturi aici, in orice caz, nu pentru lipsa sau prezenta acestei optiuni va veti decide sa cumparati acest ceas. Mecanismul ceasului poate rezista la scufundari de pana la 200 de metri adancime, o performanta excelenta.

Aceeasi performanta pe modelele Magrette, vine cu un anumit compromis, din punct de vedere al grosimii carcasei. Carcasele Magrette sunt considerabil mai groase, decat ale gamei Belmoto, deci putem observa ca si aici, acest model constituie o evolutie.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…