Aer conditionat sau clima pentru masina?

Aer conditionat sau clima pentru masina?

0 Shares
0
0
0

In prezent este o necesitate sa detii un autoturism persona, dat fiind faptul ca te poti folosi de acesta pentru a merge la cumparaturi, pentru a merge la servici sau pentru a pleca oricand si oriunde.

Ei bine, tinand cont de cat de util este un autoturism, cu siguranta fiecare sofer isi doreste o masina pe care sa o foloseasca in toate scopurile in care are nevoie, o masina in care sa se simta bine de fiecare data cand este la volan.

Deoarece temperatura de afara deja este destul de ridicata, cu siguranta fiecare sofer isi doreste ca masina pe care o conduce sa ii ofere aerul rece de care acesta are nevoie pentru a-si putea continua drumul fara probleme.

In ceea ce priveste aerul rece din interiorul masinii, acesta fie este oferit de catre instalatia de climatizare, fie de instalatia de aer conditionat. Exista o multime de masini care detin o instalatie de aer conditionat manual, care este cea mai simpla modalitate racire a aerului din masina.

Exista deasemenea masini care sunt dotate cu o instalatie de clima manuala. Aceasta instalatie este ceva mai evoluata decat instalatia de aer conditionat. Soferii care dispun de un asemenea autoturism, in cazul in care isi doresc sa aiba temperatura de 20 de grade in masina, trebuie doar sa puna rotita la 20 de grade, iar instalatia va oferi suficient aer rece astfel incat temperatura din masina sa ajunga la valoarea dorita.

In ceea ce priveste clima auto, trebuie mentionat faptul ca exista si o varianta mai avansata, iar aceasta este fara doar si poate climatronicul. Exista chiar si masini care dispun de dublu climatronic sau de clima pe mai multe zone.

Cei care detin o asemenea masina, dotata cu climatronic sau dublu climatronic trebuie sa seteze doar o anumita temperatura si sa dea pe modul auto, iar astfel instalatia va introduce in masina aerul rece pana cand in masina se va ajunge la temperatura dorita.

Ei bine, trebuie insa mentionat faptul ca exista posibilitatea ca instalatiile de aer conditionat sau instalatiile de clima auto sa nu mai ofere aerul rece solicitat de catre soferi.

In aceste conditii mai mult ca sigur este nevoie de o incarcare cu freon a instalatiei de aer conditionat, sau de o incarcare cu freon clima auto, iar cei care isi doresc sa afle mai multe informatii despre incarcarea cu freon a instalatiilor auto pot accesa Incarcarefreon-auto.ro.

Referitor la incarcarea cu freon a instalatiei de aer conditionat sau a instalatiei de clima auto, trebuie mentionat faptul ca aceasta necesita urmatoarele etape. In primul rand trebuie ca instalatia sa fie umpluta cu cantitatea de freon recomandata de catre producatorul masinii.

Apoi este nevoie sa se completeze cu cantitatea de ulei extrasa din instalatie dupa care se va verifica presiunea in instalatie.

Dupa ce se efectueaza incarcarea cu freon a instalatiei, este necesara efectuarea unor teste pentru a verifica parametrii instalatiei in sarcina. Apoi, este recomandat si procesul de igienizare a aerului conditionat.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca toti cei care isi duc masina intr-un service, pentru o asemenea problema.

0 Shares
You May Also Like