Amenajare interioară în stilul industrial - cum alegi parchetul potrivit?

Amenajare interioară în stilul industrial – cum alegi parchetul potrivit?

0 Shares
0
0
0

Dacă îți plac spațiile deschise și lumina naturală, este posibil să îți dorești o amenajare interioară în stilul industrial. Este un stil modern, contemporan, care presupune utilizarea betonului aparent, a cărămizii, a lemnului brut sau a metalului, pentru a crea un aspect industrial sau minimalist.

 

Unul dintre elementele cheie ale oricărei amenajări interioare este parchetul. De obicei, parchetul este ultimul element pe care îl alegi, dar este esențial pentru aspectul general al încăperii tale. Astfel, atunci când decizi să amenajezi încăperea în stil industrial, trebuie să iei în considerare câteva aspecte care te vor ajuta să alegi parchetul potrivit.

Iată ce trebuie să știi pentru a alege parchetul potrivit pentru stilul de design industrial:

Amenajarea în stil industrial este ideală pentru proprietarii care doresc o estetică modernă și urbană. Acest stil se bazează pe elemente precum betonul, lemnul brut, oțelul și sticla, toate acestea fiind combinate pentru a crea un interior izbitor. Parchetul, deși poate părea un element minor, este important pentru că nu numai că protejează podeaua de uzură și murdărie, ci contribuie la aspectul general al încăperii.

 

  1. MATERIALE:

Stilul industrial se bazează pe utilizarea unei game variate de materiale, cum ar fi betonul și oțelul. De aceea, trebuie să alegi un parchet care să se potrivească cu acestea. Lemnul este cea mai comună și potrivită alegere, deoarece oferă o notă caldă și naturală. Există multe tipuri de parchet potrivite pentru acest stil, cum ar fi opțiunile din gama de parchet triplu stratificat de aici, de la Valprestparchet.ro, parchetul compozit etc.

 

  1. FINISAJE:

Alegerea finisajelor este importantă pentru a obține un aspect coeziv al încăperii. Atunci când alegi parchetul, va trebui să alegi între finisaje precum ceruirea, vopsirea sau uleiul. Parchetul masiv și parchetul stratificat sunt cel mai adaptabile pentru a fi vopsite sau ceruite. În ceea ce privește parchetul compozit, poți opta pentru un strat de ulei natural pentru a-i oferi aspectul de lemn brut și a-i menține o notă naturală.

 

  1. CULORI:

Atât alegerea culorii parchetului, cât și a materialelor utilizate în încăpere, pot influența efectul general al decorului. Stilul industrial este asociat cu culori mai întunecate, cum ar fi negru, maro închis, gri și bej. Parchetul trebuie să se încadreze în schema de culori a încăperii, dar trebuie să fie și suficient de distinct pentru a atrage atenția.

 

Atunci când alegi parchetul pentru o amenajare interioară în stil industrial, trebuie să fii atent la detalii. Parchetul trebuie să se potrivească cu stilul încăperii, dar trebuie să fie și durabil și ușor de întreținut. Cu ajutorul unor produse special concepute pentru curățarea parchetului, îl poți menține în stare perfectă pentru mulți ani. Acum că ai o idee despre cum poți alege parchetul potrivit pentru o amenajare interioară în stilul industrial, poți să te bucuri de frumusețea și eleganța acestei amenajări!

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like