Alegerea celui mai bun monitor

Alegerea celui mai bun monitor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand achizitioneaza un monitor, entuziastii au la dispozitie o gama foarte larga de optiuni.

O data ce te-ai decis asupra marimii si a rezolutiei, exista inca anumite aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare si anume, rata de refresh, ergonomia, acuratetea culorilor reproduse, luminozitatea, contrastul si conectivitatea. Pentru monitoare second hand full hd, intra pe DiablosComputer.ro!

In review-urile profesionale pentru anumite display-uri se testeaza toate aceste variabile, pentru a se determina monitorul perfect pentru anumite cerinte (business, gaming, office, etc.). Asadar, decizia de a cumpara un anumit monitor, nu poate fi influentata doar de pretul acestuia.

Ti-ai putea dori un tip diferit de monitor, de exemplu unul cu o rata de refresh foarte mare (peste 100hz) pentru gaming sau unul cu o acuratete cat mai buna a culorilor (cu tehnologia IPS), pentru procesare foto si video profesionala. Pentru a dobandi toate aceste facilitati, in general va trebui sa platesti ceva mai mult decat ai plati pe un monitor comun, de buget.

Este exact valabila si viceversa, daca te-ai decis ca nu ai nevoie de un panel ce suporta tehnologiile free-sync sau G-sync, atunci te poti orienta cu siguranta, catre niste modele ceva mai ieftine. In anul 2016 au aparut cateva modele interesante de la producatori cu renume, cum ar fi AOC, Acer sau Benq, dupa cum urmeaza: AOC U2879VF, Acer Predator X34 si un monitor din clasa business, BenQ VZ2470H.

Primele doua monitoare se afla perfect la granita dintre gaming si business, pana la punctul in care putem afirma cu certitudine ca se preteaza pentru ambele categorii. Aceste monitoare sunt calibrate deja din fabrica, iar modurile de imagine (picture modes) sunt calculate aproape perfect, fara a mai fi nevoie ca tu sa faci ajustari ulterioare.

Un alt punct in favoarea acestor modele, este pretul relativ scazut raportat la calitatea oferita. AOC-ul este in special un model orientat catre userii cu bugete mai mici si reprezinta monitorul cu una dintre cele mai bune rate calitate/pret din categoria Ultra HD (cu rezolutie 4k).

La celalalt capat, in categoria monitoare pentru entuziasti, avem un alt model de data aceasta de la Acer, cu noua lor gama X34.

Acest monitor de 34 de inch cu o rata de aspect de 21:9 (adica ultra wide) prezinta un panel curbat si dispune de tehnologia G-Sync de la Nvidia. Mai mult decat atat, monitorul este capabil de rate de refresh de pana la 100 de hz, atunci cand este supus procedurii de overclocking.

Pretul nu este unul mic, 1200 $, dar in aceasta categorie de pret este probabil monitorul cu cea mai buna performanta (mai ales pentru gaming).

In ceea ce priveste clasa de business, BenQ VZ2470H de 24 inch, este un candidat serios. Panelul acestui monitor este unul de tip VA (vertical allignment) cu o rata de contrast foarte buna, de 3000:1. Culorile de asemenea, sunt la fel de bune ca pe modelele cu panel-uri IPS, care sunt in general mult mai scumpe si nu ofera un contrast atat de bun.

0 Shares
You May Also Like