Avantajele oferite de hainele speciale pentru sport

0 Shares
0
0
0

Hainele special concepute pentru sport sunt ideale pentru toate persoanele care abia acum se apuca de antrenamente. Cei care se antreneaza de mai mult timp cunosc deja cat sunt de importante aceste haine si nu mai este necesar sa le explicam noi cum stau lucrurile.

Daca esti in cautare de haine pentru barbati si in mod special de bluze sau pantaloni de sport, dar nu stii daca merita sa cumperi unele de brand si potrivite sau ceva ieftin, iti explicam in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii.

Pentru inceput trebuie sa mentionam faptul ca hainele de buna calitate oferite de marii producatori sunt cele care iti vor spori performanta atunci cand faci sport. Nu este greu sa gasesti cea mai buna metoda de a te antrena cu entuziasm in fiecare zi mai ales atunci cand ai hainele potrivite care te fac sa te indragostesti de sport.

Libertatea de miscare este importanta in uzura activa. O camasa stransa va poate restrange miscarea. Chiar daca sunteti in stare sa sariti, mergeti pe varfuri, sa va dati in leagan sau face alte miscari – nu veti putea face de fapt nimic daca hainele sunt foarte stramte.

Asigurati-va ca pantalonii scurti nu re ridica sau aluneca in jos atunci cand sari. Daca cumparati o pereche prea mare pentru picioare – pantalonii scurti vor iesi in calea miscarilor complexe din sala de gimnastica.

Daca purtati ceva pe cap – asigurati-va ca nu este prea strans in jurul capului, dar asigurati-va ca nu va cadea sau aluneca.

Focalizarea asupra miscarii este importanta in special atunci cand se efectueaza exercitii compuse. S-ar putea sa ajungeti sa faceti gresit exercitiile daca imbracamintea dvs. este restrictiva sau nu ofera suportul potrivit.

Imbracaminte de compresie poate ajuta in recuperare dupa exercitiu

Un studiu realizat in 2013 in Germania a constatat ca imbracamintea de compresie a ajutat de fapt la redresarea performantei. Un studiu din 2015 din Statele Unite a aratat ca nu exista nici un efect al imbracamintei de comprimare asupra performantelor sportive. Deci, se pare ca exista unele dovezi contradictorii cu privire la faptul ca imbracamintea de compresie contribuie la performanta sportului.

Imbracamintea de compresie asigura comprimarea graduala pentru a stimula circulatia. Rezultatul este un efect de masaj care stimuleaza fluxul sanguin.

Cresterea fluxului sangelui care curge prin muschi elimina acidul lactic produs in timpul exercitiilor fizice. Recuperarea este stimulata ca o consecinta si muschii sunt mai putin durerosi si rigizi. Presiunea directa aplicata muschilor poate reduce durerea si inflamatia – mai ales dupa un joc.

Compresia in imbracaminte nu s-a dovedit a avea efecte negative, deci daca nu le-ati testat inca puteti da hainelor o sansa.

Studiile germane au fot pentru imbracamintea de compresie in timp ce studiile facute de americani nu au fost de acord cu aceste haine. Cu toate acestea, nici studiile germane si nici cele americane nu arata niciun efect negativ care sa rezulte din utilizarea imbracamintei de compresie.

Iti recomandam ca atunci cand faci sport sa porti exact ce te face sa te simti bine.

0 Shares
You May Also Like
Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc incepe in urma cu cateva sute de ani cand ceea ce numim azi costum barbatesc…