Becurile led cu avantajele si dezavantajele lor

Becurile led cu avantajele si dezavantajele lor

0 Shares
0
0
0

Probabil intr-o buna zi ti s-a intamplat sa fii cu un prieten la cumparaturi, iar acesta printre multimea de produse cumparate, a mai adaugat si un bec led, iar tu nu ai inteles exact de ce a facut aceasta alegere.

Probabil ti se intampla ca odata la un anumit interval de timp sa ti se arda cate un bec in camera si sa nu iti dai seama de ce. Probabil ca te-ai saturat ca tot la una – doua – trei sau maxim patru luni sa fii nevoit sa tot schimbi cate un bec in fiecare incapere a locuintei tale.

Ca sa nu mai spunem de situatiile in care tensiunea electrica are fluctuatii iar becurile se ard mult mai des.

Ei bine, in toate aceste situatii, ar trebui sa te gandesti la faptul ca prietenul acela al tau a facut o alegere inspirata atunci cand si-a cumparat un bec led.

Cea mai indicata solutie pentru tine atunci cand vrei sa cumperi becuri pentru fiecare incapere din locuinta ta ar fi aceea de a achizitiona becuri led, iar in continuarea acestui articol vei putea sa cunosti cateva avantaje dar si cateva dezavantaje a becurilor led.

Vom incepe mai intai de toate cu dezavantajele, asa ca aici vom aminti pretul mult mai mare al acestor becuri in comparatie cu preturile pe care le au becurile incandescente.

Un alt dezavantaj al becurilor led poate sa fie considerat faptul ca lumina este unidirectionala si nu se distribuie uniform in incapere.

Ei bine, acestea ar fi cam cele mai mari dezavantaje ale becurilor led, insa daca vei cunoaste si toate avantajele vei ajunge la concluzia ca de foarte mult timp trebuia sa iti cumperi astfel de becuri. In continuare vei descoperi doar cateva avantaje becuri led.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca desi becurile led sunt mult mai scumpe decat becurile incandescente, ele au o durata de viata mult mai indelungata decat acestea din urma. Un bec led poate sa functioneze fara probleme pana la 50.000 de ore, in timp ce un bec incandescent poate functiona undeva maxim pana la 1000 de ore. Deci, un bec led functioneaza de aproape 50 de ori mai mult decat unul incandescent.

Un alt mare avantaj pe care il are un bec led in fata unui bec incandescent este acela ca are un consum mult mai mic de energie electrica. Se spune ca becurile led consuma si de 10 ori mai putin decat becurile incandescente.

Spre deosebire de toate celelalte becuri existente, becurile led nu contin substante toxice precum plumb sau mercur. Aceste becuri led emit o lumina alba si puternica, o lumina care se apropie foarte mult de lumina naturala.

Plus de asta, becurile led nu emit radiatii infrarosii sau ultraviolete si nici nu atrag insecte.

Asadar, acum ca ai vazut cate de multe avantaje au becurile led, si cat de putine dezavantaje au acestea, cu siguranta intelegi de ce prietenul tau a cumparat becuri led, si intelegi si de ce trebuie sa inlocuiesti rapid becurile vechi cu astfel de becuri.

0 Shares
You May Also Like