Aplicatii industriale ale ghetii carbonice

0 Shares
0
0
0

Cand discutam despre gheata carbonica, ne vin in minte mai degraba aplicatiile si utilizarile sale ce tin de petreceri, unde se foloseste asa-numitul fum greu, creat cu ajutorul ghetii carbonice si care este folosit la mai toate evenimentele trendy, de la nunti sau majorate si pana la lansari de produse sau chiar petreceri tinute pentru branduri faimoase.

Gheata carbonica este prezenta pe piata din tara noastra de ceva timp deja, insa nu a fost folosita la adevarata sa capacitate pana de curand, mai ales avand in vedere faptul ca aceasta poate fi folosita cu succes si in domeniul industrial.

Asadar gheata carbonica poate fi folosita si in medii industriale, la sablarea unor obiecte, sau de catre instalatori, pentru a izola tevi si instalatii metalice, fara a produce caldura.

Instalatorii folosesc de obicei un echipament special care distribuie dioxidul de carbon lichid aflat sub presiune ca un un fel de cerc in jurul tevilor; imediat ce gheata carbonica se formeaza, aceasta creaza un tip de priza inghetata, oferindu-le instalatorilor posibilitatea de a repara orice fel de instalatie fara sa opreasca alimentarea cu apa – un evident avantaj.

Astfel, aceasta tehnica poate fi folosita pe conducte ce au diametrul de pana la 100 mm, fiind de mare ajutor atunci cand ne gandim sa reparam o instalatie insa nu dorim sa apara intreruperi in alimentarea cu apa.

Tot in domeniul instalatiilor si al instalatorilor, gheata carbonica poate fi folosita si pentru indepartarea placilor de gresie atunci cand este nevoie de o remodelare a baii sau efectiv acestea trebuiesc inlocuite.

In ceea ce priveste alte tipuri de actiuni industriale in care putem folosi cu succes gheata carbonica, trebuie sa amintim urmatoareale utilizari ale ghetii carbonice, acestea fiind realizate prin sablare.

Sablarea cu gheata carbonica inlocuieste deja cu succes sablarea cu nisip, jet de abur, jet de apa sau diversi solventi industriali, acest tip de sablare constand in aruncarea de granule de gheata carbonica dintr-o duza speciala.

Cateva utilizari ale sablarii cu gheata carbonica ar fi :

– aceasta poate fi folosita in cadrul atelierelorn auto, pentru indepartarea cu usurinta a izolatiilor fonice de pe caroseria masinilor
– gheata carbonica poate de asemenea sa indeparteze lipiciul, uleiul sau chiar cauciucul de pe diverse piese de echipament industrial
– indepartarea vaporilor inflamabili din rezervoare
– folosirea ca si lichid de taiere sau aschiere
– desfacerea si remontarea garniturilor cilindrilor de motoare de ambarcatiuni.

Asadar, oricare ar fi scopul in care doriti sa folositi gheata carbonica, apelati cu incredere la noi si va asiguram ca totul va merge ca pe roate.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…