Alegerea corecta-pompe submersibile sau hidrofor?

Alegerea corecta- pompe submersibile sau hidrofor?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei familiarizati cu domeniul pompelor submersibile, alegerea intre acestea si hidrofoare este destul de usoara. Totusi, pentru ca nu suntem cu totii familiarizati cu acest domeniu, uneori a alege intre pompe si hidrofoare devine o misiune cu adevarat grea.

Fiecare dintre produse isi are propriile avantaje si cumva avem si un trunchi comun in ceea ce priveste domeniul de utilizare, insa in mod cert fiecare produs se delimiteaza de celalalt, astfel incat sa stim exact cand anume sa le putem folosi.

Ambele produse sunt utilizare in cazul alimentarii cu apa a locuintelor, sau in cadrul alimentarii sistemelor de irigare. Hidrofoarele par a fi in anumite cazuri cea mai buna solutie, mai ales daca vorbim despre adancimi mici la care se afla apa, sau la distante scurte fata de sursa de alimentare.

Totusi, atunci cand situatia este mai complicata si implica adancimi mai mari la care este gasita apa, o pompa submersibila devine necesara, astfel incat proiectul de alimentare sa poata continua.

Pompele submersibile au marele avantaj de a putea  functiona si in regim de hidrofor, pe langa rolul lor de pompare. Practic ele sunt echipate in asa fel incat sa poata pompa apa de la anumite adancimi, astfel incat ea sa ajunga direct la beneficiar.

De aceea, la alegerea pompei submersibile este indicat sa avem in vedere inaltimea de pompare, valoare care difera in functie de model. Inaltimea de pompare este o caracteristica foarte importanta, deoarece in ipoteza folosirii unui produs necorespunzator din acest punct de vedere, el ar putea sa nu mai aiba efectul scontat si nici rezultatele asteptate. Caracteristicile sunt stabilite in functie de datele transmise de catre proiectant, astfel incat buna desfasurare a lucrurilor sa nu fie afectata.

O alta caracteristica foarte importanta, atunci cand vine vorba despre pompe submersibile o constituie debitul de apa. Debitul se calculeaza in functie de necesarul de alimentare a locuintei, iar de aici va rezulta si necesarul pe care ar trebui sa il poata acoperi pompa.

Este important sa  verificam si oferta de pompe submersibile existente pe piata, pentru a vedea exact ce capacitati si tipuri putem gasi, iar un site cu o oferta foarte ampla in acest sens este http://www.pompe-submersibile.com.ro. Aici vei putea gasi o gama completa de pompe submersibile si hidrofoare, din care sa poti alege produsul potrivit, atat pentru segmentul casnic, cat si pentru lucrari ce implica cerinte mai mari.

Este important de stiut faptul ca o pompa trebuie sa fie aleasa in functie de necesitati, deoarece este important ca aceasta sa poata face fata solicitarilor. Pentru alegerea unei pompe submersibile  este intotdeauna indicat sa apelam la profesionisti, deoarece acestia vor sti sa ne spuna exact ce model de pompa poate satisface exigentele noastre.

Pompele submersibile si hidrofoarele reprezinta produse care vor exista pentru multa vreme la indemana noastra, pentru a ne ajuta sa beneficiem de resursele de apa, oricand avem nevoie de acestea. Din acest motiv, alegerea lor trebuie sa fie facuta cu atentie, astfel incat investitia sa poata fi considerata ca fiind una dintre cele mai bune.

0 Shares
You May Also Like